Bij een nieuw seizoen horen uiteraard ook nieuwe trends. Deze trends ontstaan niet zomaar natuurlijk. Het is niet zo dat een bepaalde ontwerper iets verzint en dit dan een trend wordt. Het is als het ware een reactie van de mensen op wat er allemaal aan de hand is en waar mensen zich mee bezig houden. Waar willen mensen mee geassocieerd worden en waar juist niet mee? Dit zijn allemaal dingen die designers en modeontwerpers in de gaten houden. Hiermee gaan ze dan aan de slag, waardoor er trends ontstaan. Vandaag neem ik jullie mee in de trends van 2019 voor heren sneakers.

Dad sneakers

Dit is misschien wel de meest zichtbare sneaker trend op dit moment: de dad sneaker. De inspiratie voor de dad sneaker komt uit de jaren ’90. Sportschoenen hadden in die tijd vaak een erg dikke zool. In die tijd was dat eigenlijk ‘’not-done’’. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Vrijwel iedereen heeft wel een paar dad sneakers en zo niet moet je zo snel mogelijk een prachtig paar aanschaffen! Kies voor een mooi paar van bijvoorbeeld Filling Pieces of Nike.

Filling Pieces sneakersNike sneakers

Classics

Bij deze trend draait het om de ‘classics’. Dit kunnen bijvoorbeeld basic Nike sneakers zijn, die je overal bij kunt dragen, maar ook prachtig paar classy loafers. Op classic schoenen kan je altijd terugvallen. Heb je net een outfit samengesteld, maar heb je totaal geen idee welke schoenen je erbij aan moet, kies dan voor een paar classics! Bij Adidas of Floris van Bommel zijn prachtige paren te vinden.

Adidas sneakersFloris van Bommel instappers

Felle kleuren

Ben je een groot fan van sneakers met felle kleuren? Dan is deze trend echt iets voor jou! In 2019 zijn de sneakers met felle kleuren namelijk terug. Het draait er eigenlijk om: hoe feller, hoe beter. Deze schoenen vallen van zichzelf natuurlijk al erg op, daarom is het belangrijke om hierbij kleding te combineren met rustige kleuren. Kies daarom een keer voor iets anders dan een witte sneaker. Antony Morato en Cash M hebben hier prachtige modellen met felle kleuren.

Antony Morato sneakersCash M sneakers

Witte sneakers

Mocht je door de bovenstaande trends nou toch niet overtuigd zijn. Dan zijn er altijd nog helemaal witte sneakers. Hiermee ben je eigenlijk altijd on-trend. Deze soort schoenen zijn ook perfect voor het leukste seizoen van het jaar: de zomer. Tommy Hilfiger en Nubbik hebben bijvoorbeeld hagelwitte schoenen.

Tommy Hilfiger sneakersNubbik sneakers

Ik hoop jullie met deze blog geïnspireerd te hebben om een mooi paar sneakers aan te schaffen. Door deze blog ben je weer helemaal bij op het gebied van de laatste sneaker trends voor heren. Neem gerust eens een kijkje bij onze sneakers op de website.