CLUSE

Het prachtige sieraden merk CLUSE vertaalt schoonheid naar eenvoud en ontwerpt uurwerken die elegantie en minimalisme uitstralen. CLUSE horloges worden gemaakt met aandacht en zorg, met een sterke focus op materialen, kwaliteit en stijl. Het hoofdkantoor en atelier van CLUSE zit gevestigd in Amsterdam. In dat atelier zitten alleen maar ervaren horlogemakers die keer op keer gebrand zijn op de kwaliteitscontroles en eventuele reparaties. Dit zodat het merk de kwaliteit van de items kan waarborgen voor elk nieuwe model wat er op de markt gebracht wordt.

Het Nederlandse horloge- en sieradenmerk CLUSE timmert sinds 2013 flink aan de weg met haar horloge- en sieradenlijn. CLUSE ontwerpt sieraden en horloges met een strak, clean en tijdloos design.

CLUSE staat voor de mensen die schoonheid zien in de eenvoud van dingen. Eenvoud wil, zoals CLUSE zelf zegt, niet zeggen standaard en alledaags. Bij eenvoud gaat het volgens CLUSE om balans, verfijning en voornamelijk trouw zijn aan jezelf. Vrij van afleiding en gefocust op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Vanuit deze gedachtegang is CLUSE begonnen met het ontwerpen van nieuwe CLUSE items. Cluse spreekt vooral mensen aan die bezig zijn met trends en hun eigen stijl willen creëren. Cluse heeft een eigen karakter en straalt dit ook uit op een mooie maar eenvoudige manier. Een mooie Cluse horloge geeft je de tijd aan, maar staat ook stil bij de mooiste momenten van je leven. Het merk richt zich daarmee voornamelijk op de wensen van de millenials en iedereen die zijn eigen stijl wil creëren.

De eigenaren van CLUSE, Ed Postmus en Rudyard Bekker, startten al eerder online portalen, een eigen lijn kon dus ook niet uitblijven voor de ondernemers. Door de ruime ervaring van dit tweetal met E-commerce en social media werd het merk al snel opgemerkt door influencers. Mede hierdoor is CLUSE in afgelopen vijf jaar als merk vliegensvlug gegroeid. De horloges worden inmiddels al in ruim 100 landen verkocht.

CLUSE horloge

Simpel is verre van saai. Eenvoud haalt al het onbelangrijke weg, zodat alleen de kern overblijft. Hierdoor hou je tijd en ruimte over voor de echt belangrijke dingen in het leven. Dat is waar CLUSE voor staat en volgens ons klikt dit als een klok! De verschillende lijnen in het uurwerk hebben stuk voor stuk een eigen en bijzonder kernmerk. Het assortiment van CLUSE is op te delen in vier verschillende collecties. Zo heb je de La Bohème, La Minuit, La Roche en de La Vedette. Alle horloges hebben de zelfde herkenbare strakke minimalistische stijl, maar verschillen toch net wat van elkaar.

  • La Bohème: de La Bohème heeft een wijzerplaat van 38mm zonder cijfers. Het model is een kwestie van mix-and-match. De wijzerplaat is namelijk wit met gouden details. Ook kun je kiezen voor zwart-op-zwart of een zilverenwijzer plaat met gouden uur aanduiding. Elk seizoen wisselt CLUSE met de patronen. Bijzonder aan de horlogekast is het ultradunne ontwerp, hierdoor voelt het uurwerk super licht om jouw pols.
  • Minuit: de Minuit collectie heeft daarin tegen wel een grote horlogekast met een breedte van 33mm, maar blijft heel charmant en vrouwelijk. Het cijfer 12 staat op de wijzerplaat aangegeven in Romeinse cijfers, op dit horloge is het dus altijd middernacht.
  • La Roche: de horloges uit de La Roche lijn herken je aan de marmeren wijzerplaat. Deze is gemaakt van echt natuursteen. Dit klikt heel zwaar, maar toch blijven de horloges licht en gemakkelijk te dragen. Toch liever een kleiner en bescheidener klokje dan 38mm? De La Roche is ook te verkrijgen in een petit variant.
  • La Vedette: dit horloge is het kleinste en traditioneelste  klokje uit de CLUSE collectie. Het uurwerk is namelijk 24mm breed. De wijzerplaat is wit, zwart, goud, rosé-goud of zilver en de uren worden aangegeven met streepjes.
  • Pavane:  de Pavane collectie heeft horloges in haar collectie met daarin zwarte of witte wijzerplaten van 38mm breed. De cijfers staan aangeduid met bolletjes en hebben zilveren en/of gouden details.
  • La Garçonne: dit horloge is het op een na kleinste en klokje uit de CLUSE collectie. Het uurwerk is namelijk 28,5mm breed. De wijzerplaat is als enigste binnen de collectie vierkant en de cijfers worden aangegeven met streepjes. Deze variant kun je vergelijken met de horloges die vroeger vaak gedragen werden. De wijzerplaat is verkrijgbaar in wit of goud.
  • Triomphe: de Triomphe heeft veel weg van de La Garçonne. Het enigste verschil is dat de klok rond is in plaats van vierkant. Verder is de Triomphe een stukje groter dan de Garçonne. De Triomphe heeft namelijk een wijzerplaat van 33mm.

 

CLUSE bandjes

Één van de snelst groeiende horlogemerken ter wereld. CLUSE horloges worden gemaakt met de grootste zorg en oog voor materialen, kwaliteit en stijl. CLUSE horloges zijn verkrijgbaar met een lederen- of stalen horlogeband en zijn los verkrijgbaar. Hierdoor kun je eindeloos blijven wisselen en lijkt het of je steeds een nieuwe horloge om je pols hebt, maar kijk goed naar de productomschrijving of het bandje past bij jouw horlogekastje.

Wil je bijvoorbeeld een nieuw horlogebandje van krokodillenleer? Of wilde je liever een matte metalenband rond jouw pols? Je kunt met horloge bandjes makkelijk variëren. Want je wil dat natuurlijk dat je uurwerk matched met je armbanden en andere sieraden. Of je nu toe bent aan een andere stijl of omdat je horlogeband gewoon versleten is door het dragen. Kies je favoriete CLUSE horloge om je outfit helemaal compleet te maken. Bekijk hier het complete assortiment CLUSE horloges en vind het horloge dat het beste bij jou past.