Een korte broek bij mannen blijft toch altijd een puntje van discussie. Op werkgebied worden door mannen over het algemeen geen korte broeken gedragen, maar hoe zit dit dan in de vrije tijd? Iedereen vind het fijn om een korte broek te dragen op een warme zomerdag dat weet jij en dat weet ik. Hup! Naar huis en uit die lange broek.

Dat niet iedere vrouw warm loopt voor een man in een korte broek, om nog maar te zwijgen over de schoenen die ze eronder dragen, is begrijpelijk! Maar heren niet getreurd, want met een beetje goed combineer werk en onderstaande do’s & don’ts kunnen jullie ook gewoon fashionable de zomer door in een korte broek!

Laten we aftrappen met de grootste MODEBLUNDERS op het gebied van korte broeken bij heren.

Witte sokkenKorte broek

Heren, heren, heren dit kan echt niet langer! En nu heb ik het natuurlijk niet over mooie witte enkel sokjes. De blunder der blunders is de witte badstof sok! Of je deze nu draagt in een sandaal, slipper of schoen het is gewoon NOT DONE.  Draag ze lekker tijdens het sporten, maar laten we hier en nu afspreken dat deze witte vrienden buiten de sportschool om, gewoon in de kast blijven liggen!

De afritsbroek

Mocht je er dan toch voor kiezen om een korte broek te dragen, sla dan de afrits-broek een keertje over! Deze magnifieke afritsbroek is prima als je hebt besloten om te gaan backpacken door de jungle, maar niet hier. De overload aan zakken en ritsjes is zeker handig voor alle gadgets die niet meer in je backpack passen maar een echte ‘no go’ voor de zomer in eigen land. De kleuren van deze broek zijn het ook vaak net niet. Kom op guys er bestaan zoveel leukere korte broeken. Simpelweg een no go voor de afritsbroek dus!

Sandalen

Dit is ook zo’n dingetje.. Sandalen! Ze zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten. Laten we het even hebben over de open variant van de bergschoen, je weet wel met een band om je enkels en een band over je wreef in de kleuren groen, zwart, blauw of bruin. Ben je in de jungle of maak je wandeling door de bergen prima! Maar thuis.. liever niet, ook al zitten ze nog zo lekker. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik over het algemeen geen fan ben van sandalen bij mannen, maar goed als het dan toch moet dan liever een hippe sandaal zoals bijvoorbeeld de variant van Birkenstock.

Oké genoeg don’ts, dan zijn we nu aangekomen bij de do’s!

Sneakers

Hier worden wij vrouwen blij van, heren! Converse, Nike, Nubikk, New Balance en ga zo maar door ze kunnen echt allemaal onder een korte broek. Gelieve hierbij geen lange sokken aan te trekken, maar een fijn enkelsokje en je bent summerproof! Mocht je nou niet zo’n fan zijn van sneakers dan kan je een korte broek ook prima combineren met een veterschoen/geklede schoen van bijvoorbeeld Floris van Bommel. Succes gegarandeerd!

Omslag korte broekKorte broek

Hipper wordt het niet hoor mannen! Trek bijvoorbeeld een leuke korte spijkerbroek aan en sla de onderkant van de broek een slagje om, helemaal hot! Er zijn natuurlijk ook korte broeken te koop (Scotch en Soda, Dragster jeans, Jack en Jones) waarbij dit standaard zo is gemaakt. Sneakers eronder, een effen shirtje erop, een paar stoere leren armbandjes en READY!

Korte broek met slippers

Slippers zijn altijd een goed idee! Niet teveel poes pas gewoon mooie slippers van bijvoorbeeld het merk Havaianas is al super! Easy te combineren omdat ze er in allerlei kleuren en soorten zijn en ze toch ook lekker basic zijn. Hier hoef je ook geen rekening te houden met sokken die wel of juist echt niet kunnen. Gewoon lekker met de blote voeten in je slippers en gaan met die banaan!

Nou heren, het moet nu toch helemaal goed komen op het gebied van korte broeken en welke schoenen je daaronder het beste kan dragen of niet soms?! Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie er modieus bijlopen deze zomer. Lekker shinen in die korte broek!

Shop ze!

Beelden: Pinterest