Als je het Nederlandse schoenenmerk Nubikk nu nog steeds niet kent, heb je de laatste jaren met je ogen dicht over straat gelopen. Het merk, opgericht door Daan Baeten en René Chabot, verovert in een sneltreinvaart niet alleen de Nederlandse, maar ook de Duitse en Belgische schoenenmarkt. Wil jij je eerste paar Nubikk’s aanschaffen of weet je niet zo goed hoe je jouw paar Nubikk schoenen schoon moet houden? Al jouw antwoorden vind je in de tips & tricks in dit artikel!

Hoe vallen Nubikk schoenen?

Wanneer je een schoen online bestelt, is het handig om van te voren te weten hoe een schoen van een bepaald merk valt. Bij sommige merken kan het soms zelfs per model verschillen. Je merkt niet altijd gelijk dat een schoen te klein is. Sommige schoenen zitten namelijk op het begin erg straks maar loop je later pas uit. Andere schoenen rekken niet mee en na een paar dagen merk je dat je schoenen toch teveel knellen, of dat de stof vervormt door de puntjes van je tenen.

Hartstikke zonde natuurlijk! Mijn tip is om altijd te kijken naar de centimeters en niet naar de maat! Kijk in de maatlabel van de schoenen die je nu draagt (en die goed zitten natuurlijk ;)), naast de doorsnee maat vind je meestal ook het aantal centimeters van de schoen in het maatlabeltje. Voor Nubikk schoenen geldt echter dat ze gewoon op maat vallen, dus hoef je geen extra moeite te doen. Wil je weten hoe schoenen van andere merken vallen? Een overzichtje van alle merken – en hoe de schoenen vallen, vind je hier.

Hoe houd ik mijn Nubikk schoenen schoon?

Als je nieuwe schoenen hebt gekocht, wil je ze ook gelijk aan. Voordat je je nieuwe schoenen aantrekt is het echter heel belangrijk om ze goed in te sprayen met een vuil- en vochtafstotende spray. Deze sprays kan je kopen bij elke schoenenwinkel of gewoon in een supermarkt bij je in de buurt. Het beste is om je schoenen elke maand met een spray te behandelen, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Zo kan jij (iets) veiliger door de regen stappen!

Hoe krijg ik mijn Nubikk schoenen weer schoon?

Maar dan ga je naar een festival en regent het de hele dag… Het hele festivalterrein is modderig en hoewel je nog probeert om je schoenen enigszins schoon te houden, zijn ze aan het einde van de dag zeiknat en bruin van de modder. Gooi ze niet weg, ook al lijkt het er nu op dat je ze nooit meer schoon krijgt.

Laten we beginnen bij de veters: haal ze uit je schoen en laat ze weken in een bakje water met een beetje bleek. Na een uurtje kan je de veters eruit halen en schoonmaken met een beetje sop en water. Gegarandeerd dat ze weer wit zijn! Als je hier geen zin in hebt, kan je ook altijd een nieuw paar veters kopen voor een paar euro.

De meeste Nubikk sneakers zijn van leer gemaakt (Nubuck, vandaar ook de naam Nubikk) en leren schoenen mogen absoluut niet te nat worden! Gooi ze daarom niet in de wasmachine, want je schoenen komen er echt niet mooier uit. Haal de grootste vlekken weg met een vochtig doekje. Hardnekkige vlekken kun je schoon krijgen door er een beetje tandpasta op te doen, het een beetje in te wrijven en vervolgens weer af te nemen met een vochtig doekje. Wedden dat je schoenen weer een stuk witter zijn?!

Durf jij het aan en rock jij deze zomer de witte Nubikk sneaker? In onze webshop vind je tientallen verschillende witte Nubikk sneakers in de sale!