De flared jeans is al weer even helemaal terug van weg geweest! Zoals iedereen weet, was de flared broek mega populair in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De flared broek stamt echter niet uit de 20e eeuw, maar maakte zijn intrede al in de 19e eeuw. In deze blog vertel ik je alles over het ontstaan van de flared broek en hoe deze trend weer terug is gekomen in de ‘10s van dit jaar. En natuurlijk lees je verderop in deze blog waar je de mooiste flared pants vindt!

Flared broek

De eerste flared pants, toen nog bell bottom’s genoemd, werden gedragen door de Amerikaanse marine. De eerste veertig jaar van het bestaan van de marine, was er geen officieel uniform, maar matrozen konden op het schip wel kleding kopen. Dit deden ze dan ook bijna allemaal. Wanneer matrozen weer terug kwamen van een lange reis, hadden ze dus vaak dezelfde kleding aan en één van deze kledingstukken was de bell bottom: de broek die we nu de flared pants noemen.

flared jeans

Flared legging

In de jaren zestig maakte de flares broek een opmars op straat. Tieners en jongvolwassenen zetten zich af tegen het dragen van dure merkkleding en schaften massaal tweedehands marinebroeken aan in dumpwinkels. De broeken werden versierd met allerlei patches, zoals het bekende peace teken en hippie bloemen. In de jaren zestig werden vooral denim flared jeans gedragen, maar al snel kwamen er ook wijduiteenlopende broeken van joggingsstoffen geïntroduceerd.

flared legging

Flared jeans zwart

De meest bekende flared broek zoals we hem nu kennen, is de zwarte variant. Ook dragen we niet zoveel denim flared broeken meer, maar zijn het vooral broeken van lekker zittende joggingsstof. Merken als Frankie & Liberty, Jacqueline de Yong, YAYA en Wanderlust hebben uitgebreide collecties met prachtige flared broeken. Tegenwoordig is de flared trend echter niet alleen terug te zien bij broeken, maar ook blousejes en jurkjes met wijduiteenlopende mouwen zijn enorm populair. Check daarom snel alle items in onze flared outlet en shop jouw nieuwe favoriet in de sale!