ONTVANG
€5 KORTING

Jouw favoriete merk in de sale, de nieuwste collecties online en direct shoppen met €5 korting*!

Schrijf je nu in voor de dagelijkse nieuwsbrief van
To Be Dressed.
* bij besteding vanaf €75.
Profiteer nu van gratis verzending vanaf 50,- 

 

Pre Black Friday Deals 2019

Vans Sneaker Sale

Kortingen tot wel 50%

op hét sneakermerk van dit moment!

Bekijk deal

Sneaker Sale

tot 84% korting

op de vetste sneaker merken

Bekijk deal

Floris van Bommel Outlet

tot 50% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Goosecraft Sale

tot 65% korting

op het heren en dames aanbod

Bekijk deal

Dsquared2 sale

tot 50% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Nikkie Sale

tot 50% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

State of Art Sale

tot 60% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Tommy Hilfger Sale

tot 60% korting

op Tommy Hilfiger items

Bekijk deal

Shoesme Sale

tot 60% korting

op dit échte mannenmerk

Bekijk deal

tot 60% korting

op het aanbod Shabbies Amsterdam

Bekijk deal

Magnanni Sale

tot 50% korting

op ons aanbod Magnanni

Bekijk deal

Via Vai Sale

tot 62% korting

op dit prachtige assortiment

Bekijk deal

Philipp Plein Sale

tot 60% korting!

Dit mag je niet missen

Bekijk deal

Gabor Sale

tot 54% korting

op Gabor schoenen

Bekijk deal

Nubikk Sale

tot 50% korting

op ons aanbod Nubikk

Bekijk deal

tot 50% korting!

It won't get more comfortable

Bekijk deal

Only Sale

tot 52% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Hinson Sale

tot 54% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Didi Sale

tot 30% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Josh V Sale

tot 30% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Sendra Sale

tot 45% korting!

These boots are made for walking

Bekijk deal

Studio Anneloes Sale

tot 44% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Sale 10 Days

tot 50% korting

op dit assortiment

Bekijk deal

Vingino Sale

tot 51% korting

op dit assortiment

Bekijk deal
 

 

Deals deals deals… Iedereen wordt blij van het kopen van een goede deal. Het jagen op artikelen met flink wat korting, dat is wat de Nederlander het liefste doet. Ook dit jaar is dat weer mogelijk tijdens Black Friday. Het enige nadeel is dat deze aanbiedingen slechts één dag geldig zijn. Black Friday is dus alleen geschikt voor snelle beslissers! Maar waar komt deze hype nou ineens vandaan en wat houdt Black Friday nou daadwerkelijk in?

Het fenomeen Black Friday

Black Friday heeft de afgelopen jaren steeds meer populariteit gewonnen in Nederland. En gelukkig maar! Deze hype, welke is overgewaaid vanuit Amerika vindt ieder jaar plaats op de vrijdag na de nationale feestdag Thanksgiving. Maar wat is Black Friday nou precies? Black Friday wordt gezien als het startschot voor de december feestmaand aankopen. Dit is dan ook de dag waarop de Amerikaanse bevolking massaal kerstinkopen gaat doen. De Amerikaanse winkeliers spelen hier op in door op deze dag hun producten aan te bieden met flinke kortingen. De meeste Amerikanen krijgen zelfs een extra vrije dag waardoor ze de mogelijkheid hebben om uitgebreid te gaan shoppen. Zij staan dan vaak al uren, voordat de winkels opengaan, in de rij om als eerste deze super kortingen te kunnen verzilveren.

Waarom heeft Black Friday de naam Black Friday?

Op de vraag waarom Black Friday de naam Black Friday heeft gekregen, zijn twee antwoorden mogelijk. Het eerste antwoord luidt als volgt; Black Friday zou voor het eerste vernoemd zijn in de jaren zestig in de Amerikaanse stad Philadelphia. Het ging hier om een verwijzing naar de drukte die Black Friday met zich meebracht in het verkeer en de winkelstraten. De straten zagen op vrijdag dus letterlijk zwart van de mensen. Een andere verklaring, die begin jaren tachtig voor het eerst naar voren kwam, is dat het de eerste dag van het jaar is waarop winkeliers winst maken. Normaal gesproken wordt een verliesbedrag door de boekhouder in de boeken opgenomen in ‘rode cijfers’. Op zwarte vrijdag zijn deze cijfers voor het eerst weer ‘zwart’ en dus positief.

Wanneer is Black Friday 2019

De dag waarop Black Friday plaats vindt is afhankelijk van Thanksgiving Day. Thanksgiving wordt in Amerika elke vierde donderdag van november gevierd. De dag na Thanksgiving is dus altijd een vrijdag en dus beter bekend als Black Friday. Hierdoor kunnen we dus gemakkelijk vaststellen op welke data de komende jaren Black Friday valt.

Op deze data valt Black Friday de komende jaren
29 november 2019
27 november 2020
26 november 2021
28 november 2022
24 november 2023

Black Friday Nederland

Nederland omarmt Black Friday tegenwoordig steeds meer en er komen dus ook steeds meer retailers welke slim inspelen op deze koopgekte. Waar het in het begin van dit koopfestijn normaliter ging om stuntprijzen voor elektronica is dit tegenwoordig ook terug te zien bij kleding, schoenen, tassen en accessoires. Steeds meer winkels zowel online als offline gaan mee in de hype die Black Friday heet. De commercie pakt namelijk alles aan om winst te maken. Helemaal nu de december feestmaand weer voor de deur staat en de Nederlandse bevolking weer meer geld uit gaat geven, zijn de hoge Black Friday aanbiedingen meer dan welkom.

Black Friday Kleding

Nu Black Friday meer naamsbekendheid krijgt binnen Nederland, wacht de Nederlander met het doen van zijn/haar Sinterklaas- en/of Kerstinkopen tot deze actiedag. Hoe scherp de prijzen zijn is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Dit verschilt per winkel, product en natuurlijk je eigen beleving. De producten die je tijdens Black Friday aan zult treffen in Nederland kun je de komende tijd daarna nergens goedkoper meer vinden. Het wordt dus steeds meer bekend dat je op deze dag met extra hoge kortingen kunt shoppen. Het is dus slim om op Black Friday schoenen aan te schaffen en je kledinggarderobe uit te bereiden!

Cyber Monday Nederland

Na Black Friday staat Cyber Monday op de planning. Het is een Amerikaans begrip dat verwijst naar de eerste maandag na Thanksgiving Day. Dit is de dag waarop ze in Amerika via de webshops met hoge kortingen gaan stunten. Omdat in Nederland op Black Friday voornamelijk webshops meedoen heb je dus nog een extra koopjes dag of soms zelfs een heel koopjes weekend! Cyber Monday is dus een echte web-shop-dag.