Daniel Wellington

Het leek wel of het horlogemerk Daniel Wellington uit het niets verscheen. Binnen een mum van tijd zag je overal op Facebook en Instagram de horloges van het merk voorbij komen. Bijna elke influencer zweert bij het Zweedse horlogemerk en dagelijks zie je wel een Instagram story voorbij komen waar Daniel Wellington de hemel in wordt geprezen. Ook To Be Dressed is groot fan van het nog vrij nieuwe horlogemerk en wij laten je hier zien waarom wij zo gek zijn op Daniel Wellington!

Daniel Wellington horloge

Het merk Daniel Wellington is opgericht in 2011 door de Zweedse Filip Tysander. Je leest het goed, de oprichter van het merk is dus niet een man genaamd Daniel Wellington! Hoe komt het merk dan aan zijn naam? Filip Tysander was op reis en aan de andere kant van de wereld ontmoette hij een nogal intrigerende Britse gentleman. Zijn stijl was erg ingetogen en onberispelijk, volgens Tysander zelf. Deze Britse man was een groot fan van vintage horloges met een oude NATO-band. Filip Tysander trok een tijd met de man op een raakte geïnspireerd om zijn eigen horlogelijn op te richten. Het was de tijdloze stijl van Daniel Wellington die Filip deze beslissing deed maken. Het logo van Daniel Wellington zijn de twee letters DW, waarvan de D gespiegeld is. Dit logo is verwerkt in de wijzerplaat van elke klok en ook op de sluitingen van alle bandjes.

De eerste horloges van Daniel Wellington waren klassieke, minimalistische modellen met een subtiel design. Het merk wilde niet teveel ‘bling bling’ toevoegen aan hun horloges. Het horloge moest elegant en dun zijn. Door deze kenmerken is elk horloge gemakkelijk te combineren bij andere sieraden en past hij uitstekend bij elke outfit. Daarnaast had Filip Tysander nog een geniaal idee: de bandjes van de horloges zijn heel makkelijk te vervangen, zodat je wanneer je maar wilt, een ander bandje om kan doen. Zo hoef je niet elke keer een nieuw horloge aan te schaffen, terwijl het wel lijkt alsof je een nieuw horloge draagt! Het hele minimalistische design en het veranderbare bandje zorgde ervoor dat de horloges van Daniel Wellington geliefd werden bij een heel breed publiek. Eén van de belangrijkste zaken voor Filip was, dat hij alleen horloges op de markt zou brengen die hij zelf ook mooi vond. Hij vond het namelijk zeer belangrijk dat hij ook daadwerkelijk dingen verkoopt waar hij trots op kon zijn.

NATO strap

Mede door de NATO-band zijn de horloges van Daniel Wellington zo populair geworden. Alle wijzerplaten van het Zweedse merk zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld zodat zij perfect passen bij de dunne NATO-straps. De NATO-band zoals wij hem nu kennen is al decennialang onderdeel van de officiële Britse militaire uitrusting.  NATO is een afkorting voor North Atlantic Treaty Organization en er is zelfs een officieel Defensie document waarin de criteria voor de bandjes beschreven staan. Van origine is het NATO-bandje er maar in één kleur, namelijk grijs. Daniel Wellington heeft het bandje echter aangepast en beschikbaar gemaakt in veel verschillende kleuren.

Daniel Wellington horloge dames

Inmiddels werkt het merk niet alleen meer met de zo bekende NATO-straps, maar hebben ze ook simpele lederen bandjes of strakke stalen bandjes. Elk horloge heeft een simplistische stijl en dat is wat Daniel Wellington nu juist zo populair maakt. De horloges zijn namelijk perfect te combineren met je favoriete armbandjes! Creëer jouw ideale armcandy met een prachtig Daniel Wellington horloge en leuke, minimalistische armbandjes. Wil je gelijk jouw favo look samenstellen? Bekijk dan ons gehele aanbod sieraden.

Daniel Wellington heeft de focus vooral op dameshorloges gelegd. Veel influencers, vooral dames, lopen rond met Daniel Wellington horloges. Dit is ook één van de redenen waarom Daniel Wellington zo snel is uitgegroeid tot een ongekend populair én winstgevend bedrijf. Door samen te werken met tientallen, misschien wel honderden influencers tegelijkertijd, kon je niet meer om het merk heen. Iedereen wilde ineens een Daniel Wellington horloge en daarom kon je natuurlijk niet achterblijven. Nog steeds gaat het overgrote deel van de reclame van het merk via influencers.

Daniel Wellington band

De bandjes van het Zweedse horlogemerk zijn één van de redenen waarom het merk zo ongekend populair is geworden. Naast de NATO-band heeft Daniel Wellington ook horloges met een leren band en met een mesh band. Elk horloge heeft een verwisselbare band, je kan dus ook bandjes los kopen voor jouw horloge. Zo hoef je niet een gehele nieuwe klok aan te schaffen wanneer je een keer iets anders wilt. De leren bandjes van Daniel Wellington zijn gemaakt van echt kwaliteitsleder en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten bruin en zwart, met een verzilverde of een roze-vergulde gesp. Daarnaast heeft het merk ook nog een mesh band. Dit is een zacht en licht bandje die heel comfortabel om je pols zit. De mesh-band is van roestvrijstaal gemaakt, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om verkleuringen. Deze band is verkrijgbaar met roségouden, zilveren of mat zwarte plating en ook de lengte is verstelbaar.