Denham

De jeans is het favoriete kledingstuk van vele Nederlanders. Zo heeft een Nederlander gemiddeld zes paar jeans in de kast liggen, terwijl dat in Engeland maar drie paar zijn. Het Nederlandse jeanslabel Denham speelt hier graag op in en is opgericht in 2008 door de Engelsman en internationaal gerespecteerde jeansontwerper Jason Denham. Na een lange reis kreeg Jason het gevoel dat de denimwereld verloren ging. En dat was iets wat absoluut niet mocht gebeuren! Dit gevoel was dan ook de drijfveer en de inspiratie voor het inmiddels wereldberoemde merk Denham. Met het talent van Jason en een klein team van gepassioneerde jeansliefhebbers is dit frisse jeanslabel tot stand gekomen.

Denham the Jeanmaker

Jason Denham is zijn carrière gestart als adviseur voor verschillende andere jeanslabels. Maar na jaren in de denimindustrie gewerkt te hebben vond Jason dat er een denimlabel ontbrak in de jeansketen. Een merk waarbij de focus vooral ligt op premium denim. Vanuit deze gedachte begon Jason Denham zijn eigen fantastische jeanslabel in het mooie Amsterdam. En dat het niet zomaar een label is, daar zijn we achter gekomen. Denim is altijd al zijn grootste passie geweest en bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. En inmiddels wordt Jason niet voor niets de Jeanmaker genoemd. De liefde voor denim zit echt diep in het hart van Jason Denham en met zo’n achternaam kan het niet anders dan dat het denimlabel een succesfactor zou worden.

Jason Denham heeft een partnerschap met de beste wevers uit Italië en Japan en zij hebben net als Jason Denham een obsessie voor denim en een passie voor innovatie. De kleding van het merk wordt geproduceerd op een originele manier met veel oog voor detail waarin jeans de hoofdrol speelt. Het merk wil graag een totaalcollectie aanbieden zodat er een complete outfit met Denham items kan worden samengesteld. Daarom fabriceert het merk naast de bekende jeans van Denham ook bovenkleding. Met een passie voor vakmanschap worden de jeans, chino’s, shirts, truien en jassen op hoog niveau ontworpen en geproduceerd.

Denham Amsterdam

Denham is een merk dat ontzettend vooruitstrevend is. Dit komt door de speciale technieken die gebruikt worden op het gebied van denimwassingen. Denham heeft namelijk bestaande, gedragen jeans uitvoerig geanalyseerd. Hierdoor heeft het jeansmerk de juiste ‘natuurlijke 3D draagpatronen’ kunnen analyseren en na kunnen bootsen. Op deze manier worden de verschillende jeansseries van Denham ontwikkelt. Van een ongewassen, ruwe jeans uit de ‘Virgin’ serie tot de ‘Vintage’ collectie waarbij de jeans met speciale technieken is voorzien van een vintage draagpatroon. 

Een Denham spijkerbroek is te herkennen aan het logo van een ouderwetse schaar. En nou denk je vast, waarom een schaar? Nou Jason Denham staat al jaren bekend als een groot verzamelaar en dan vooral voor scharen heeft hij een grote fascinatie. Dit symbool heeft hij dan ook een speciaal plekje gegeven in het logo van alle Denham items. Het gedreven merk Denham is gepositioneerd in het premiumsegment. Het groeiende wereldwijd bekende jeanslabel bereikt inmiddels meer dan 20 landen, met onder andere verkooppunten in Amsterdam, Antwerpen, Hamburg, Tokio, Osaka en Sydney. 

Denham jeans

Elke jeans, maar ook de andere kledingstukken van het merk Denham worden met de hand gemaakt vanuit de basis en zorgt voor vaste eigenschappen, details en technieken, die een soort handtekening van Denham zijn. Denham ontwerpt en fabriceert zowel kleding voor dames, heren als kinderen en heeft een zeer trouwe schare fans die alsmaar groter wordt. Want hoe belangrijk is een goed zittende jeans? Dat is natuurlijk voor iedere persoon verschillend, maar het is volgens Denham altijd meer dan een gewone spijkerbroek. Als je een ‘Virgin’ jeans aanschaft, dan worden de ervaringen die je beleeft op den duur zichtbaar op de denimstof. De jeans vormt in feite een kaart van alles wat je door de jaren heen meemaakt. Deze denim favoriete komt in allerlei pasvormen en wassingen en kan op honderden manieren gecombineerd worden bij iedere gelegenheid.Bovenkant formulier Denham is een echte musthave in je denim collectie!

Denham broeken

Het jeansmerk richt zich vooral op mannen die houden van kwaliteit en comfort in het leven. Mannen die bewust kiezen voor originaliteit met een basic randje en goede materialen. Er zijn een aantal stukken die echt niet mogen ontbreken in een mannengarderobe. Jason Denham houdt zelf van simpele maar kwalitatief goede kleding. Volgens hem heeft iedere man een goed zittende blauwe en zwarte jeans nodig en een clean en kwalitatief mooi shirt of sweater. Maar het aller belangrijkste is toch wel; Blijf dicht bij jezelf.