Canada Goose

Canada Goose gaat al een lange tijd terug in de geschiedenis, het merk is in 1957 opgericht door Sam Tick. Hij is geïmmigreerd naar Canada, waar hij in 1957 niet meteen het merk dat wij nu kennen als Canada Goose oprichtte, maar eerst begon onder de naam Metro Sportswear LTD. Dit merk richtte zich op heerlijke wollen vesten, regenjassen en sneeuwscooter pakken. In 1970 komt de zoon van Sam Tick in het familiebedrijf en hij komt met het idee van een vulmachine die de jassen en vesten van Metro Sportswear LTD. automatisch zou kunnen vullen. Dit scheelde veel tijd en geld voor het bedrijf en zorgde ervoor dat ze in een kortere tijd meer jassen konden maken. In 1980 ontstaat de eerste jas die wij nu zullen herkennen als een Canada Goose jas. Deze parka wordt ontworpen met Antarctica als inspiratie. De jas kreeg de bijnaam; Big Red, dit is ook terug te zien in de jassen van nu; er zijn namelijk nog steeds rode versies van de prachtige Canada Goose jassen. Over het algemeen zijn er niet veel felle varianten van de mooie parka’s. Vervolgens is in 1982 Laurie Skreslet de eerste die de Mt. Everest beklom met een parka van Canada Goose aan. In 1997 komt de kleinzoon van Sam Tick in het bedrijf, en hij wordt vervolgens in 2001 hoofd van de CEO. Hij veranderd dan ook de naam Metro Sportswear naar Canada Goose, ‘made in Canada’.

In 2004 is dan eindelijk de grote doorbraak van de Canada Goose jassen. Hier voor werden ,de toen nog alleen parka’s, voornamelijk gedragen door mensen die zware kou moesten trotseren en zo ook filmmakers in koude delen van de wereld. In 2004 komt de Canada Goose jas voor het eerst op het scherm, in plaats van alleen maar erachter. De jassen zijn te zien in de films; The Day After Tomorrow en National Treasure. In 2007 begint Canada Goose samen te werken met een goed doel, ze gaan namelijk een samenwerking aan met Polar Bears international en lanceren dan ook de PBI collectie. De opbrengst van deze collectie gaat allemaal naar het PBI en wordt gebruikt voor het beschermen van de leefgebieden van de ijsberen. In 2011 begint Canada Goose met het produceren van ook lichtere jassen die draagbaar zijn in verschillende klimaten. In 2017 brengt Canada Goose voor het eerst knitwear uit.

Canada Goose Official

Bijna iedereen kent de warme winterjassen van Canada Goose wel. De zwarte parka’s zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De jassen van Canada Goose zijn warm, waterdicht, winddicht en zien er stijlvol uit. Het bontje dat vaak is vastgemaakt aan de capuchon is van echt bont, maar er wordt wel voor gezorgd dat het bont, maar eigenlijk de hele jassen, helemaal zijn te achterhalen. Dit is voor Canada Goose erg belangrijk, omdat zij willen dat al hun jassen eerlijk en op een fijne manier zijn gemaakt en verkregen. Zo zorgt het merk ervoor dat de voering van de jassen (deze wordt van veren gemaakt) niet van vogels is die zo zijn kaalgeplukt en hiervoor gefokt, zij willen dit op een goede en eerlijke manier doen, waarbij de dieren niet veel lijden.

Canada Goose jas

De jassen van Canada Goose staan er om bekend dat ze heel warm, wind en waterdicht zijn. De jassen zijn niet alleen maar voor de winter, maar zijn zeker ook niet voor de zomer geschikt. Hoe licht de jassen ook zijn, ze blijven te warm om in de zomer. De jassen zijn er niet alleen maar in een parka model, maar er zijn ook verschillende soorten ‘jackets’. Deze zijn een wat korter model en zijn gewatteerd. Ook zijn er bomber jacks die eigenlijk heel erg op de parka’s lijken, maar dan in een bomber model. De jassen zijn verkrijgbaar voor mannen en vrouwen en hebben vaak voor allebei de geslachten een beetje hetzelfde ontwerp. Er zijn natuurlijk wel wat uitzonderingen, vaak zijn de jassen van de vrouwen wat vrouwelijker en stijlvoller gemaakt door een paar kleine aanpassingen en bijvoorbeeld de kleuren van de jassen. De mannen jassen zijn voornamelijk erg donker, denk hierbij aan; donkergrijs, zwart, legergroen etc. Voor de vrouwen zijn er nog wel wat uitschieters qua kleur, er zijn bijvoorbeeld paarse jassen of witte jassen. Wel is de bekende rode jas nog steeds in de collectie van Canada Goose, voor mannen en voor vrouwen. Ook zijn de jassen voor de vrouwen over het algemeen van een wat langer model. Sinds een paar jaar maakt Canada Goose ook items voor kinderen. Het gaat van baby’s tot kinderen van boven de 7 jaar. Er is knitwear voor de kinderen, maar ook warme parka’s zijn er verkrijgbaar.

Canada Goose knitwear

Sinds 2017 heeft Canada Goose ook knitwear in hun collectie. De knitwear collectie bestaat uit verschillende truien en vesten, allemaal in een zwarte, donkergrijze of lichtgrijze kleur. De truien en vesten zijn gebreid en dik en ze hebben allemaal een thermo effect. Dit zorgt ervoor dat de sweaters je goed warm houden in de koude dagen. Net zoals bij de jassen van Canada Goose, kun je ook weer bij de knitwear collectie zien dat het merk zich voornamelijk richt op erg koude omgevingen.