Amsterdam Fashion Week

De Amsterdam Fashion Week is een evenement dat twee keer per jaar plaatsvind in onze hoofdstad Amsterdam. Het evenement draait alleen maar om mode en er tonen verschillende bekende en onbekende ontwerpers hun prachtige collecties. Het evenement wordt gehouden op het terrein van de Westergasfabriek. Naast de catwalk shows, die alleen voor genodigden toegankelijk zijn, is er ook een programma dat open is voor het publiek. Er is een Downtown evenement dat bestaat uit verschillende exposities, feesten, winkelopeningen en andere gebeurtenissen op het gebied van mode, verspreid door Amsterdam.

De geschiedenis van de Amsterdam Fashion Week begint in Nederland. Hier werd vanaf 1947, tot eind jaren 1950, een halfjaarlijkse modeweek gehouden onder de naam Amsterdam Fashion Week. Dit evenement werd georganiseerd door de Nederlandse Damesconfectie Industrie. Na het instorten van de Nederlandse confectie-industrie is deze stopgezet. De eerste editie van de Amsterdam Fashion Week die wij kennen ontstond in 2004. Hier vonden er drie catwalk shows plaats. Vanaf dit moment ligt de nadruk niet meer op confectiekleding maar op de promotie van Nederlandse modeontwerpers.

Vorig jaar is de Amsterdam Fashion Week overgenomen door Danie Bles. Deze powervrouw wilt het evenement een nieuw leven in blazen en is hier dan ook druk mee bezig. De afgelopen maanden is er een ‘’dream team’’ samengesteld en deze is druk bezig geweest met het evenement. In mei wordt het programma bekend gemaakt hierin is alle informatie te vinden over het programma, de ontwerpers en de feestjes die gaan plaatsvinden komende Amsterdam Fashion Week. De volgende editie van dit gave evenement vindt plaats tussen 6 september en 9 september.

Paris Fashion Week

Paris Fashion Week is onderdeel van de the big 4. Dit zijn vier steden waar er twee keer per jaar een grote fashion week wordt gehouden. Andere steden van de big 4 zijn Milaan, Londen en New York. In de Paris Fashion Week worden er prachtige collecties geshowd van nieuwe en al bekende ontwerpers. Het is een bijeenkomst voor alle belangrijke en bekende gezichten in de mode branche en deze fashion weeks zijn dan ook enorm belangrijk. Deze fashion weeks zijn namelijk niet alleen voor de prachtige catwalk shows en nieuwe collecties, maar er wordt ook ontzettend veel gesocialized en het is een goede plek om nieuwe samenwerkingen op te doen.  Als je in Parijs bent tijdens de fashion week zul je zien dat de hele stad de fashion week is en ademt. Het evenement is tijdens deze week het enige wat telt in de stad en dit is dan ook ontzettend gaaf om te zien!

Danie Bles

Danie Bles is een duizendpoot die al voor een lange tijd actief is in het modevak. Danie Bles is al voor jaren styliste van BN’ers als Renate Verbaan, Chantal Janzen, Leontine Borsato en Sylvie Meis. Daarnaast heeft ze haar eigen programma op Telegraaf VNDG, haar blog bydanie.nl, een vintage store in Amsterdam en ook haar eigen style school voor aankomende stylisten.

De powervrouw zit al 20 jaar in het vak en denkt deze kennis goed te kunnen gebruiken bij het organiseren van de Amsterdam Fashion Week. Haar doel is om anderen te laten zien hoe dit event leeft, zowel in de stad als in de rest van het land. De showdata zijn veranderd, deze zijn verplaatst van januari en juli naar februari en september. Dit is een bewuste keuze geweest; het event neemt dan plaats net voor de shows in New York, Londen, Milaan en Parijs. Dit zijn ook de maanden dat er serieus wordt gewinkeld, hierdoor heeft de consument er ook écht iets aan.

ByDanie

Danie heeft haar eigen online blog waar ze style inspiratie geeft, hotspots laat zien en waar je al haar favourits kan shoppen. Danie werkt samen met ontzettend veel bekende gezichten en merken en hierdoor zijn er op haar site en Instagram regelmatig leuke items te winnen. ByDanie is een prachtige site waar trends worden besproken, nieuwe merken worden geshowd, er wordt gekeken naar het werk van de leerlingen van de style school en waar er ontzettend veel handige tips and tricks worden gegeven voor een spetterende look!

Style School By Danie

Danie heeft haar eigen school gericht voor beginnende stylisten die geïnteresseerd zijn in het vak. Binnen haar school biedt Danie verschillende opleidingen en cursussen die worden gegeven door mensen die aan de top staan binnen het vak. Er zijn cursussen te volgen voor personal styling, fashion styling, make-up artist, visagie, tv & celebrity styling en binnenkort is er ook een cursus voor interieur styling. Verder is er een jaaropleiding te volgen voor allround styling. In deze jaaropleiding leer je de tricks of the trade van toppers uit het vak en ontwikkel je jezelf tot een stylist met know how van alle facetten van het vak. Je gaat aan de slag met onder andere fashion styling, personal styling, tv & celebrity styling, fashion & digitale media, communicatie en ondernemerschap. Verder organiseert Danie verschillende masterclasses.