ONTVANG
€5 KORTING

Jouw favoriete merk in de sale, de nieuwste collecties online en direct shoppen met €5 korting*!

Schrijf je nu in voor de dagelijkse nieuwsbrief van
To Be Dressed.
* bij besteding vanaf €75.
Profiteer nu van gratis verzending vanaf 50 euro (NL)

Deals deals deals… Iedereen wordt blij van een goede deal. Vul nu alvast je winkeltas en reken straks af met de hoogste korting!

Het fenomeen Black Friday

Het jagen op artikelen met flink wat korting, dat is wat we het liefste doen. Ook dit jaar is dat weer mogelijk tijdens Black Friday 2024, 29 november. Het enige nadeel is dat deze aanbiedingen slechts één dag geldig zijn. Black Friday is dus alleen geschikt voor snelle beslissers! Black Friday heeft de afgelopen jaren steeds meer populariteit gewonnen in Nederland. En gelukkig maar! Deze hype, die is overgewaaid vanuit Amerika, vindt ieder jaar plaats op de vrijdag na de nationale feestdag Thanksgiving. Maar wat is Black Friday nou precies? Black Friday wordt gezien als het startschot voor de december feestmaand aankopen. Dit is dan ook de dag waarop de Amerikaanse bevolking massaal kerstinkopen gaat doen. De Amerikaanse winkeliers spelen hierop in door op deze dag hun producten aan te bieden met flinke kortingen. De meeste Amerikanen krijgen zelfs een extra vrije dag, waardoor ze de mogelijkheid hebben om uitgebreid te gaan shoppen. Zij staan dan vaak al uren, voordat de winkels opengaan, in de rij om als eerste deze super kortingen te kunnen verzilveren.

Waarom heeft Black Friday de naam Black Friday?

Op de vraag waarom Black Friday de naam Black Friday heeft gekregen, zijn twee antwoorden mogelijk. Het eerste antwoord luidt als volgt; Black Friday zou voor het eerste vernoemd zijn in de jaren zestig in de Amerikaanse stad Philadelphia. Het ging hier om een verwijzing naar de drukte die Black Friday met zich meebracht in het verkeer en de winkelstraten. De straten zagen op vrijdag dus letterlijk zwart van de mensen. Een andere verklaring, die begin jaren tachtig voor het eerst naar voren kwam, is dat het de eerste dag van het jaar is waarop winkeliers winst maken. Normaal gesproken wordt een verliesbedrag door de boekhouder in de boeken opgenomen in ‘rode cijfers’. Op zwarte vrijdag zijn deze cijfers voor het eerst weer ‘zwart’ en dus positief.

Wanneer is Black Friday 2024?

De dag waarop Black Friday plaatsvindt is afhankelijk van Thanksgiving Day. Thanksgiving wordt in Amerika elke vierde donderdag van november gevierd. De dag na Thanksgiving is dus altijd een vrijdag en dus beter bekend als Black Friday. Hierdoor kunnen we dus gemakkelijk vaststellen op welke data de komende jaren Black Friday valt.

Op deze data valt Black Friday de komende jaren
29 november 2024
28 november 2025
27 november 2026

 

Black Friday Nederland

Nederland omarmt Black Friday tegenwoordig steeds meer en er komen dus ook steeds meer retailers welke slim inspelen op deze koopgekte. Waar het in het begin van dit koopfestijn normaliter ging om stuntprijzen voor elektronica is dit tegenwoordig ook terug te zien bij kleding, schoenen, tassen en accessoires. Steeds meer winkels zowel online als offline gaan mee in de hype die Black Friday heet. Helemaal nu de december feestmaand weer voor de deur staat, zijn de hoge Black Friday kortingen meer dan welkom.

Black Friday Kleding

Nu Black Friday meer naamsbekendheid krijgt binnen Nederland, wacht de Nederlander met het doen van zijn/haar Sinterklaas- en/of Kerstinkopen tot deze actiedag. Hoe scherp de prijzen zijn is afhankelijk van diverse factoren. Dit verschilt per winkel, product en natuurlijk je eigen beleving. De producten die je tijdens Black Friday aan zult treffen in Nederland kun je de daarna nergens goedkoper meer vinden. Het wordt dus steeds meer bekend dat je op deze dag met extra hoge kortingen kunt shoppen. Het is dus slim om op Black Friday schoenen aan te schaffen en je kledinggarderobe uit te bereiden!

Cyber Weekend en Cyber Monday in Nederland

Na Black Friday staat Cyber Weekend en daarna Cyber Monday op de planning. Het is een Amerikaans begrip dat verwijst naar de eerste weekend en de maandag na Thanksgiving Day. Dit zijn de dagen waarop ze in Amerika via de webshops met hoge kortingen gaan stunten. Black Friday, Cyber Weekend en Cyber Monday is dus een echt web-shop-weekend.