Online schoenen kopen heeft heel veel voordelen: veel aanbieders, ruim assortiment, je kunt gemakkelijk prijzen vergelijken en het is overzichtelijk. Super fijn en handig allemaal.
Zeker als je je schoenmaat weet, is een paar nieuwe schoenen online snel gekocht. Als volwassenen heb je het voordeel dat je voeten niet meer groeien dus maat bepalen is niet echt nodig. Je hebt natuurlijk altijd pasvorm en schoenmerken waarvan je af en toe een half maatje kleiner of maatje groter moet hebben. Maar uiteindelijk weet je door de jaren heen wel welk merk het beste bij je past en van welk merk of model je iets groter moet bestellen.

Schoenen, schoenmaat en kinderen 🙁

Lastiger wordt het pas bij kinderen. Kinderen hebben namelijk het vermogen om binnen 3 maanden soms wel twee schoenmaten te groeien. Naarmate kinderen ouder worden groeien de voeten steeds minder snel , wat het inschatten nog moeilijker maakt. Daarnaast verslijten kinderen ook veel sneller schoenen dan volwassen mensen. Oftewel op zoek naar kinderschoenen in de sale is geen overbodige luxe.

Gelukkig bestaan er oplossingen voor bovenstaande problemen.

Probleem 1: schoenmaat bepalen kinderen

Schoenmaat bepalen van je kinderen kun je doen door middel van onderstaand trucje. Wat heb je nodig?

  1. een A4 papier
  2. pen/potlood
  3. liniaal
  4. een voet of eigenlijk twee voeten. (je voeten verschillen namelijk altijd van lengte. Meet dus beide voeten en neem de langste voet om de schoenmaat te bepalen)
  • Leg je A4 papiertje op de grond tegen de muur. Plaats vervolgens de voet op het A4 vel en zorg ervoor dat de hiel de muur raakt (en of het A4 vel na plaatsen van de voet nog steeds tegen die muur aan ligt)
  • Vervolgens teken je met de pen de lengte van de voet af door op het A4 vel een streep te zetten aan de voorzijde van de grote teen. Herhaal dit nog een keer voor de andere voet.
  • Meet vervolgens met de liniaal het aantal centimeters en tel bij de grootste voet 1,2 cm op.
  • Check vervolgens in onderstaande schema welke schoenmaat bij de gemeten centimeters hoort. En VoilĂ , hebben die schoenmaat!

schoenmaat

Kinderschoenen mogen tot 1,7 cm groter zijn dan de voet zelf, zo heeft de voet ruimte om te groeien.

Nog een extra tip: als je een voor jou onbekend merk kinderschoenen gaat bestellen zoek dan vooraf even op internet naar de ervaringen van andere kopers. Van internet haal je snel gegevens als pasvorm en hoe schoenen vallen wat maat betreft.

Deze huis tuin en keuken manier is natuurlijk heel handig maar wel een gedoe. Nou het kan gelukkig nĂłg handiger met de Plus12 meter.

Plus12; de ultieme schoenmaat meter!

De Plus12 is een voetmeter en schoenmeter ineen en ontworpen door meetmaatje. Voldoende ruimte in kinderschoenen is belangrijk. De binnenmaat van een goed passende kinderschoen moet minstens 12 mm langer zijn dan de voet. Nieuwe schoenen mogen tot 17 mm groeiruimte hebben. De Plus12 is een speciaal ontworpen meetinstrument waarmee ouders thuis zelf regelmatig de voeten en schoenen van hun kind kunnen meten. Zo weet je zeker dat je kind goed passende schoenen draagt. Kinderen kunnen dit zelf namelijk nog niet goed voelen en/of aangeven. Check de link http://www.meetmaatje.nl/pages/plus12 en bekijk het filmpje over hoe de Plus12 werkt.

Plus12 voetmeter winnen?! Check onze Facebook pagina en reageer in de Plus12 post. Wie weet win jij wel zo’n super handige Plus12 meter 🙂

Probleem 2: leuke kinderschoenen vinden in de Sale

Zoals ik al eerder schreef in dit blog kunnen kindervoeten enorm snel groeien en daarnaast verslijten kinderen snel schoenen. Kinderschoenen shoppen in de Sale is dan ook voor veel ouders erg welkom en laten wij, To Be Dressed, nou dĂ© grootste kinderschoenen Outlet van Nederland zijn. Wij hebben het grootste aanbod kinderschoenen in de Sale. Mooie merken als Clic!, Vingino, Giga, Shoesme, FITZkitz shop je altijd met korting bij To Be Dressed. Én met De Plus12 voet- en schoenmeter weet je ook nog eens zeker dat ze goed passen. Waarom duur doen als het bij ons, het hele jaar door, altijd voordeliger kan?!

Met deze handige trucjes bestel je voortaan met een gerust hart perfect passende kinderschoenen in de SALE online 😉

Beelden: meetmaatje.nl & Pinterest