De meningen verschillen als we het hebben over het wassen van onze kleding. De ene gooit zijn jeans 1 keer per week in de wasmand en de andere doet dit 1 keer in de twee maanden. Maar het speelt ook een rol over wat voor kledingstuk het gaat. Je winterjas gooi je natuurlijk niet iedere week in de wasmand. In deze blog gaan we het dan ook hebben over hoe vaak je je kleding het best kan wassen. 

Wassen, wassen, wassen

  • Jeans

Van alle kledingstukken heb je ongeveer wel een idee wanneer je het in de wasmand kan gooien. Bij je jeans is dit echter moeilijk in te schatten. Stinken je jeans? Zitten er rare vlekken op? Of is het gewoon een keer tijd om ze te wassen? Vaak kan je bij je jeans niet direct inschatten of ze in de wasmand moeten of niet. Het wordt aangeraden om je jeans zo min mogelijk te wassen. Het te vaak wassen van je jeans kan er voor zorgen dat het de vorm verliest en dat de kleur vervaagt. Probeer dus zelf in te schatten wanneer je jeans rijp zijn voor de wasmand. Meestal is dit na het dragen van 5 of 6 keer.

  • Jassen

Jassen worden vaak vergeten wanneer we het hebben over kleding wassen. De jas wordt altijd aan de kapstok gehangen en verder hebben we geen benul of die een keer gewassen moet worden, tenzij je jas zo vies is omdat je hem hebt gedragen naar een festival. Het wordt aangeraden om je jas ongeveer 1 keer per seizoen te wassen. Ook al ziet je jas er nog goed uit en ruikt hij normaal, probeer je jas wel in de wasmand te doen.

  • T-shirts, truien en tops

T-shirts, truien en tops zijn kledingstukken die in het algemeen het meest worden gewassen. Veel mensen vinden het fijn om ze na 1 keer gedragen te hebben, al in de wasmand te gooien. Dit ligt er maar net aan of je veel getranspireerd hebt en wanneer je het hebt gedragen. Na het stappen bijvoorbeeld gooi je je t-shirt direct in de wasmand. Gemiddeld gooien mensen hun t-shirt en tops na 2 keer dragen in de wasmand. MAAR er zijn uitzonderingen waarbij die na 1 keer dragen al in de wasmand moet.

  • Ondergoed

Over ondergoed hoeven we het niet uitgebreid te hebben. Ik denk dat het vanzelfsprekend is dat je je ondergoed na 1 of 2 keer dragen in de wasmand gooit. Bh’s kunnen wel wat vaker gedragen worden voordat ze in de wasmand moeten. Het wordt aangeraden om na 3 of 4 keer dragen je bh in de wasmand te doen.

  • Rokjes en jurkjes

Als last but not least hebben we de rokjes en jurkjes. Rokjes kunnen wat vaker gedragen worden dan jurkjes. De ongeschreven regel voor het dragen van je jurk is 2 of 3 keer voordat die de was in moet. Rokjes kun je 4 of 5 keer dragen voordat het tijd is voor de wasmachine.

When I said I DO… I didn’t mean laundry..