Met de koude temperaturen van de laatste tijd, is het nog zeker geen tijd om langzaamaan weer te switchen naar je lente garderobe. Een dikke trui zul je zeker nog wel nodig hebben, want er wordt nog voldoende sneeuw en kou voorspelt! Stiekem vind ik dat niet zo erg, want ik vind het heerlijk om een lekkere warme trui te dragen. Vandaag is het warme truiendag en dus schrijf ik een ode aan de trui!

Wollen trui

Je houdt ervan of je haat het: een wollen trui. Persoonlijk vind ik een wollen trui echt fantastisch, ze zijn namelijk heerlijk warm en ook verkleurt de stof bijna niet. Een wollen trui voelt soms net als een warme deken. Als je een trui aanschaft van 100% puur wol, hoef je niet bang te zijn dat de trui gaat lubberen en zal je trui na een nachtje in de frisse lucht te hebben gehangen, weer heerlijk fris ruiken. Ook kun je wollen truien tegenwoordig gewoon in de wasmachine doen! Was hem op 30 graden of op het speciale wol programma dat op de meeste wasmachines zit.

Col trui

De col trui is weer helemaal fashionable deze winter. De stof en de kleur maakt niet zoveel uit, als er maar een col aan je trui zit! Je ziet veel strakke truitjes met een nauwsluitende col, maar mijn persoonlijke favoriet is de wijdere trui met een nog wijdere col. Deze truien kun je dragen op een mooie jeans of op een zwarte, wat strakkere broek voor een casual resultaat.

Waar komt warme truiendag eigenlijk vandaan?

Heel leuk al die truien, maar waarom is er eigenlijk een speciale dag voor de warme truien uitgeroepen? Stiekem heeft deze dag niet zoveel te maken met de liefde voor een warme trui, maar heeft de dag alles te maken met je liefde voor onze planeet. Het is namelijk de bedoeling dat je op deze dag de verwarming uit zet en een lekkere dikke trui aantrekt om zo minder energie te verbruiken. Een super goed doel, toch?! Ik heb de verwarming vandaag uitgezet, ga jij dat ook doen?