Dsquared

Dsquared2 is in de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Het stoere merk heeft dan ook steeds meer zijn plekje kunnen veroveren met hun bijzondere jeans en gave caps. Ondertussen is Dsquared2 ook steeds meer bekend onder jongeren, er is een trend ontstaan van voornamelijk de coole caps. Het merk ontwerpt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen en is bijzonder en extravert. Veel mensen denken dat Dsquared2 zonder een twee wordt geschreven, dit is echter niet waar. De volledige naam is echt Dsquared2, maar Dsquared wordt ook gewoon geaccepteerd. Elk item van dit merk is weer anders en zit vol met details, een mooi Dsquared2 item is dan ook een musthave voor elke mode liefhebber! 

Dsquared brothers

Dean en Dan Caten zijn een tweeling die hun mode avontuur in 1984, op de Parson’s school of Design New York, begonnen. Acht jaar later verhuisde de Canadese tweeling naar Italië met het doel om een nieuw merk te starten. In 1995 ontstond dan eindelijk de eerste mannencollectie onder de naam Dsquared2. De shows en items van Dsquared2 waren extravert en dit trok natuurlijk de aandacht van verschillende journalisten, maar ook van veel geïnteresseerden. De items van Dsquared2 zijn erg tegenstrijdig en hebben een groot contrast. De items zijn; sporty en glamorous, relaxed en extravert maar ook weer mannelijk en sierlijk tegelijk. Dean en Dan verdelen hun tijd in Milaan en Londen en de kledingstukken worden gemaakt in Italië. De bekendste slogan van dit modemerk is dan ook; ‘’Born in Canada, Living in London, Made in Italy.’’

Dsquared jeans

De Dsquared2 jeans zijn te herkennen aan het rode etiketje dat altijd aan de gulp gevestigd zit. Hierop staat in witte letters de merknaam; Dsquared2. De spijkerbroeken zijn er in alle soorten en maten, maar op een of andere manier kun je altijd zien of een broek bij de Dsquared2 collectie hoort of niet. De broeken zijn namelijk wat aparter en bijzonderder dan een normale jeans. De broeken hebben vaak een stoere wassing en een donkerblauwe, zwarte of grijze kleur. De spijkerbroeken hebben mooie en stoere details zoals; verfspetters, aparte rits, patches of een detroyed look. De broeken zijn voor dames voornamelijk in een skinny fit en voor mannen in een regular fit. De damesjeans zijn vaak wat korter en vallen boven de enkel. De mannenjeans hebben vaak een normale lengte, ze vallen gewoon op de enkels en aan de hand van de lengte van de man kreuken ze een beetje op aan de onderkant of niet.

Dsquared2

Dsquared2 heeft verschillende, grote samenwerkingen met bekende zangers en zangeressen. Dit zorgde er natuurlijk ook erg goed voor dat het merk steeds bekender en bekender werd in de kledingbranche, maar ook bij de consumenten. Het merk heeft o.a. samenwerkingen met bekende zangers en zangeressen zoals; Robbie Williams, Justin Timberlake, Ricky Martin en Nelly Furtado. In 2003 begon ook de samenwerking met Madonna, zij lanceerde haar nieuwe CD tegelijk met de nieuwe collectie van Dsquared2. In een bekend interview, die is gegeven vlak na het uitbrengen van de nieuwe collectie, zegt Dan over de vrouwencollectie: “The Dsquared2 woman is self-assured, vibrant and sexy; the perfect compliment to our signature men’s look”. In 2003 werkte het merk daarom ook weer opnieuw samen met een powervrouw, namelijk Christina Aguilera. De tweeling ontwierp een hele garderobe voor haar, die zij droeg bij de opening van haar wereld tour. In 2005 liep Christina, als ondertussen trouwe vriendin, de show van de mannencollectie, waar zij ook een mooi optreden gaf.

In 2007 kwam ook popster Rihanna bij de Dsquared2 familie. Ze liep op de catwalk van de damescollectie, dit deed zij terwijl ze haar nieuwe hitnummer Umberalla zong. Je zou denken dat dit het hoogtepunt was van de tweelingbroers Caten, maar dit is nog niks! In 2009 kwam namelijk hun échte hoogtepunt. Dit was toen het duo een samenwerking aanging met bekende popvrouw Britney Spears. Ze ontwierpen de kostuums die zij zou gaan dragen bij haar wereld tour die vijf jaar zou gaan duren. Vanaf dit moment ging het goed met Dsquared2. Ze ontwierpen onder andere kostuums voor Michael Bublé, Beyonce, Justin Bieber en Ricky Martin.

Op de dag van vandaag is Dsquared2 een gewaardeerd en groot kledingmerk. Je kunt wel zeggen dat de tweeling Caten het goed voor elkaar heeft en dat ze langzaamaan de fashion wereld aan het veroveren zijn met hun stijlvolle en stoere items!

Dsquared cap

De laatste tijd is de Dsquared2 cap een waar fashion item geworden dat niet meer te missen is. Bijna iedereen weet wel hoe de bijzondere en stoere caps eruit zien. De caps hebben de vorm van een baseball cap en zijn bekleed met mooie en stevige stoffen. Op de voorkant staan er mooie borduursels, de een nog groter dan de ander. Vaak is er aan de caps wel iets te zien van Canada, hier komt het merk natuurlijk oorspronkelijk vandaan. Ook is er een aparte ‘’Icon’’ lijn. Deze caps hebben voorop het woord ‘’Icon’’ staan. Verder staan er voornamelijk plaatjes geborduurd op de voorkant van de caps.

Dsquared shoes

Dsquared2 maakt niet alleen maar kleding, maar heeft ook verschillende soorten schoenen in het assortiment. De schoenen die Dsquared2 maakt zijn voor mannen en vrouwen en zijn er in verschillende modellen. Het merk maakt namelijk; sneakers, sandalen, pumps, boots en slippers. Net zoals de jeans van Dsquared2 hebben de schoenen allemaal een wat apartere look. De schoenen zijn hip en trendy en zijn de finishing toch voor elke outfit. Uiteraard zijn net zoals alle items die Dsquared2 maakt, ook de schoenen van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de schoenen vanaf het eerste moment fijn zitten en ook een ontzettende lange tijd mee kunnen.