Napapijri

Napapijri is een kledingmerk dat is ontstaan in Italië, 1987. Het bedrijf wordt beheert door VF Corporation. Dit bedrijf is van origine een producent van alpine reistassen. Op de dag van vandaag heeft Napapijri een collectie voor mannen, vrouwen en kinderen die bestaat uit accessoires, kleding, schoenen en tassen. Dit is begonnen in 1990. Vanaf dit moment begon het merk ook de kleding en accessoires te produceren te we nu kennen. Ook introduceerde ze vanaf dit moment, voor het eerst hun Skidoo jas. Deze jas zou later in de toekomst een icoon worden voor het merk zelf. Dit is een lichtgewicht, waterdichte jas die speciaal is ontworpen voor extreme temperaturen. Napapijri ging door met het produceren van kleding en accessoires en in 2002 werd de kinderlijn gelanceerd. Ook lanceerde in 2007 de schoenenlijn van dit prachtige merk, hiermee werden ze een compleet kleding en accessoire merk.

In de collectie van Napapijri zitten verschillende items in de vorm van kleding, accessoires en schoenen. De kledingstukken van Napapijri verschillen van T-shirts en broeken tot dikke sweaters en joggingsbroeken. Napapijri vindt het belangrijk dat hun kledingstukken van hoge kwaliteit zijn en 100% draagcomfort hebben. Deze twee kenmerken zijn dan ook het belangrijkste aan het merk. Door de hoge kwaliteit kunnen de items voor een lange tijd mee en heb je ook lang plezier van, bijvoorbeeld, je prachtige Napapijri jas of trui.

De afgelopen tijd heeft Napapijri veel veranderingen ondergaan en is het merk ook bekend geworden onder jongeren. Vooral de jassen zijn een geliefd item, voor op wintersport, maar ook voor in de koude winter. Napapijri is dus én een kwalitatief goed merk met hoog draagcomfort én ook nog eens helemaal hip en happening!

Napapijri jas

Een goede jas is ontzettend belangrijk en dat weet Napapijri als geen ander. Het merk maakt daarom hoge kwaliteit jassen die speciaal zijn ontworpen voor extreme weersomstandigheden. De jassen van dit gave merk beschermen tegen weer en wind en ook nog eens tegen extreme kou. Maar niet alleen in de koude, barre tijden kan je een Napapijri jas aan. Het merk heeft namelijk ook een super gave zomerjassen collectie. Deze jassen houden je nog steeds warm en zijn wind en water dicht, wel zijn deze jassen lekker luchtig waardoor het niet té warm is. Doordat er ook zomerversies van de fijne jassen van het merk zijn, kan je het gehele jaar door de jassen van dit prachtige merk dragen. Super handig natuurlijk, want wie eenmaal aan een Napapijri jas begint, wilt nooit meer zonder!

De Skidoo is de bekendste jas van het Napapijri. De Skidoo is de jas die je over je hoofd heen trekt en die, zoals alle jassen van dit prachtige merk, water en winddicht is. In de jas zit een kleine rits aan de voorkant, zodat het hoofd makkelijker door het gat kan. Verder zit er aan de voorkant van de jas een grote zak waar persoonlijke spullen in kunnen worden opgeborgen. De allereerste Skidoo jas werd gedragen als sweater. Dit kon door het lichte materiaal en de fijne pasvorm. De Skidoo jassen zijn waterproof en houden je warm, ook kan er geen sneeuw, regen of wind doorheen. Dit moest ook wel, want de Skidoo jassen zijn van oorsprong gemaakt voor een koud klimaat, Napapijri komt namelijk wel uit Italië, maar werd ontworpen om in de bergen te dragen. Hierdoor is de Skidoo ook geliefd onder de wintersporters. De warme jas houdt het lichaam goed warm, helemaal in combinatie met een mooie, dikke Napapijri trui en T-shirt!

Napapijri hoodie

De hoodies van Napapijri zijn ,net als de rest van de items van het merk, van hoge kwaliteit. De hoodies zijn vaak een effe kleur zoals zwart, grijs, beige of roze en hebben het logo van Napapijri voorop de borstkas staan. De hoodies komen voornamelijk voor in de mannencollectie, maar vrouwen kunnen deze vrouwen uiteraard ook gewoon dragen. Voor een stoere, streetstyle look is een Napapijri trui voor vrouwen super hip! Sommige truien in de collectie hebben een gave oversized fit voor een nonchalante en ruige look.

In Nederland is het weer vaak erg wisselvallig, waardoor, ook in de zomer, een trui altijd wel handig is om in de kast te hebben hangen. De truien van Napapijri zijn lekker warm en ideaal voor een wat koudere zomeravond. Super handig natuurlijk als je liever geen jas aan wilt, maar wel lekker warm wilt blijven!