Kennen we allemaal het merk met de krokodil? We gaan het in deze blog hebben over Lacoste, een Frans kledingbedrijf. De oprichter van dit merk is René Lacoste, hij heeft het merk opgericht in samenwerking met André Giller. De jonge, maar vooral getalenteerde tennisser René Lacoste maakte in de jaren twintig diepe indruk. Nadat hij is gestopt met tennissen werd in 1933 het gelijknamige merk geboren. De polo’s zijn in eerste instantie bedoeld voor de sporten: tennis, golf en zeilen. De kernwaarden van het merk zijn elegantie, sportiviteit en originaliteit. Het bedrijf is altijd in de familie gebleven en wordt op dit moment gerund door Michel Lacoste. Behalve polo’s heeft dit merk ook schoenen en daar gaan we het hieronder eens even over hebben.

Lacoste schoenen

De schoenen van het Franse tennismerk waren in eerste instantie bedoeld als lichtgewicht tennisschoenen. Tegenwoordig worden deze sneakers ook gedragen onder casual outfits en misschien zelfs wel onder zakelijke outfits. Ook op de schoenen van het merk zien we waar het merk zo herkenbaar aan is; de krokodil. De schoenen van het sportmerk zijn er voornamelijk in basic kleuren.

Lacoste polo

De bekende polo’s van het merk hebben een code en deze is L.12.12. De L staat uiteraard voor de merknaam, de één staat voor uniek en de twee staat voor de fabriekscode van de korte mouw en de 12 staat voor het winnende prototype gekozen door de oprichter zelf. De polo’s werden in 1933 gemaakt van een luchtig gebreid weefsel genaamd “jersey petit pique”. De polo’s worden hedendaags nog steeds gemaakt van dit unieke weefsel wat zorgt voor een heerlijk draagcomfort.

Lacoste sale

Ben jij nog niet de gelukkige eigenaar van een polo van dit Franse topmerk? Dan raad ik je aan om echt even een kijkje te nemen op To Be Dressed. De bekende polo’s worden aangeboden in de sale, maar ook in de nieuwste collecties. De kortingen kunnen oplopen tot wel -80%. Wil jij ook een prachtige polo van Lacoste, dan zie ik je in de shop! Veel shopplezier.