Vroeger ging je naar de stad om kleren te kopen die je in het weekend aan kon trekken. Tegenwoordig koopt bijna iedereen zijn kleren online. Wat is nu precies het verschil tussen offline en online shoppen? En wat zijn de voordelen van online shoppen? Ik vertel je hieronder de voordelen die het online shoppen biedt. 

voordelen online shopping

1. Gemak. Het gemak waarbij mensen online kleren kunnen bestellen is een belangrijke factor bij online shoppen. Je hoeft je laptop maar te pakken en het shoppen kan beginnen. Je hebt alle tijd en je hoeft nergens naar te kijken, ondertussen pak je wat eten en drinken en je shopt weer verder. Dit gemak gaat ook in het hoofd zitten bij iedereen. Wetende dat je alleen je laptop of mobiel hoeft te pakken om te kunnen shoppen is zeer aantrekkelijk.

2. Meer keuze. Een offline winkel heeft vaak maar een beperkte voorraad van de collectie. Niet alle kleding is aanwezig in de winkel en op=op. Bij online webshops werkt het anders. Er is breed assortiment dus iedereen heeft online een ruime keuze om te shoppen. Alles wordt bevoorraad in grote magazijnen dus grote kans dat je artikel en maat beschikbaar is. Misgrijpen is er bijna niet meer bij.

3. Prijs. Natuurlijk koop je niet een t-shirt voor 30 euro terwijl hetzelfde t-shirt ergens anders in de aanbieding is voor 15 euro. Online shoppen geeft je de mogelijkheid om online prijzen te vergelijken. Met een paar klikken kun je onderzoeken waar jouw favoriete t-shirt het goedkoopst is. Daarnaast zijn de prijzen online vaak goedkoper dan in de winkels. Dit komt vooral omdat online webshops een lagere verkoopprijs kunnen hanteren omdat zij minder afhankelijk zijn van groothandels. Online webshops kunnen kleding direct aanbieden aan de klant en hoeven niet eerst kleding te verkopen aan andere partijen. Dit gebeurt wel bij offline winkels en dus wil iedereen zijn eigen winstmarge hebben waardoor de prijs van het artikel stijgt.

4. Geen andere mensen. Niemand vindt het leuk om een winkel in te gaan waar het erg druk is. Of je moet lang wachten bij de kassa of je wilt iets passen en alle kleedhokjes zijn bezet. Ook daarom is online shoppen ideaal. Je kan shoppen zonder een wachtrij en met een paar klikken heb je al afgerekend. Je past de kleren thuis en je retourneert het als het toch niet bevalt.

5. Tijd besparen. Je bespaart een hoop tijd als je niet naar de winkels hoeft te gaan om kleding te kopen. Zo kan je als je het druk hebt snel via Internet je jurkje scoren zodat je in het weekend helemaal on fashion bent!

 

Online shopping, no makeup, no pants, no problem!