Twee van de bekendste schoenen van Adidas zijn de Adidas Stan Smith en de Adidas Superstar. Het zijn allebei klassieke sneakers die bij veel verschillende looks passen. Toch zitten er wel wat verschillen tussen deze twee stoere schoenen. Hieronder ga ik jou vertellen wat die verschillen precies zijn en welke schoen het beste bij jou past!

Adidas Stan Smith

De Adidas Stan Smiths zijn eigenlijk tennisschoenen. De schoenen zijn ontworpen in samenwerking met bekende tennisser Stan Smith in 1973. Op de dag van vandaag worden de schoenen meer gedragen voor een casual look en niet zo zeer tijdens het sporten. De Adidas Stan Smith is anders dan alle andere Adidas schoenen. De Stan Smith is namelijk een simpel wit model met weinig Adidas logo’s of kenmerken. Aan de zijkant zijn de drie bekende strepen niet te vinden, wel zitten er drie rijen van geperforeerde gaatjes aan de zijkant, op de plekken waar normaal de drie strepen zouden zitten. Aan de achterkant heeft de Stan Smith een gekleurd stuk waar het Adidas logo op staat. Op de tong van de schoen staat een illustratie van het hoofd van Stan Smith en het Adidas logo, dit is in dezelfde kleur als het stuk aan de achterkant.

Over het algemeen is de Adidas Stan Smith erg minimalistisch en subtiel. De schoen is perfect voor mannen en voor vrouwen en staat goed bij een casual streetwear look. De schoenen passen eigenlijk overal wel bij; door de witte kleur en de minimalistische details is het niet mogelijk de schoenen fout te stylen!

Adidas Superstar

De Adidas Superstar is eigenlijk een basketbal schoen. De schoenen worden ook wel de Shelltoe of Shellshoes genoemd door de dikkere neus. Deze zou moeten beschermen tegen de ballen die regelmatig bij het basketbalspel op je tenen komen. De schoen is uitgebracht in 1970 en word vanaf die dag voor allerlei verschillende gelegenheden gedragen. De schoenen worden op de dag van vandaag voornamelijk gedragen voor een casual look. De Adidas Superstars zijn van een net wat grover model dan de Adidas Stan Smiths; ze hebben een dikkere zool, de drie grote strepen en zijn van een ander soort leer gemaakt. De schoenen zijn er in verschillende kleurcombinaties te vinden en er zijn ontzettend veel variaties gemaakt op deze sneakers.

Over het algemeen lijken de modellen van de Adidas Stan Smith en de Adidas Superstar enorm op elkaar. De Adidas Superstar is simpelweg wat grover en heeft wel drie strepen aan de zijkant, dit is eigenlijk het grootste verschil tussen de twee sneakers. De Adidas Superstars zijn te verkrijgen voor mannen en vrouwen en zijn net als de Stan Smiths ideaal voor een streetready look. De Superstars ogen net wat ‘lomper’ waardoor ze wat stoerder zijn dan de Stan Smiths, ze zijn ideaal voor onder een gave spijkerbroek en de Stan Smiths passen wat beter onder een leuke rok of korte broek.

Het kiezen van de juiste sneaker blijft lastig, maar ik hoop dat ik je met de bovenstaande informatie iets meer in de juiste richting heb kunnen brengen. Stan Smiths zijn dus wat meer voor jou als je iets minimalistische en subtielere schoenen mooi vind en de Superstars passen meer bij jouw karakter als je van een wat stoerdere look bent!

Adidas sale

Op To Be Dressed is er altijd sale, waarbij de kortingen kunnen oplopen tot -80%. De collecties in onze webshop worden elke dag aangevuld, het kan dus zomaar zijn dat er vandaag niks voor jou bijzit, maar morgen wel! Houd onze site dus goed in de gaten voor de laatste koopjes en nieuwste items!

Heb je niks kunnen vinden in de collectie van Adidas? Kijk dan ook eens bij Nike, Asics of Nubikk voor nog meer gave sneakers!