Adidas sneaker sale

Adidas Yeezy

Adidas is een sportkledingmerk dat al sinds 1949 niet meer te missen is uit het modebeeld. Tot op de dag van vandaag is Adidas een geliefd sportmerk voor vele onder ons en worden de kleding en schoenen ook gedragen voor casual gelegenheden en niet alleen voor sport. Het merk is opgericht door Adolf Dassler en is dan ook vernoemt naar zijn eigen naam. Adidas is een gewaardeerd merk en de kleding zie je tegenwoordig overal voorbijkomen. Het merk heeft dan ook verschillende samenwerkingen met celebrities en een van die celebrities is Kanye West. Kanye West, ook wel bekend als de man van Kim Kardashian, is een zanger en heeft samen met Adidas een eigen schoenenlijn ontworpen. De schoenen van deze gave lijn zijn bijzonder en hebben de schoenenmode van nu totaal veranderd. Kanye heeft met deze lijn zijn eigen stijl laten zien en ondertussen zijn er al verschillende modellen uitgekomen. Samen vormen de schoenen een gave sneakerlijn die perfect past bij een stoere, sportieve streetstyle look. 

Adidas

De eerste collectie van Kanye met Adidas was niet de eerste schoen die hij ontwierp. Eigenlijk was Nike het eerste merk dat een samenwerking kreeg met Kanye West en hier ook een schoenenlijn uithaalde. Deze samenwerking duurde voor vijf jaar en Nike lanceerde drie verschillende sneaker modellen samen met Kanye. In 2013, na de release van de ‘’Red Octobers’’, verliet Kanye West nike. Hierna ontstond er langzaamaan een samenwerking tussen Adidas en Kanye, deze begon in 2015. Doordat Kanye zelf een celebrity is, waren er verschillende celebrities te zien in de items van Yeezy Season 1. Zo verschenen onder andere Kanye’s vrouw Kim Kardashian en Rihanna in de items van Yeezy. 

Yeezy

De eerste sneaker die uitkwam was de Adidas Yeezy 750 Boost ‘’Light Brown’’. De samenwerking begon in 2013 en de eerste schoen werd op 14 februari 2015 gelanceerd. De tweede schoen die de Yeezy collectie kwam versterken was de Adidas Yeezy Boost 350 ‘’Turtle Dove’’. De eerste collectie heette Yeezy Season 1 en werd officieel gelanceerd op 29 oktober in 2015. Ook de Adidas Yeezy 950 was deel van deze collectie. Deze sneaker werd uitgebracht in vier verschillende kleuren. 

Ondertussen zijn er nog een aantal verschillende modellen uitgekomen. Het nieuwste model is de Yeezy 500. Dit is een hele andere sneaker dan dat men gewend is van Yeezy en is daarom ook ontzettend geliefd. De sneaker komt steeds vaker voorbij en is verkrijgbaar in een zandkleur en in het wit. 

Adidas Yeezys

Yeezy Season 1 had niet alleen maar schoenen in de collectie, maar ook prachtige kledingstukken sierde de collectie. De collectie werd neergezet als een ‘’ready to wear’’ collectie. De items waren allemaal in legerkleuren. Denk hierbij aan kleuren als verschillende groen en bruin tinten. De kledingstukken kostten tussen de 600 en de 3.000 dollar. De schoenen waren snel uitverkocht, maar de kleding bleef achter. Na Yeezy Season 1 besloot Adidas daarom ook om alleen nog maar samen te werken met Kanye voor schoenen, en niet meer voor kleding. In december 2017 werden er nieuwe schoenen gelanceerd die in samenwerking tussen Adidas en Kanye West waren gemaakt. De schoenen waren in totaal in 19 verschillende kleuren te verkrijgen en in 6 verschillende designs. Door een combinatie van producenten en celebrities zijn Adidas Yeezy schoenen ontzettend geliefd geworden en een statement item. 

Yeezy Boost 350 V2

De Yeezy Boos 350 V2 schoenen zijn gelanceerd in de Yeezy Season 3 collectie. De schoenen zijn gelanceerd in 2016 en zijn zo goed als een kopie van de eerdere Yeezy Boost 350, maar had wel een aantal uiterlijke veranderingen. De print van de schoen was anders, de ‘’heel tab’’ was weg en een lange streep aan de buitenkant van de schoen was toegevoegd. Op de streep staat SPLY-350, hierdoor zijn de schoenen goed te herkennen en te onderscheiden van de normale Yeezy 350. Ook de zool werd veranderd, deze werd namelijk transparant gemaakt. In september 2016 kwam ook de Yeezy Boost V2 ‘’Beluga’’ uit. Deze 350 is compleet grijs, en heeft een feloranje streep met de woorden SPLY-350. Deze schoen viel zo in de smaak, dat er nog 3 andere designs werden uitgebracht. Alle designs hadden een grijze buitenkant, maar hadden een andere kleur streep. Ondertussen zijn er al weer een aantal andere modellen uitgebracht, maar de Yeezy Boost 350 en dan voornamelijk de V2 blijft een statement piece en een musthave voor elke sneakerlover. 

Kanye West

Kanye West is een rapper, zanger, songwriter, producer en een kleding designer. Hij is geboren in 1977 en is dus ondertussen 41 jaar oud. Hij is getrouwd met Kim Kardashian en samen hebben ze drie kinderen. Kanye is al sinds 1996 actief en men kent hem van verschillende liedjes en dus ook van zijn eigen ontworpen schoenen en kledinglijn. Op dit moment is Kanye nog druk bezig zichzelf te verbeteren en heeft ook nog veel in petto voor de toekomst!