High heels, you either rock them or hate them. Een goed paar hoge hakken kunnen je outfit helemaal afmaken en zorgen voor nét dat beetje extra. Daarnaast lijken je benen ook langer wanneer je hakken draagt onder bijvoorbeeld een skinny jeans of mooi jurkje. Helaas zit er ook een downside aan die mooie hakken, ze zitten vaak niet echt heel comfortabel om een hele dag op te lopen.   

Hoge hakken

Lopen op hoge hakken kan een hele uitdaging zijn, maar voor sommige vrouwen onder ons is dit een eitje. Hieronder heb ik 5 tips voor je op een rijtje gezet zodat jij perfect voor de dag komt op je high heels:

Tip 1: Pasvorm van je hakken
De pasvorm van je hoge hakken is misschien wel het aller belangrijkst om er goed op te kunnen lopen. Zijn ze te groot, dan heeft je voet weinig steun en zullen ze naar voren glijden. Zijn ze te klein, dan zorgt dit voor extra druk en is de kans op blaren erg groot. Tegenwoordig heb je ook zooltjes speciaal voor hakken die zorgen voor extra steun en ontlasting van je voorvoet.

Tip 2: Oefening baart kunst
Trust me, niemand kan gelijk goed lopen op de hoogste hakken. Door bijvoorbeeld thuis te oefenen op een vlakke ondergrond wordt je steeds beter in het vinden van je balans wanneer je je hakken draagt. Trek je hakken bijvoorbeeld ook eens aan tijdens het stofzuigen of opruimen van je huis. Hoe vaker je ze draagt en hoe meer ze ingelopen zijn, hoe fijner ze zullen zitten!

Tip 3: Hoe dikker, hoe beter
Een dikkere en bredere hak loopt meer comfortabel dan een dun naaldhakje. Helemaal als je voor het eerst hakken draagt, is het af te raden om meteen voor de sexy stiletto te gaan. Daarnaast speelt de hoogte van je hak ook mee. Hakken met bijvoorbeeld een platform zitten veel comfortabeler omdat je voet minder gebogen staat zodat je minder snel last krijgt van pijntjes.zwarte hoge hakken

Tip 4: Haastige spoed is zelden goed
Take your time en let vooral goed op je balans! Grote stappen maken terwijl je hakken draagt ziet er over het algemeen niet heel charmant uit. Door kleine stapjes te maken blijft je goed in balans en zie je er zelfverzekerd uit.

Tip 5: Houding
Ook je houding speelt een rol in het goed kunnen lopen op je hoge hakken. Zorg dat je goed in evenwicht bent door iets naar achteren te leunen zodat je wat meer in balans bent door je gewicht goed te verdelen. Waar wij vrouwen soms nog wel eens de fout in gaan is dat we ons hele gewicht op onze voeten neerzetten tijdens het dragen van hakken. Uiteindelijk komt het er toch op neer dat wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…

gekleurde hoge hakken

Heb jij de perfecte hoge hakken nog niet gevonden? Kijk dan snel op To Be Dressed waar de kortingen op kunnen lopen tot wel -80%.