All Star

Converse maakt al meer dan honderd jaar de famous Chuck Taylor All Star en One Star Sneakers. Dé unisex sneakers die door heel de wereld zijn omarmt.  Vooral de All Star sneaker zien we overal terug. Geen feestje te gek, geen kledingstijl te fancy; Converse All Stars zien we onder bruidsjurken, kostuums, jeans, rokjes, shorts…. All Stars kunnen echt altijd. Het is dé tijdloze sneakers die zowel hipsters als dames en heren met een klassiekere smaak weten te waarderen. En in tegenstelling tot andere sneakers worden de Converse Allstar hipper naarmate ze viezer worden. Ze hoeven er niet stralend wit uit te zien, sterker nog een beetje afgetrapt maakt ze alleen maar leuker!

All Star

De Converse Chuck Taylor All Star, voor jou beter bekend als dé All Stars (converses, stars, cons of chucks). Wat in 1908 begon als een rubberen overschoen, is uitgegroeid tot een item wat niet meer weg te denken is uit menig schoenencollectie wereldwijd. Converse All Stars zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en materialen. Deze unisex schoen doet het bij zowel mannen, vrouwen als kinderen goed. Met de introductie van de Converse All Star sneakers heeft het merk een van de meest bekende sneakers ter wereld gelanceerd.

De sneakers werden in 1917 voor het eerst gemaakt en waren toen alleen nog maar verkrijgbaar in het zwart. Veel bekende basketbal spelers hebben, door het dragen van de schoenen, bijgedragen aan het Converse imperium. De schoen is de afgelopen eeuw omarmd door verschillende subculturen; van punkers in de jaren '70 via de skate scene uit de jaren '80 en de grunge van de negentiger jaren tot de hipsters van vandaag.

Converse sneakers

Alle Converse sneakers zijn sportief, fashionable, comfortabel, hip en bovenal heel erg herkenbaar. De fantastische eenvoud en de prachtige minimalistische look hebben de sneakers gemaakt tot wat ze nu zijn. Tevens heeft de samenwerking met Nike Inc in 2003 bijgedragen aan het succes. Toen het wereldberoemde sport-fashion merk “Nike Inc” en de koning onder de sneakers “Converse”, in het jaar 2003 hun sneaker krachten bundelden. Door deze samenwerking zijn er wel een aantal kleine veranderingen/verbeteringen doorgevoerd bij de All Stars. Zo hebben ze bijvoorbeeld het canvas materiaal vervangen voor een andere textiel laag. De échte Converse fan merkt het verschil tussen de schoenen van vóór 2003 versus na 2003. Dat ze innovatief zijn kunnen we wel stellen! Dat is ook gelijk hun kracht "Converse: sport fashion, accessoires en good old All Stars."
 

Converse

Converse is niet alleen een hip sportschoenenmerk. Converse is zoveel meer dan dat. Het merk heeft inmiddels een trendy kledinglijn en hippe accessoires. De tassen van het label zijn geschikt om mee te nemen naar school, naar een dag op het werk of om je sportkleding in op te bergen. Ze ogen praktisch, strak en modieus. Ook de kledinglijn van dit merk past perfect in dit sporty casual plaatje. Maar ook voor hippe backpacks, baseball caps en snowboots ben je bij Converse op het juiste adres. Het succes dat de All Star sneakers Converse heeft gebracht wordt slim ‘uitgebuit’. Door de mega populaire sneaker is Converse wellicht een van de weinige modespelers die het langst op de markt is, zonder ooit aan populariteit te hebben ingeleverd. De sneakers zien we dan ook elk jaar terug in de collectie. Het aanbod is gevarieerd. Je kunt kiezen voor een lage schacht, een hoge schacht, verschillende materiaal soorten en voor diverse accenten zoals opvallende veters. De sneakers zijn verkrijgbaar in mono-colour rubber, met een all-over bananenprint van Andy Warhol, slip-ons met elastieken veters en voor de kids fashionable en super gemakkelijk met klittenband. De All Star schoen heeft Converse geïnspireerd tot het maken van snowboots voor dames, waarvan het model is afgeleid van de All Star sneaker. 

All Star sneakers schoonmaken

All Stars wassen, kan dat?! Heerlijke lopende sneakers in leuke kleurtjes die All Stars. Het enige nadeel is alleen dat ze best snel vies worden, zeker als je ermee gaat stappen. Hoewel sommige vinden dat de schoenen alleen maar mooier worden van het dragen is het ook bergijpelijk als je ze gewoon lekker schoon wilt houden. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Het is best simpel: ze kunnen namelijk gewoon in de wasmachine. Het is wel verstandig ze vooraf even een beetje te poetsen. Was het losse vuil zoals grond, steentjes en zand er vanaf want dit is namelijk niet erg goed voor je wasmachine. Haal de veters eruit en stop je sneakers in een waszak of een kussensloop samen met je veters en in de wasmachine ermee. Klein beetje wasmiddel erbij en wassen op kort programma, fijne was, 40 graden. Na het wassen is het even geduld hebben want het drogen duurt even. Om dit proces te versnellen kun je er een prop keukenpapier in stoppen. Verwissel deze een paar keer en ze drogen sneller (let op! GEEN krantenpapier want de inkt zal gaan vlekken in je schoenen) Enjoy, je hebt weer hele mooie – zo goed als nieuwe – All Star sneakers!