Schoenen kopen is en blijft een lastig karwei. Soms kom je er later achter dat de schoenen die je net hebt gekocht, toch nét iets te klein zijn of juist nét iets te groot. To Be Dressed geeft jou oplossingen voor deze problemen, zodat jij jouw nieuwe, grote schoenen alsnog lekker kan dragen! Vandaag vertellen we wat je moet doen als je schoenen toch net iets groter zijn dan je dacht.

Grote schoenen

Te grote schoenen zijn niet alleen maar vervelend om op te lopen, het brengt op lange termijn zelfs serieuze gevolgen met zich mee. Vaak begint het bij eelt of likdoorns, maar je kunt er ook plat-, spreid- of doorgezakte voeten aan overhouden. Het wordt dus tijd dat we dit probleem gaan aanpakken en dat doen we met de volgende drie tips!

Sokken

Vooral bij laarzen en sneakers zijn sokken een oplossing. Door een dikke sok, of zelfs wel twee, aan te trekken neem je wat extra ruimte weg. Hierdoor kom je steviger in je schoen te zitten. Ook voor een te grote pump of sandaal kun je er makkelijk een sok bij pakken. Dat is niet alleen heel effectief, maar ook nog eens hartstikke hip. Het liefst met een gezellig printje of glittertje, ze mogen namelijk best wat aandacht trekken!

Zooltjes

Het kan natuurlijk zijn dat jij helemaal niet zo van sokken houdt. Probeer dan eens inlegzooltjes, deze geven niet alleen extra steun en comfort, maar winnen ook ruimte. Als je gericht te werk wilt gaan kun je kiezen voor hiel of voorvoetzooltjes.

Voorkomen

Het beste is natuurlijk om in de toekomst te grote schoenen te voorkomen. Het is belangrijk om dan tijdens het passen op een aantal zaken te letten. Gebruik onderstaande checklist om te checken of de schoenen perfect passen!

  1. Laat je voeten opmeten. Aan de hand daarvan weet je precies welke maat geschikt is voor jou.
  2. Zorg ervoor dat je schoen passend zit aan de hiel. Wanneer je hiel omhoog komt tijdens het lopen, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. De schoen is namelijk te groot.
  3. Pas je schoenen op de manier zoals je hem thuis ook gaat dragen, bijvoorbeeld met een pantykousje, sok of een blote voet. Dit heeft namelijk invloed op elkaar.
  4. Ruimte bij je tenen is belangrijk om ze vrij te kunnen bewegen. Let wel op dat je niet te ver naar voren schiet. Eén centimeter is de maximale ruimte die je tussen je grote teen en punt van de schoen mag hebben. Het liefst minder.
  5. Zorg dat de schoen nauwsluitend aan je voet zit, aangezien elke schoen nog naar je voet gaat staan en daardoor standaard iets ruimer wordt.

Schoenen sale

Ben jij op zoek naar een nieuw paar schoenen, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dan ben je nu bij To Be Dressed aan het juiste adres. Wij bieden namelijk prachtige schoenen altijd voor scherpe prijzen. In onze shop is er namelijk altijd sale, waarbij de kortingen kunnen oplopen tot wel -80%. Wij bieden gave schoenen van merken als Via Vai, Gabor, Timberland en Floris van Bommel.