Waan jij je af en toe ook weer in de jaren 80 wanneer je weer iemand met een corduroy broek voorbij ziet lopen? Zo’n 35 jaar geleden liep iedereen in deze waanzinnige ribstof en hoewel het leek alsof corduroy één van de weinige trends van vroeger was, die zijn terug keer niet zou maken in de nieuwe eeuw, zien we de ribstof toch steeds vaker voorbij komen de laatste maanden. Ik moest even wennen aan de ribstof, maar nu ik meerdere outfits heb gespot waarin het voor komt, ben ik toch een klein beetje verliefd op de stof. Meer weten over deze trend en hoe je de stof het beste kan stylen, lees dan snel verder!

Corduroy broek

Waar je corduroy het meest terug ziet komen, is in de broek. Ook in de jaren 80 was deze broek het meest populaire fashion item. Anno 2019 is hier nog niet veel aan verandert. De diep ribbels van de broek zorgen ervoor dat je look net iets meer gepolijst is. Normale kleding is vaak wat eendimensionaal, maar corduroy zorgt ervoor dat jij nét die extra touch krijgt. Pakken (voor zowel dames als heren) zijn ook immens populair en deze trend is perfect te combineren met corduroy. Wat dacht je van een geribde broek in combinatie met een geribd jasje? Gegarandeerd dat jij vele harten gaat stelen in deze classy outfit!

Corduroy jacket

Niet alleen geribde blazers zien er prachtig uit. Dé trend van 2019 is het geribde ‘spijker’ jasje. Het jasje ziet eruit als een standaard spijkerjasje, maar heeft geen denim stof, maar een prachtige geribde stof. Zo’n jasje is ideaal voor in het voorjaar en najaar. Draag in de lente een licht gekleurd jasje voor de ultieme voorjaarsoutfit. In de herfst zijn donkere kleuren zoals bordeaux rood of mosterd geel juist weer heel mooi.

Corduroy sale

Ben jij op zoek naar een prachtig geribd item, maar heb je geen idee waar je die kunt vinden? Neem eens een kijkje tussen onze corduroy artikelen van topmerken als Calvin Klein en Vero Moda. Op To Be Dressed kun je altijd in de sale shoppen, waarbij de kortingen soms oplopen tot wel -80%. Daarnaast kun je ook voor alle nieuwe collectie terecht bij To Be Dressed. Veel shopplezier!