Adidas superstars

Adidas Superstar

De Adidas Superstar is een sneakerschoen van het merk Adidas. Deze schoen is eigenlijk gemaakt voor de basketbalsport en werd ook wel de ‘’shelltoe’’ genoemd. Dit komt mede door het model dat de schoenen hebben. De neus van de schoen is namelijk van een dikker materiaal gemaakt, zodat de tenen goed werden beschermd tegen alle ballen en andere spelers die op de tenen konden komen.

In de eerste paar jaar dat de schoen was geïntroduceerd werd de Superstar door meer dan 75% van alle NBA-spelers gedragen. Dit kwam doordat de Adidas Superstar de eerste basketbalschoen was met een niet-markerende zool, een shelltoe en een lederen bovenkant. In 1983 kwam een rapgroep op het podium met de Adidas Superstar aan. Ze droegen geen veters in de schoenen en duwden de tong van de schoen naar buiten. Ze hielden bij één van hun optredens de schoenen omhoog en de schoenen kregen meer aandacht. Deze stunt zorgde ervoor dat de verkoop verhoogde en als klapper op de vuurpijl maakte de groep ook nog een lied gewijd aan de Adidas Sneakers. Op dit moment wordt de schoen voornamelijk gedragen als casual schoen. Nu zijn de Adidas Superstars ook wel bekend als de Superstar ll. Dit komt omdat de huidige productievorm verschilt van het origineel. De modellen van nu zijn iets anders en zijn wat gemoderniseerd.

Adidas

Adidas is opgericht in 1949 en is een bedrijf dat schoenen, kleding en accessoires ontwerpt en produceert voor de sportwereld, maar tegenwoordig ook voor sporty lifestyle. Adidas is de grootste sportkledingfabrikant in Europa en de op een na grootste ter wereld.

De geschiedenis van Adidas begint bij Adolf Dassler, die, toen de Eerste Wereldoorlog was afgelopen, sportschoenen begon te maken in de bijkeuken van zijn moeder. Hij hielp bij de ontwikkeling van hardloopschoenen met spikes aan de onderkant. Om de kwaliteit te verbeteren, begon hij het eerdere model van zware metalen spikes om te zetten naar canvas en rubber. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond Adidas als een eigen merk en begon Adolf Dassler te concurreren met zijn broer Rudolf, die Puma opzette. Tot op de dag van vandaag is Adidas bekend om zijn schoenen, sportkleding maar ook worden de kledingstukken tegenwoordig gewoon casual gedragen en zijn ze niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Adidas schoenen sale

Adidas slippers

Ook een van de bekendste schoenen van Adidas zijn hun slippers. De slippers worden ook wel Adilettes genoemd. Deze slippers hebben de afgelopen jaren een echte comeback gemaakt. Ze worden niet alleen meer gebruikt voor sport, maar ook voor casual gelegenheden. De slippers zien er niet alleen hartstikke leuk uit, maar zijn ook nog eens super comfortabel en zijn van hoge kwaliteit!

Adidas Superstar dames

De Adidas Superstar sneaker is helemaal hip en happening voor mannen, maar ook voor vrouwen. De sneaker is van origine meer een mannenschoen, maar ondertussen wordt deze schoen ook zeker gedragen door vrouwen. De sneaker is stoer en stijlvol bij een casual look, maar kan een vrouwelijk jurkje net een andere twist geven door een speelse look te creeëren. Ook is de sneaker gaaf bij gewoon een jeans en een basic shirt. De Adidas sneakers zijn perfect voor de modebewuste vrouw van nu!

Puma

Puma is ontstaan na een familie ruzie tussen de broers Adolf en Rudolf Dassler. Samen runden ze vanaf de jaren twintig tot net na de Tweede Wereldoorlog een eigen schoenenbedrijf met de naam Gebrüder Dassler Schuhfabrik, maar na een ruzie werd dit na de Tweede Wereldoorlog het bedrijf van Adolf en begon Rudolf voor zichzelf. Hij zette Puma op en vanaf dat moment begon de eeuwige strijd tussen de twee broers. Zo droeg in 1974 Johan Cruijff kleding met twee strepen terwijl de overige spelers kleding met drie strepen droegen van de KNVB-sponsor Adidas.

Over het algemeen maakt Puma dezelfde soort kleding als Adidas. De kleding is geïnspireerd op sport en wordt hier ook veel voor gebruikt. Toch zie je tot op de dag van vandaag steeds vaker Puma als casual kledij voorbijkomen. Jongeren dragen sportkleding steeds vaker ook gewoon naar school en werk en hier speelt Puma goed op in. Het merk zorgt ervoor dat ze de consumenten goed in de gaten houden en op die manier aan hun wensen kan voldoen. Puma heeft verschillende samenwerkingen met beroemde zangeressen zoals Selena Gomez. Dit zorgt ervoor dat het merk steeds hipper wordt en dat het steeds dichter in de buurt komt van de grote concurrenten; Adidas en Nike.