De zomer is in aantocht, het is de periode van barbecueën, terrassen, zon, zee, strand en natuurlijk van één van de belangrijkste kledingstukken voor dit seizoen: de zwembroek. Dit is dan ook een goede reden om alvast eens naar een nieuwe zwembroek te kijken. Ondanks de enorme hoeveelheid en diversiteit in swimshorts bij alle verschillende merken, zijn er toch een aantal trends zichtbaar voor 2019. Ik neem je mee in de trends voor heren zwembroeken 2019.

De korte zwembroek

We beginnen gelijk met dé zwembroek trend van 2019: de korte zwembroek. Vroeger waren de langere modellen helemaal in de mode, tegenwoordig zijn dit de korte zwembroeken met een lengte tot ongeveer de helft van het bovenbeen of zelfs korter. Een Tommy Hilfiger zwembroek kan hierbij de juiste keuze zijn.

Muchachomalo zwembroekTommy Hilfiger zwembroek

Zichtbaarheid merken

Deze trend is ontstaan in 2016. Het komt steeds vaker voor dat merken hun merk groot en duidelijk zichtbaar op de zwembroek plaatsen. Natuurlijk moet je, bij de keuze van je zwembroek, wel rekening houden welk merk je koopt. Niet elk merk is even stoer en hip, zoals een Dsquared2 zwembroek of eentje van Kenzo.
Dsquared2 zwembroek Kenzo zwembroek

Zwembroeken met gekke prints

Een andere trend is het plaatsen van de gekste opdrukken op zwembroeken. Het kan hierbij gaan om ananassen, palmbomen, schilpadden of flamingo’s. Het kan soms niet grappig genoeg zijn. Meestal zijn de objecten erg klein afgebeeld op de zwembroek. Het zijn perfecte zwembroeken voor een strandfeest of natuurlijk gewoon voor een lekker dagje strand. Het merk Shiwi heeft mooie printed swimshorts in hun collectie.

Shiwi zwembroek A-dam zwembroek

Rustige kleuren

Vorig jaar waren neonkleurige zwembroeken erg hip, dit jaar is het de beurt aan de wat rustigere kleuren. Het zijn kleuren die niet erg opvallen. Met name legergroen is dé kleur van 2019. Maar ook een kleur zoals donkerblauw doet het erg goed dit jaar. Merken zoals Airforce of Sundek bieden bijvoorbeeld een prachtige legergroene zwembroek aan.

Airforce zwembroek Sundek zwembroek

Ik hoop jullie hiermee genoeg inspiratie te hebben gegeven voor het kopen van een nieuwe trendy zwembroek. Veel succes met de aanschaf van een swimshort en geniet volop van de zomer!