De 16 grootste modetrends voor de herfst / winter 2019

Tis weer voorbij die mooie zomer! En dan breekt opeens de herfst weer aan… Maar niet getreurd. De herfst en de winter hebben behalve nat en koud weer ook zo hun voordelen. Niet in de laatste plaats voor degenen die van mode en shoppen houden. Kijk maar eens even mee naar dé trends voor de herfst en winter 2019 en je krijgt er meteen zin in!

1. Wijdere broeken

De dagen worden kouder, de broeken worden wijder. Bestaat jouw broekencollectie uit louter skinny jeans? Dan wordt het écht tijd om te gaan shoppen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NINKE & NIVOO fashion & style (@byninke) op


2. Hogere taille

De trend van de hogere taille is nog niet voorbij. Sterker nog, de tailles komen in de mode van de herfst en winter 2019 nóg hoger te liggen. Dat heeft alles te maken met de revival van de jaren 90 waarover we eerder schreven in ons blogje over de mom jeans. Snel kopen als je ‘m nog niet hebt!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Domino Maldegem (@domino_maldegem) op


3. Langere rokken en jurken

Kortere dagen, langere rokken en jurken. De trend van dit najaar is langer! Zwierige maxi-jurken én maxi-rokken tot op de enkels zijn helemaal terug.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beauty's - Jewelry & Fashion (@beautys_jewelryfashion) op


4. Gebreid en gedecoreerd

Dik, lang, wijd, met kabels, cols en verschillende versierselen als ruches, kraaltjes en steentjes. Je kunt er deze winter amper omheen. Het mag bijzonder, glimmend en opvallend zijn.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Galleria Laurenzo [Women????Kids] (@galleria.laurenzo) op


5. Laagjes

Ook kleding in laagjes is weer present bij de herfst- en winter-fashion van seizoen 2019/2020. Ondergoed kan ook best over de kleding worden gedragen, als we van de catwalks in Parijs en Milaan uit mogen gaan.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bylotte.nl (@bylotte) op


6. Leer

Goed nieuws voor je hippe zwartleren jasje. Dat kan nog steeds mee in de nieuwe wintermode!  Maar behalve voor jassen is er dit seizoen een grotere rol voor leer. Ook rokken, jurken en hele jumpsuits van leer bruin of zwart leer komen dit najaar in de mode.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door I Love Street Style (@ilovestreetstyle) op


7. Grunge, punk en gothic

Dacht jij dat grunge, punk en gothic dood en begraven waren? No way, Jose! De Kurt Cobain-look is weer helemaal terug. Maar ook punk met z’n spikes en z’n leer en zelfs gothic met z’n zwart, zwart en nog eens zwart vormt inspiratie voor modetrends dit najaar. Dat heeft ook z’n invloed op de make-upstijl van deze winter.
 


8. Luipaard en zebra

Jazeker! Nog steeds is dit een trend. Afgelopen zomer op de camping en aan het strand. En als we de catwalks mogen geloven (en dat doen we bij ToBeDressed.nl) liggen de luipaarden ook dit najaar weer op je te wachten in de modewinkel. Kleding met zebraprint wordt ook steeds populairder.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jitske (@jessjitske) op


9. Neo-bourgeois

Oftewel: nieuw-burgerlijk. De trend is terug te voeren op de keurige damesstijl aan het einde van de jaren 70 en het begin van de jaren 80. Misschien herken je het wel van je moeder (of je oma, afhankelijk van hoe oud je bent). Alles klassiek en netjes. Jasje, dasje, kraagje, tasje. Met een witte blouse boven een geruite rok en een sjaal ben je weer helemaal bij de tijd anno 2020.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Moules Fripes Vintage (@moulesfripes) op


10. Schoudervullingen

En in aanvulling op de neo-bourgeois-trend in de nieuwe wintermode zijn ook de schoudervullingen terug van weggeweest. Weet je nog hoe je moest lachen om die videoclips uit de jaren 80 waarin je zelfs mannen met jasjes met enorme schoudervullingen zag dansen? In de nieuwe winter-fashion doe je gewoon mee! Hoekige, oversized schouders, een look waarmee iemand binnenkomt. Dat is de trend. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth) op


11. Ruitjes en blokjes

Schotse ruiten en zwartwit geblokte patronen zijn helemaal hip in de herfstcollectie en wintercollectie voor dames. Ze zitten op truien, rokken, jassen, laarzen en complete outfits. Waarop zitten ze eigenlijk niet?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op


12. Capes en jassen

Capes zijn weer populair en ook jassen zijn lang en wijd, losjes met een ceintuur om je taille geknoopt. Kijk niet op van een dierenprint meer of minder. Je hebt toch wel minimaal één lange jas of cape in je garderobe?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Signe Hansen (@useless_dk) op


13. Bijzondere mouwen

Speciale aandacht in de damesmode van de herfst en winter gaat uit naar de mouwen. Ze zijn afgezet met bont, ze zijn gedrapeerd of het zijn pofmouwen. De mouwen zijn in ieder geval wijd en opvallend.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LAliExpress.com (@laliexpress) op


14. Kleurrijk

Hadden we al gezegd dat de herfst- en wintertrends voor 2019 kleurrijk zijn? Voor de zekerheid nogmaals: de mode van 2019/2020 is kleurrijk! Felle, opvallende kleuren zie je in veel modeshows terug en dus ook in de winkels. Kies in plaats van voor grijs en blauw eens voor knalroze, pimpelpaars of felgeel. Zorg ervoor dat je geen grijze muis bent!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MADE FOR GIRL BOSSES (@lady_haute_za) op


15. Pakken

Draag je weleens een pak? Strakke pakken zijn helemaal in voor vrouwen dit modeseizoen. Getailleerde jasjes boven een pantalon of een rok of alleen een colbertje.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ERMANNO SCERVINO (@ermannoscervino) op


16. Grote logo’s zijn terug

Een tijdje geleden was dit echt not done, maar zoals altijd met mode komt het gewoon weer terug. Breed uitgemeten logo’s op truien, tassen en als ketting om je hals. Fendi, Gucci, Dolce & Gabbana. Jouw dure smaak mag opvallen!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Guccistyle Gente ???? (@gente) op


Conclusie trends herfst / winter 2019

Dat waren ze: de 16 grootste trends voor de nieuwe damesmode! Wat kunnen overall concluderen over de modetrends van deze herfst en winter? Alles is langer, groter, ruimer en wijder. Felle kleuren mogen en er is veel aandacht voor de taille met riemen en ceintuurs. Daarnaast spelen de jaren 80 en 90 een grote rol, met invloeden vanuit de popcultuur. Laat die winter maar komen!

Krijg je ook al zin om je nieuwe winter-fashion bij elkaar te shoppen? Bekijk dan onze uitgebreide collectie dameskleding en damesschoenen voor hele gave items tegen een voordelige prijs!