Scotch & Soda; wie kent het niet. Dit gave kledingmerk voor dames heeft zijn roots in Nederland. De meeste van jullie denken waarschijnlijk net zoals ik, dat Maison Scotch het eerste merk was van de Scotch collectie, maar dat is helemaal niet waar! Het merk Scotch is namelijk gestart met het merk Scotch & Soda, dat al in de jaren ’80 is opgericht.

Geschiedenis van Scotch

In 2001 is het merk Scotch & Soda door drie nieuwe eigenaren opnieuw gelanceerd. De nieuwe lancering was al snel een succes, de collecties waren geliefd en werden goed verkocht. In 2008 werd het merk Scotch Shrunk aan de Scotch collectie toegevoegd. De mannen collectie van Scotch & Soda werd letterlijk gekrompen voor kleine broertjes en/of zonen. Dit was nieuw in de kinderkleding wereld, en zo werd Scotch Shrunk een groot succes, wat Scotch nooit had durven dromen! Al snel volgde de lancering van een vrouwencollectie; Maison Scotch. Maison Scotch kwam in 2010 op de markt en speelt nu een belangrijke rol voor de voortdurende groei van het bedrijf! Natuurlijk volgde er ook een collectie voor de allerkleinste prinsesjes, onder de naam; Scotch R’Belle. Als laatste werd het project van Scotch gelanceerd; Amsterdams Blauw. Een opvallende denim collectie, die typisch Scotch is.

Scotch heeft inmiddels 94 winkels, meer dan 7000 verkooppunten en is natuurlijk online aanwezig via een succesvolle webshop!

Van Maison Scotch jas tot Maison Scotch jurk

De collectie van Maison Scotch is stoer maar toch vrouwelijk. Het Nederlandse merk heeft veel oog voor detail en combineert kwaliteit en betaalbaarheid. Ook is de collectie van Maison Scotch erg ruim: van denim tot blazer, van tops tot short, van jurk tot jumpsuit en van espadrilles tot slipper, dit label heeft het allemaal! De inspiratie van het merk is erg breed en maisondat is ook zeker terug te zien in de collectie. De ontwerpers halen hun inspiratie van over de hele wereld. Ze bestaan uit pioniers en verzamelaars die op zoek zijn naar dat ene inspirerende gedicht, schilderij of vintage kledingstuk.

Vrouwen met lef!

Dankzij de inspirerende gedachtes worden er gave, unieke en opvallende kledingstukken ontworpen. In de collectie zie je gave prints, bedrukkingen en grappige teksten! Ieder kledingstuk heeft iets unieks, en daarom zijn de verschillende kledingstukken makkelijk te combineren. Je moet het alleen ook durven! Door het combineren van Maison Scotch items kan er een unieke outfit ontstaan. Kijk anders eens ter inspiratie op de site van Scotch & Soda, hier staan veel looks, waarbij verschillende items worden gecombineerd tot een outfit!

Combineer dus voortaan de meest gave items van Maison Scotch en creëer een outfit waar jij je lekker in voelt! Maison Scotch in de Sale kopen doe je 24/7 bij To Be Dressed. Benieuwd naar ons aanbod? Check het hier!