Cruyff

Cruyff Classics is het bekende schoenenmerk dat is ontworpen door de enige echte Johan Cruyff. Het schoenenmerk is een paar jaar geleden opgestart met het idee om schoenen te maken die stijlvol, stoer, sportief en trendy zijn. De schoenen zien er gestroomlijnd uit en hebben een sportieve look. Toch zijn de schoenen van dit prachtige merk geen typische sneaker, de sneakers van Cruyff hebben namelijk een chique look door verschillende details en afwerkingen. Ook zijn bij sommige schoenen de voetbalachtergrond terug te zien in het design.

Cruyff Classics

Overal op de schoenen is het logo en de merknaam van Cruyff te vinden, Cruyff is namelijk trots op zijn merk en op de producten die hij maakt en het merk mag gezien worden. De schoenen van Cruyff Classics hebben vaak een wat dunnere zool, dit is voornamelijk bij in het mannenassortiment, en een strak model. De sneakers in de vrouwen collectie hebben vaker een wat dikkere zool maar hebben ook het bekende strakke model van de collectie van Cruyff Classics. Wel zijn er een paar uitzonderingen in de collecties, zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij deze sneakers is er niet meteen te zien dat de schoenen van het merk Cruyff Classics zijn. De schoenen hebben een wat ander model en hebben niet het bekende Cruyff logo aan de zijkant van de schoen. Ook zijn voornamelijk de vrouwen schoenen veel versierd met glitterende details, dit is ook bij de uitzonderingen wat minder. Cruyff heeft vooral sneakers in het assortiment, maar ook slippers zijn er te vinden in de ruime collecties van dit mooie merk. Cruyff maakt niet alleen maar items voor dames en heren, maar ook jongens en meisjes kunnen terecht bij dit prachtige merk.

Kleding

Natuurlijk staat Cruyff Classics voornamelijk bekend om zijn mooie schoenen, maar dit brede merk heeft ook mooie kledingstukken in het assortiment. De kledingstukken van Cruyff zijn eigenlijk alleen maar voor mannen. Het zijn vooral T-shirts die in de collectie zitten, maar er zijn ook een paar shirts met lange mouwen en ongeveer 2 á 3 jassen. Op alle items die in het assortiment zitten is het logo afgebeeld en is het niet te missen dat het T-shirt van het prachtige merk Cruyff Classics is!

Cruyff schoenen

Zoals hierboven al verteld zit er in de collectie van Cruyff voornamelijk sneakers. De sneakers worden gemaakt voor mannen, vrouwen en kinderen. De schoenen zijn sportief en gedetailleerd en zijn ontzettend stijlvol. De schoenen maken elke outfit helemaal af en zorgen ervoor dat jij er altijd net en fris uit ziet. In het assortiment van Cruyff zitten niet alleen maar sneakers, er zitten ook een aantal verschillende slippers in. Ook aan deze slippers is weer te zien dat de schoenen een voetbalachtergrond hebben en de slippers zien er daardoor hip en trendy uit.

De sneakers van Cruyff kunnen onder verschillende outfits, ze passen namelijk goed bij een stoere spijkerbroek, maar kunnen, voor de dames onder ons, ook super leuk staan onder een zomers rokje. Sneakers van Cruyff zijn dus een echte musthave voor de schoenenliefhebber onder ons!

Johan Cruijff

Wie kent hem niet? De enige echte Johan Cruijff. Hij is een van de bekendste voetballers van Nederland en wat mogen we trots op hem zijn. Maar weten we eigenlijk wel hoe het allemaal begon voor deze voetbalster?

Johan Cruijff wordt geboren op 25 april 1947. Hij wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. Cruijff wordt in 1999 verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw, hij werd maar liefst 3x bekroond tot Europees voetballer van het jaar. Bij de verkiezing tot wereldvoetballer van de twintigste eeuw eindigt hij als tweede. In 1974 bereikte hij de finale van het WK samen met het Nederlands elftal, maar deze werd verloren met 1-2. Na 20 jaar voetballen, begon Cruijff in 1985 met het trainen van verschillende elftallen. Hij werd trainer bij Ajax en daarmee won hij twee keer de KNVB beker en één keer de Europacup ll. Nadat hij in 198 ontslag nam bij Ajax, werd hij trainer bij zijn voormalige werkgever FC Barcelona. Daar trainde hij een elftal dat uiteindelijk ook wel het Dream Team werd genoemd. Jaren hierna werd was Cruijff succesvol maar stopte hij even met het trainerschap. Hij begon dit weer in 2009 en deed dit tot 2013. Hierna stopte hij echt met het training geven.

Cruijff is in 2016 overleden aan de gevolgen van longkanker. Voor de kanker heeft hij al verschillende gezondheidsklachten gehad, zo onderging hij in 1991 een bypassoperatie en kreeg hij vervolgens de opdracht om te stoppen met roken. Hij rookte soms wel 80 sigaretten per dag, maar hij besloot om toch echt te stoppen. Hij verruilde zijn geliefde sigaretten voor Chupa Chups lolly’s.