Ipanema

Ipanema is een Braziliaans merk dat is geïnspireerd door het meest levendige strand van Rio de Janeiro; Ipanema Beach. Ipanema Beach heeft ontzettend veel prachtige kenmerken waardoor het merk zich kan laten inspireren. De prachtige stranden, Braziliaanse vrouwen, gezellige muziek en straatparades en de verschillende culturen laten het merk Ipanema stralen.  

Al meer dan 15 jaar maakt Ipanema collecties die ontworpen en geproduceerd worden door Grendene. Dit is één van de grootste producenten van slippers en sandalen in de gehele wereld. Ipanema is in meer dan 90 landen verkrijgbaar en het merk produceert meer dan 200 miljoen paar slippers en sandalen per jaar. In de fabrieken van Ipanema wordt er gewerkt met de allerhoogste normen over duurzaamheid. Grendene kiest ervoor om alle producten die zij maken, te maken van 100% recyclebaar Flexpand. Dit is een soepel materiaal dat steeds opnieuw gerecycled kan worden.

De slippers en sandaaltjes van Ipanema zijn ontzettend fijn en handig voor in de zomer en worden gemaakt voor mannen, vrouwen en kinderen.  De slippers van dit fantastische merk zijn van hoge kwaliteit en hebben door het anatomische, voorgevormde voetbed een goede pasvorm en fijne stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat je urenlang op je Ipanema’s kan lopen.

Ipanema slippers

Slippers zijn een belangrijk onderdeel van de zomeroutfit van vele onder ons. Slippers zijn makkelijk, lopen fijn en zijn lekker luchtig. Al deze dingen zorgen ervoor dat veel mensen in de zomer de hele dag op slippers lopen. In slippers zit echter niet de steun die je voet zou moeten hebben. Ipanema heeft ervoor gezorgd dat zij, met hun voorgevormde en stevige voetbed, een stevige slippers hebben waar je de hele dag op kan lopen. Ook hebben zij sandaaltjes in hun collectie zitten die voor nog net iets meer steun zorgen. Ook heeft Ipanema een oog op het milieu en de toekomst. Het merk gelooft namelijk dat fabrikanten in Brazilië en over de hele wereld op een duurzame en ethische manier moeten produceren. Maatschappelijk en verantwoordelijk is de kern van deze filosofie. Om zelf het goede voorbeeld te geven brengt Ipanema de volgende sociale en milieuvriendelijke punten in de praktijk: 100% recyclebare materialen, werknemers die genieten van hun werk, omgeving, werkplek en collega’s.

Zoals hierboven al gezegd, zijn de slippers van Ipanema geïnspireerd door het strand van het Braziliaanse Ipanema. Ipanema neemt de boulevard van dit strand over de gehele wereld mee. De zool van de slippers zijn namelijk het zelfde patroon als de tegels op de boulevard. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en origineel!

Ipanema slippers kind

Kinderen lopen het liefste de hele zomer op blote voeten. Dit kan natuurlijk niet overal naartoe, maar daarvoor is een slipper een goed alternatief. Toch is er dan ook vaak weer een probleem met dat kinderen snel vallen met slippers aan. Met slippers kun je immers niet rennen en aangezien kinderen vaak alleen maar aan het rennen en spelen zijn, zijn slippers niet super handig. Ipanema heeft ook hierop weer een alternatief bedacht. Het merk heeft namelijk verschillende sandaaltjes in slipper vorm, maar wel met extra bandjes. Dit zorgt ervoor dat de slippers goed blijven zitten en niet zomaar uitvallen. Super handig en comfortabel dus!

De slippers van dit gave merk zijn vrolijk, kleurrijk en speels en zorgen hiermee voor een eigenwijze uitstraling. De slippers zijn er in verschillende modellen en elk model heeft ongeveer twee tot vier verschillende kleuren en prints. De collecties van Ipanema worden niet super vaak in het jaar vernieuwd, maar dit is ook niet nodig. De slippers van Ipanema zijn namelijk ondanks hun vele kleuren en prints tijdloos, en door de goede kwaliteit kunnen de slippers ontzettend lang mee!

Havaianas

Havaianas is net als Ipanema een bekend slipper merk. De twee merken lijken ontzettend op elkaar, dus men denkt vaak dat de twee merken bij dezelfde producent zitten. Dit is echter niet het geval. Havaianas zit bij een andere producent, maar de slippers van de twee merken hebben veel ver gelijkenissen. Havaianas heeft ontzettend veel verschillende soorten slippers voor mannen, vrouwen kinderen. Het merk heeft niet alleen maar prachtige slippers in het assortiment, maar ook gave zonnebrillen, kledingstukken en andere schoenen. De andere schoenen in het assortiment van dit fantastische merk, hebben allemaal dezelfde, oude, vertrouwde zool van de slippers alleen zijn wel bijvoorbeeld dicht van stof. De zool en voetbed is dus bij alle schoenen hetzelfde. Dit is best bijzonder en daarmee onderscheid het merk zich ook van de anderen.

Sinds 2016 verkoopt het merk ook zonnebrillen en deze zijn net zo gaaf als de andere artikelen van Havaianas. Ook biedt het merk verschillende accessoires die gericht zijn op een heerlijke stranddag. Denk bijvoorbeeld aan gave badhanddoeken, strandtassen en opblaasbedden. Met Havaianas kun je dus eigenlijk je hele dag vullen!