Pluisjes verwijderen, tja de vervelende pluisjes komen maar hoe gaan ze nou weer weg?  Iedereen kent de pluisjes wel. Je hebt net een nieuwe trui gekocht en na maar één keertje wassen zit de hele trui vol met pluisjes. Dat is natuurlijk super zonde, want nu lijkt het alsof je die mooie nieuwe trui al een paar jaar gedragen hebt. Dit wilt toch niemand? Daarom hebben wij speciaal voor jou de beste methodes even op een rijtje gezet!

Pluisjes verwijderen

Om te kijken hoe we de pluisjes het beste kunnen verwijderen, zullen we eerst eens even kijken na wat de pluisjes precies zijn. De pluisjes ontstaan door de wrijving van de stof.  De vezels van de stof wikkelen zich als het ware om elkaar aan de oppervlakte en daardoor ontstaan de kleine pluisjes. Dit gebeurt tijdens het dragen van de kleding op plaatsen waar veel wrijving plaatsvindt, zoals onder de oksel, op elle bogen en op het zitvlak. Nu we dit weten gaan we eens antwoord geven op de vraag: Hoe pluisjes verwijderen van kleding?

Pluisjes tondeuse

Er zijn een hoop mensen die last hebben van de vervelende pluisjes en daarom is er een speciaal apparaat uitgevonden om de pluisjes te kunnen verwijderen: de pluisjes tondeuse. Met dit handige apparaatje scheer je al die pluisjes van je kleding af. Er zit een beschermkapje voor de mensen, zo is het risico op gaten minimaal. Let op wel op dat de kleding op een vlakke ondergrond ligt en je niet te hard op de stof drukt.

Pluizenborstel

De pluizenborstel het zusje van de kledingroller! Ze zijn namelijk beiden gemaakt op pluisjes te verwijderen. Het verschil is dat een kledingroller een rol is met een soort plakband, waaraan de haartjes en pluisjes blijven kleven. En een pluizenborstel is een borstel met een fluwelen stuk stof waaraan de pluisjes aan blijven kleven. En zo is jouw favoriete truiT-shirtrok of jurk weer pluisvrij!

Met een scheermesje

Huh, een scheermesje? Ja het klinkt misschien eng, maar het werkt wel! Met een scheermesje kun je heel handig de pluisjes van je kleren verwijderen. Dit doe je daar heel voorzichtig met een mesje over je kledingstuk te gaan scheer je de pluisjes eraf. Trek het kledingstuk een beetje strak, op deze manier kan het mesje er beter overheen. Na deze scheerbeurt is jouw kledingstuk weer zo goed als nieuw!

Met een schoenborstel

Ken je die rubberen schoenborsteltjes waarmee je suède schoenen mee schoon kunt maken. Met deze borsteltjes kun je ook die irritante pluisjes verwijderen. Door met een schoenborstel over je kleding heen gaat, borstel je heel gemakkelijk de pluisjes eraf. Let er wel op dat je steeds dezelfde richting gebruikt.

Ik hoop dat je iets hebt aan de bovenstaande methodes en dat ze er voor zullen zorgen dat jij vanaf nu snel van die vervelende pluisjes afkomt!