In Februari keerde Scotch terug naar de New York Fashion Week. Op de catwalk was zowel de collectie van Scotch & Soda als de collectie van Maison Scotch te zien!

New York Fashion Week

De eerste New York Fashion Week is in 1943 opgericht door Eleanor Lambert, de directrice van het Amerikaanse modebedrijf, The New York Dress Institute. Het evenement werd eerst ‘Press Week’ genoemd en werd gecreëerd om aandacht te trekken voor de Franse mode tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ‘Press Week’ was een groot succes en de modetijdschriften werden eindelijk weer gevuld met Franse mode. In 1950 werd de naam van het evenement ‘Press Week of New York’ genoemd en in 1951 werd de naam veranderd naar ‘New York Fashion Week’.

De New York Fashion Week wordt twee keer per jaar gehouden in februari en september. De New York Fashion week duurt meestal 7 tot 9 dagen, in deze dagen worden internationale modecollecties getoond aan kopers, pers en een groot publiek. De New York Fashion Week is een van de vier grote modeweken ter wereld, die gezamenlijk bekend zijn als de ‘Big 4’. De ‘Big 4’ bestaat uit Parijs, Milaan, Londen en natuurlijk New York!

Maison Scotch voor de tweede keer in New York

Afgelopen seizoen keerde Scotch weer terug op de catwalk in New York. De creatieve regisseur Marlou van Engelen liet zich inspireren door haar landgenoten. Peter Plancius was een grote inspiratiebron voor van Engelen. “Hij maakte kaarten van de hemel, volgens de dieren die hij daar gevonden had”, vertelde Van Engelen. Marlou van Engelen keek op een soortgelijke manier naar de wereld, en liet zich eveneens inspireren door de natuur. De collectie is daarom ook gebaseerd op de natuur. Een deel van deze collectie is gebaseerd op de vogel van het paradijs. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende kleuren, pailletten en verfraaiing met ruches. Maar zoals altijd waren ook de indrukwekkend prints terug te zien in de collectie.

Bekijk hier de collectie die is geshowd in New York.

Opvallen in Maison Scotch of juist niet

De collectie van Scotch heeft een unieke uitstraling en valt daardoor meer op. Sommige mensen vinden dat helemaal te gek en lopen het liefst in een complete outfit van Maison Scotch maar voor andere is dit misschien too much. Zij vinden een totale outfit voor op de catwalk fantastisch maar om die outfit te dragen in het dagelijks leven is net iets te veel. Geen probleem, want nog steeds kan jij dan items vinden in onze Maison Scotch outlet, waar jij je prettig in voelt! Combineer een opvallende Scotch broek bijvoorbeeld met een rustige blouse, of combineer juist een blouse met gave prints op een leuke jeans! Zo heb je toch iets opvallends en unieks aan maar val je tegelijk net wat minder op!

Neem eens een kijkje in onze Maison Scotch of Scotch & Soda outlet en laat je verrassen door het aanbod en de prijzen! Shop ze!