Jets geht löss! Eindelijk, het is weer wintersport tijd. Sneeuw, bergen, apfelstrudel, snitsel met pommes, en uiteraard bij elke ‘piste tent’ een schnaps óf warme chocolademelk. De ‘die hard’ wintersporters onder ons begrijpen precies wat ik bedoel. Wintersport zit in je bloed, het is een verslaving, echt waar. Ik kan dat als geen ander weten. Ondanks dat ik een enorme koukleum ben, geef ik namelijk zonder moeite, mijn zomervakantie op voor deze sneeuwpret. Wel gekleed in heel veel lagen, dat dan weer wel ?. Ik vertel je wat ik draag onder mijn skibroek en skijack.

Skibroek en thermo legging

Hoewel ik van de laagjes ben is het helaas niet comfortabel om meer dan 1 laag te dragen onder je skibroek. Zorg ten eerste voor een goede waterdichte skibroek. Zeker voor de snowboarders is dit mega belangrijk aangezien die nogal vaak op hun kont zitten. Draag onder je ski- of snowboardbroek enkel een thermo legging (vergeet wel je onderbroek niet). Deze zorgt ervoor, zoals de naam al doet vermoeden, dat je lichaamswarmte niet verloren gaat en dús voor warme benen. Craft en Helly Hansen hebben een mooi aanbod thermo leggings.

Wat heb je aan onder je skijas?!

Ik ben vooral van mening beter teveel dan te weinig. Ik trek liever iets uit als ik het te warm heb, dan wanneer ik te weinig aan heb en niet meer warm kan worden. Mijn ideale outfit is dan ook zeker een hemd, ski pully, vest en daar overheen een ski-jack. Zo heeft de warmte zo min mogelijk kans mijn outfit te verlaten. Wanneer je het te warm hebt trek je een laagje uit welke je in je rugtas doet of om je middel knoopt (zolang je er maar geen last van hebt met tijdens het skiën of snowboarden). Waak wel voor een natte rug of oksels, wanneer de kou deze natte plekken bereikt dan is er geen houden meer aan en zal je ‘in en in’ koud worden.

Handen en voeten in de sneeuw

Over ‘in en in’ koud gesproken. Wanneer je op wintersport koude handen en/of voeten hebt dan is het ook gedaan met de warmte. Er is niets vervelender. Probeer dit dan ook zeker te voorkomen, want wanneer je eenmaal koude handen of voeten hebt dan is het moeilijk weer op temperatuur te komen. We beginnen bij de voeten. Zorg ervoor dat je je schoenen, bij een tussenstop even los maakt zodat de doorbloeding weer even zijn werk kan doen. Ski en snowboardschoenen kunnen nogal snel te strak zitten. Ik heb mijn ski schoenen ook altijd erg strak zitten omdat ik dan vind dat ik beter grip heb in de sneeuw of op ijzige pistes. Ik ben dan ook zeker bekend met het fenomeen koude voeten, dus gooi los die schoenen wanneer het kan. Voor de handen moet je zorgen voor goede en waterdichte handschoenen. Natte handschoenen zijn funest en deze worden, hoelang je tussenstop ook is, echt niet meer droog. Tegenwoordig worden er ook speciale hand- en voetwarmers verkocht. Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee maar het is een optie maar dan wel als laatste redmiddel vind ik. Ik denk namelijk dat als je je er aan gaat wennen de koude voeten en handen (zonder deze warmers) eerder hun intrede zullen maken. Laat vooral je lichaam het werk doen, is mijn mening.

Skikleding sale shoppen

Iedereen die op wintersport gaat weet dat deze hobby niet een goedkope is. Dus daar waar je zou kunnen besparen, zonder kwaliteit in te leveren, is dat mooi meegenomen. Online skikleding sale shoppen is dan ook geen schande. Je bent eerder gek als je het niet doet. Shop je wintersport outfit online in de sale bij To Be Dressed. Hier vind je een mooi, ruim en divers aanbod van alleen maar topmerken in de sale. Van Protest, O’Neill, Barts, Burton en Ice Peak tot Goldbergh. Laat je verrassen door het aanbod en de kortingen en maak ‘voordelig’ de blits op de piste. Rest me enkel nog te zeggen; Een hele fijne vakantie, geniet ervan!