Durea

Durea; uit liefde voor je voeten & Durea Go; energie bij elke stap die je zet. Dat zijn de slogans waarmee ze de lat meteen heel hoog leggen. Ben je bekend met Durea dan weet je dat er geen woord van gelogen is. Ken je dit mooie merk nog niet lees dan hier meer over het merk Durea, de gebruikte technologieën en de collecties.

Durea maakt damesschoenen met als unieke kenmerken; een perfecte pasvorm en ultiem loopcomfort. Bij het damesschoenenmerk Durea draait alles om pasvorm. Durea schoenen zijn dan ook verkrijgbaar in halve schoenmaten, breedtematen en hebben bijna allemaal een uitneembaar voetbed (tbv inlegzolen). Door deze unieke eigenschappen kan iedereen de perfecte schoen vinden in de collectie van Durea. De slogan ‘Durea, uit liefde voor je voeten’ geeft al aan hoe belangrijk zij draagcomfort vinden en dat zie en voel je meteen terug.

Dit mooie merk onderscheidt zich door vakmanschap, kwaliteit en meer dan 70 jaar ervaring. Durea weet dat goede schoenen essentieel zijn voor een goede gezondheid. Een merk waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. We gaan even terug naar het jaar 1939. Petrus van Drunen startte in dit jaar zijn bedrijf genaamd: Van Drunen’s Schoenfabriek N.V.  Met veel passie begon hij aan de opbouw van zijn bedrijf. De oorlog legde het bedrijf even stil maar in 1946 pakte hij, met nog meer passie en wilskracht, de draad weer op. Nu echter samen met zijn zoons. De officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel geschiedde in 1948. Durea B.V. was geboren! Het bedrijf had succes en groeide en groeide. Met in het begin (1948) een productie van 90 paar schoenen in het jaar naar een productie van 100.000 paar schoenen in 1993 tot 225.000 paar Durea schoenen per jaar op dit moment.

Durea schoenen

Bij Durea werken allemaal mensen met liefde voor het vak. Deze mensen werken dagelijks  aan de ontwerpen en productie van de Durea collectie. Het merk doet alles in eigen beheer. Hierdoor verlaat niet een  schoen de fabriek zonder uitgebreide controle. Kwaliteit en draagcomfort staan op nummer 1 bij de productie van de Durea damesschoenen en maakt Durea tot het topmerk wat het vandaag de dag is. De collectie van Durea bestaat uit onder andere; veterschoenenDurea laarzensandalensneakersbandschoenenloafers en enkellaarsjes. Gemaakt van de beste leersoorten en afgewerkt met subtiele details, zorgt deze collectie voor een divers aanbod met voor elke gelegenheid een passende damesschoen.

De perfecte Durea pasvorm

  • Het voetbed. Het voetbed van Durea heeft een masserende werking en biedt extra ondersteuning. Daarnaast zorgt het uitneembare voetbed ervoor dat het mogelijk is om in Durea schoenen je eigen steunzool te gebruiken.
  • Lengtematen. Durea werkt met halve lengtematen waardoor het vinden van de perfect passende schoen nog makkelijker wordt. De schoenen zijn verkrijgbaar van maat 37 t/m maat 43.
  • Wijdtematen zijn minstens net zo belangrijk als lengtematen. Door de verschillende wijdtematen (wijdtemaat D, E, G, H, K) is er genoeg keus voor gemiddelde, extra smalle, smalle, brede of extra brede voeten.
  • Extra teenruimte. Dit betekent meer bewegingsvrijheid voor je tenen. Geen knellende tenen meer in de schoenen van Durea.
  • Een passende hielsluiting zorgt ervoor dat de hiel niet omhoog komt tijdens het lopen wat weer zorgt voor een betere stabiliteit van de voeten.
  • Schoenmaat en breedtemaat bepalen is altijd lastig. Wij helpen je hier graag bij!
     

Durea Go

Energie krijgen van elke stap die je zet, minder snel moe zijn en een fitter gevoel hebben. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch claimt Durea dit met hun ontworpen lijn: Durea GO.  Deze collectie van Durea is ontwikkeld in samenwerking met o.a. het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Durea Go zorgt voor de perfecte afwikkeling van je voet wat resulteert in een betere natuurlijke houding van je lichaam. Een super lichte schoen met een speciale zool die de natuurlijke houding van je lichaam stimuleert. 

Hoe zorgt een schoen voor meer energie?

In samenwerking met het UMC Groningen, bewegingswetenschappers en podotherapeuten is na diverse analyses, scans en onderzoeken een schokabsorberende zool met schuine landing ontwikkeld. De speciaal ontworpen zool geeft sturing aan je voeten, zorgt voor een goede afwikkeling en een stabiel looppatroon. 

“Voor de ontwikkeling van het Go-concept zijn er verschillende disciplines samengebracht. In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum in Groningen en met behulp van een bewegingsdeskundige (o.a. drukmetingen en loopanalyse), die weet hoe het afwikkel patroon van de voet op een verantwoorde manier gestimuleerd kan worden, zijn EMG-metingen uitgevoerd, waarbij onderzocht is hoeveel spierspanning het dragen van een bepaalde schoen op je benen geeft. Bij de Durea GO schoenen zijn er sturende elementen in de zool verwerkt die de voeten op een aangename manier laten afwikkelen. Een natuurlijke afwikkeling, beginnend bij de hak en eindigend bij de grote teen.”

Zoals bij alle schoenen van Durea, kan ook bij de Durea Go gekozen worden voor verschillende breedtematen. De Go is verkrijgbaar in de breedtematen small, medium, breed en extra breed. Verder zijn de schoenen lekker licht en soepel en hebben ze een zacht uitneembaar voetbed.