Een trend zomerser dan deze is er misschien wel nog nooit geweest: color blocking met felle kleuren is helemaal hot! Color blocking kennen we al eventjes, afgelopen jaar zagen we het al veel terug op de catwalk en ook op straat. Dit was alleen vaker met lichtere pastel kleuren of een combinatie van wat donkere kleuren. Deze zomer gaan we er echter helemaal voor, want met felle neon kleuren steel jij de show.

Color blocking kleding inspiratie

Neon is natuurlijk hartstikke opvallend en moet ook goed gecombineerd zijn, anders sla je al snel de plank mis. Gelukkig ga ik je meer vertellen over hoe je het beste kunt color blocken met felle kleuren.

Vind je het nog een beetje eng om te beginnen met het dragen van kleur? Dat kan ik me helemaal voorstellen, want grote kans dat jij net als ik van zwarte kleding houdt. Misschien kun je dan voorzichtig beginnen met het dragen van een felgekleurde top, voordat je helemaal los gaat met color blocking. Want geloof mij: kleur staat je hartstikke goed, vooral wanneer je huid mooi zongebruind is. Het laat je vaak zelfs ook nog wat bruiner ogen. Maar ook wanneer je huid wat lichter is, is felgekleurde kleding prachtig.

color block

Color block

Het principe van color blocking is heel simpel. Het gaat erom dat je twee contrasterende, ook wel tegenstellende kleuren draagt. Denk aan blauw en rood of geel en roze. Je kunt ervoor kiezen om een felgekleurde broek te dragen en dan een anders gekleurd T-shirt erop te dragen, maar er zijn ook genoeg merken die al items in hun collecties hebben waar op één shirt, trui of jas al veel gebruik is gemaakt van tegengestelde kleuren.

How to: color blocking

Om ervoor te zorgen dat je de plank écht niet mis slaat, heb ik een kort lijstje gemaakt met tips waar je zeker op moet letten als je aan de slag gaat met deze zomerse trend:

  1. Combineer tegenovergestelde kleuren en dus geen kleuren die dicht bij elkaar liggen zoals donkerblauw en zwart of wit en crème. Deze kleuren lijken erg op elkaar en hierdoor krijg je niet het gewenste, knallende effect van het color blocken.
  2. Vind je het eng om een hele gekleurde outfit te dragen? Begin dan met een simpele jeans en een felgekleurd shirtje. Draag wat opvallende sieraden om het color block effect te versterken.
  3. Kijk goed of een kleur je wel staat. Okergeel vind ik bijvoorbeeld een prachtige kleur, maar het staat me totaal niet.

Waarschijnlijk moet het nu helemaal goed komen met je outfit. Wil jij gelijk aan de slag gaan met je nieuwe outfit? Neem dan snel een kijkje tussen al onze roze, rode, groene, gele, blauwe en oranje kleding. Ik ben heel benieuwd naar jullie outfits, dus stuur ze vooral door via onze Facebook of Instagram pagina!