In het rijtje typisch Hollands hoor je vaak tulpen, klompen, drop, kaas en stroopwafels. Gek genoeg komt er geen jeans in dit rijtje voor hoewel we wereldwijd bekend staan als ‘Nederland Denim land’. Nederlandse Jeansmerken worden verkocht in duizenden winkels wereldwijd en gedragen door heel veel internationale supersterren. Je bent je er vast niet van bewust welke merken een Nederlandse oorsprong hebben. We helpen je graag en sommen onze prachtige Nederlandse jeansmerken even voor je op. Hopelijk zullen onderstaande merken dan voortaan in bovenstaande rijtje mee opgesomd worden.

G-STAR

G-Star is zonder twijfel het bekendste Nederlandse jeansmerk. G-Star is opgericht in 1989 te Amsterdam onder de toenmalige naam Gap-Star. In 1991 werd de G-Star Elwood jeans de echte wereldwijde doorbraak voor het bedrijf. G-Star staat vandaag de dag bekend om zijn casual en trendy kleding.g-star logo

De naam G-Star wordt vaak gecombineerd met RAW of RAW Denim. Dit zie je meteen terug in de collectie van G-Star. G-Star maakt bij het produceren van hun collecties veel gebruik van onbehandeld en ongewassen katoen. De G-Star jeans herken je dan ook direct aan de rauwe denimstof en de kenmerkende industriële kleuren.
De hele wereld loopt weg met dit prachtige Nederlands jeansmerk. Jij, ik maar ook wereldsterren als Pharrell Williams en Afro Jack. Een wereldwijd bekend merk dat zijn roots heeft in het koude kikkerlandje Nederland. Daar ben je toch trots op?!

DENHAM

Denham is een relatief jong jeansmerk, opgericht in 2008 door Engelsman Jason Denham in het centrum van Amsterdam. Ondanks de korte tijd dat het merk bestaat, wordt Denham door velen onthaald als de 0x0__cropped_2015-01-Home_denhamnieuwe grote speler in het denim universum en wellicht wel de mogelijke opvolger van koploper G-Star.

Denham maakt handgemaakte en kwalitatief hoogwaardige jeans met een verfrissend oog voor detail. Elke jeans en alle kledingstukken worden handgemaakt vanuit de basis en vervaardigd conform vaste eigenschappen, details en technieken, die een soort handtekening van Denham zijn. Denham ontwerpt en fabriceert zowel kleding voor dames en heren en heeft een zeer trouwe schare fans die alsmaar groter wordt.

Een Denham spijkerbroek herken je aan het logo van een ouderwetse schaar. Denham is een echte musthave in je denim collectie!

GSUS

Het merk Gsus vindt haar oorsprong in 1993 als impulsieve buitenstaander in de modewereld. De baggy jeans was de hype op dat moment maar Gsus wilde het anders en lanceerde hun eigen stijl. Hieruit blijkt dan ook het rebelse karakter van het merk. Nu, meer dan 20 jaar later is Gsus gegroeid en een meer volwassen merkgsus logo geworden. Gsus beroept zich op haar intuïtie en door het instinctieve te verweven met het rationele ontstaat er een stijl die in harmonie lijkt maar op zoek is naar de confrontatie. Ouder en wijzer maar nog steeds rebels dat is Gsus vandaag de dag. Durf jij het aan?

KUYICHI

Kuyichi is een hip kledingmerk uit Nederland met een duidelijke missie; het vervaardigen van eerlijke jeans en kleding. De basis van Kuyichi is maatschappelijk verantwoord ondernemenkuyichi logo: op sociaal, milieu, -en economisch vlak. Het denim label is opgericht door ontwikkelingsorganisatie ‘Solidaridad’, die vond dat er te weinig aandacht werd besteed aan de problemen binnen de kledingindustrie. Hierbij doelden ze met name op de slechte arbeidsomstandigheden op katoenplantages en in fabrieken.

In 2001 werd Kuyichi een feit. Het Kuyichi logo bestaat uit een cirkel met een plusteken waarbij de cirkel staat voor de wereld, en het plusteken voor positiviteit.
De Peruaanse katoenboeren krijgen dankzij Kuyichi een vaste beloning voor hun katoenoogst en een gegarandeerde minimumprijs. Wil je je steentje bijdragen zorg dan voor een Kuyichi in je kast!

SCOTCH & SODA

Scotch & Soda geboren in Amsterdam, geïnspireerd door de wereld. Deze prachtige omschrijving van zichzelf zie je direct terug in de collecties van Scotch & Soda. Scotch & Soda Scotch_and_Soda_logo
was oorspronkelijk opgericht in de jaren 80, maar maakte in 2001 een herstart toen drie nieuwe eigenaren besloten het merk nieuw leven in te blazen. Dit betekende een ongekende groei voor Scotch & Soda met als resultaat de uitbreiding naar een meisjes-, jongens- en dameslijn.

Het merk Scotch & Soda staat bekend om hun verrassende mix van stoffen en patronen, bijzondere details, hoogwaardige kwaliteit gecombineerd met een betaalbare prijs. Een mooie, draagbare collectie met daarin heel veel mooie jeans. Laat je inspireren door dit Amsterdamse wereld merk 😉

Wauw, om trots op te zijn toch?!