BALLIN Amsterdam

BALLIN Amsterdam is een kledingmerk dat is opgericht in 2015 door Auke Aslan de Geus. Destijds 17 jaar en constant bezig met mode en de ontwikkeling op het gebied van de nieuwste trends. Tijdens zijn studie startte hij een fashion gerelateerd Instagram account, genaamd ‘BALLIN’. Het woord ‘BALLIN’ is afkomstig van de Amerikaanse straattaal en betekent: ‘Het leiden van een luxe, rijke levensstijl’. Het merk is bekend geworden met de BALLIN Amsterdam snapbacks, maar momenteel zijn de sweaters en T-shirts van het merk bekender. Er zitten verschillende accessoires en kledingstukken in de collectie van dit prachtige merk. De stijl van BALLIN Amsterdam is een street-ready fashion look van high end kwaliteit. In het begin van 2016 is het merk een samenwerking begonnen met het Nederlandse label Purewhite om op deze manier hun krachten te bundelen. Het merk wordt ook wel BALLIN genoemd, simpelweg omdat BALLIN Amsterdam redelijk lang is. BALLIN Amsterdam komt geregeld met een nieuwe collectie, dit zorgt ervoor dat je elke paar maanden je kledingkast weer helemaal opnieuw kunt inrichten met mooie items van BALLIN. De oudere items kun je uiteraard ook nog dragen, want zoals het merk belooft is de kwaliteit goed en gaan de kledingstukken ontzettend lang mee!

Pure White

Purewhite is opgericht in 2008 en is een ready-to-wear label afkomstig uit Amsterdam. Het merk staat voor premium kwaliteit en betaalbaarheid. De focus van het merk ligt op de ambitieuze individuen met een zelfverzekerde mindset. Het merk haalt zijn inspiratie uit reizen, design, kunst en fotografie. Dit is ook te zien aan de items die het merk produceert; deze zijn ontzettend creatief en modern. Het merk houdt namelijk de laatste trends goed in de gaten, zodat de collectie altijd up-to-date is en bij de laatste wensen van de consument past.

Pure White verkoopt dus zowel zijn eigen kledingmerk als BALLIN Amsterdam. De kleding van Pure White is vaak basic vormgegeven maar heeft een sprekende print of bedrukking. Ook zitten er veel effe shirts en truien in de collectie van dit mooie merk. De kleding van Pure White is van hoge kwaliteit en er wordt voor gezorgd dat de kleding comfortabel is en lang mooi blijft. Net als bij BALLIN vindt dit merk het namelijk belangrijk dat de items die je koopt langer dan een paar maandjes mee moeten gaan. Het merk komt regelmatig met een nieuwe collectie, zodat je jouw kledingkast weer helemaal kan opfrissen met nieuwe items van jouw lievelingsmerk!

BALLIN Amsterdam

Door de snelle groei van BALLIN Amsterdam had Auke behoefte aan een professionele partner met expertise. Een van zijn retailers bracht hem in contact met Purewhite, het Amsterdams fashion label. Auke spijbelde van school voor een meeting en het werd een match made in heaven. BALLIN en Purewhite besloten samen een collectie te ontwikkelen onder het merk Purewhite. Een succes formule die BALLIN Amsterdam liet groeien naar een bekend merk in de Nederlandse modewereld met zelfs internationale bekendheid tot gevolg.

BALLIN shirt

De shirts van BALLIN Amsterdam zijn de afgelopen jaren een ontzettende hype geworden en zijn ondertussen niet meer te missen in het straatbeeld van nu. De items worden voornamelijk verkocht onder de jongeren tussen de 10 en de 25 jaar. De kleding die BALLIN Amsterdam maakt is voor jongens en meisjes, maar ziet er vaak voor allebei de geslachten vrijwel hetzelfde uit. Het enige wat tussen de dames en herencollectie verschilt is vaak de pasvorm van de items. De vrouwenkledingstukken zijn wat meer getailleerd en de mannen items zijn vaak wat wijder en losser.

Accessoires

Zoals hierboven al beschreven, is het merk BALLIN Amsterdam begonnen met het maken van petten. Het merk weet waar ze zijn begonnen en maakt daarom nog steeds mooie accessoires. Onder de accessoires van BALLIN gelden onder andere; telefoonhoesjes, petten en mutsen. Het merk laat ook al weten dat er nog meer soorten accessoires aan gaan komen.  We moeten de collecties van BALLIN dus goed in de gaten houden voor de nieuwste accessoires!

BALLIN trui

De truien van het prachtige merk BALLIN zijn de afgelopen winter een echte hype geweest. De truien verkochten als warme broodjes en er werden in heel Nederland duizenden gedragen. De truien zijn er in de vorm van mooie sweaters maar ook stoere hoodies zijn er te vinden in het assortiment. Allebei de modellen hebben de merknaam voorop de trui staan en zijn verder van een effe kleur. Links onderin zit ook het logo van Purewhite, zodat te zien is dat de merken samenwerken en dat de items samen zijn gecreëerd. De tekst op de truien is vaak in het wit op de truien geprint, maar in de nieuwste collectie zitten ook een aantal uitzonderingen op dit ontwerp. De truien en shirts van BALLIN hebben regelmatig stoere verfspetters om een extra stoere look te creëren.

Wat veel mensen nog niet helemaal weten is dat het merk ook verschillende soorten broeken ontwerpt. Deze zijn vaak in een joggingbroek model en hebben soms ook de herkenbare verfspatten, ook het logo is niet te missen op de broeken. De broeken hebben allemaal een trui die perfect erbij matcht, ook deze is te vinden in de collectie.