Bruiloft? Jurkjes waarin je goede sier maakt

Heb je binnenkort een bruiloftsfeest waarvoor je uitgenodigd bent? Dan wil je natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen. Om je te helpen hebben we hier een aantal stijlen voor bruiloftsjurken voor je op een rij gezet.

Wat trek je aan naar een bruiloft?

De gebruikelijk outfit voor een bruiloft is een pak voor mannen en een jurk voor vrouwen. Hoelang de jurk is en welke kleur deze heeft hangt onder andere af van het seizoen, de locatie en niet in de laatste plaats van de dresscode.

Als het bruidspaar een dresscode op de uitnodiging heeft opgenomen, dien je je hieraan te houden. Steeds vaker willen stellen een picture perfect wedding en controle over wat de bruiloftsgasten dragen hoort daarbij.

Staat er geen dresscode aangegeven, dan sla je nooit een modderfiguur met een nette cocktailjurk. Als je toch een beetje zenuwachtig wordt, kun je natuurlijk ook de ceremoniemeester bellen en om advies voor jouw outfit vragen. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Be So Different.nl (@besodifferent.nl) op


Veelvoorkomende dresscodes bruiloft

Een aantal veelvoorkomende dresscodes op uitnodigingen voor bruiloften zijn de volgende:

Een kleur

Soms wordt niet zozeer een type kleding als dresscode gevraagd, als wel een kleur. Rood, wit, zwart, maar ook andere kleuren komen voor. Je moet dan maar net een bruiloftsjurk in de gewenste kleur hebben liggen, anders wordt het shoppen! Mannen hebben het wat makkelijker: die kunnen een stropdas in de gevraagde kleur omdoen.

White tie

De meest formele dresscode die je op een uitnodiging aan kunt treffen. Deze komt gelukkig niet zoveel meer voor, want hiermee jaag je je gasten wel op kosten. Mannen dienen bij deze dresscode een compleet rokkostuum dragen. Van de dames wat een feestelijke avondjurk tot op de grond verwacht, met handschoenen die tot over de ellebogen komen.

Black tie

Black tie is iets minder formeel van white tie, maar nog steeds poepiechic. Als dame draag je een nette cocktailjurk of een lange avondjurk met een bescheiden decolleté. Mannen dragen een smoking in combinatie met een wit overhemd en schoenen van zwart lakleer.

Cocktail

Cocktail is een wat lossere kledingcode waarbij het draait om de combinatie tussen chic en feestelijk. Wat je aantrekt is simpelweg je meest feestelijke partydress. Daaronder draag je een paar mooie hakken, een tasje erbij en je bent klaar. Zorg gewoon voor een stijlvolle look. Een zwart jurkje is altijd goed!

Tenue de ville

Deze dresscode is best casual. Strak in het pak of in de bruiloftsjurk is niet nodig. Heren kunnen volstaan met een net colbertje boven een pantalon. Dames kiezen een vrolijke, feestelijke jurk die goed bij het seizoen past.

Casual

Staat er ‘casual’ op de uitnodiging? Dan heb je veel vrijheid om aan te trekken wat je zelf prettig vindt. De jurk mag zelfs in de kast blijven als je liever een nette spijkerbroek met een vrolijke blouse draagt. Casual betekent natuurlijk niet dat je in je trainingspak naar de bruiloft gaat.

Verschillende stijlen jurken bruiloft

Nog wat bruiloftsinspiratie nodig? Hieronder hebben we een aantal verschillende stijlen jurken voor de bruiloft voor je op een rij gezet.

1. Vrouw in het pak

Strak in het pak (als vrouw) is een van de modetrends voor deze herfst en winter. Zeker op een bruiloft kom je stijlvol voor de dag als je in plaats van een jurk kiest voor een pak in een kleur die jou goed staat. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door temps de la mode (@fashionpassion21c) op


2. Maak het met accessoires

Wil je je liever niet zo uitbundig vertonen? Kies dan gewoon voor een wat minder opvallend jurkje en kleed je verder aan met mooie accessoires. Kies sieraden die niet té opvallend zijn en een nette tas om je simpele jurkje flink te upgraden.

3. Onesie

Serieus, een onesie? Ja hoor, een stijlvolle jumpsuit zit niet alleen lekker comfortabel, maar kun je met de juiste schoenen eronder ook best chic dragen. Grijp de bruiloft aan om jezelf te trakteren op een mooie, nieuwe onesie die je na de bruiloft ook met makkelijkere schoenen kunt dragen.

4. Kies voor kleur

Kan het trouwpaar kleur wel waarderen? Dan kun je best wat extra uitpakken op een bruiloft. Kies voor een gele, paarse of roze kleuren. Eventueel met bloemen of een dierenprint. Het mag allemaal, want het behoort bij de trends voor dit najaar!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carla (@carlamodeamsterdam) op


Don’ts tijdens een bruiloft

Hoewel jouw bruiloft jurkje best mag opvallen, moet je onthouden dat het deze dag niet om jou draait, maar om de bruid en de bruidegom. Kies je jurkje dus liever niet te kort of te bloot, zodat jij alle aandacht naar je toe trekt. En nogmaals: hou je aan het vriendelijke verzoek van de dresscode. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lali (@lali.lein) op


De beste tip voor een jurk op een bruiloft

Tot slot nog een belangrijke tip: wat je ook voor jurk naar die bruiloft aantrekt, zorg ervoor dat het er eentje is waarin je je prettig voelt. Dof je je normaal gesproken nooit zo op? Hou het dan relatief eenvoudig, anders voel je je al snel ongemakkelijk. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Be So Different.nl (@besodifferent.nl) op


Kies ook voor een jurk die jouw lichaamsfiguur het beste uit laat komen. Heb je wat vollere benen of maak je je zorgen over een buikje? Dan kunnen we je een A-lijn jurkje van harte aanbevelen.

Kan je na het lezen van onze inspiratie tips niet meer wachten om een leuk jurkje te scoren? Bij To Be Dressed is het altijd jurkjes sale met kortingen die oplopen tot maar liefst 80%! Veel shopplezier :-)