Espadrilles

De zomer is weer in aantocht, dus de garderobe kan weer worden veranderd en uitgebreid. Je ziet ze misschien wel elke zomer en denkt toch elke keer, wat zijn ze toch ontzettend leuk! Maar dan de vraag, hoe moet ik ze in godsnaam combineren? We hebben het natuurlijk over de espadrilles. Deze prachtige schoenen zijn ontzettend zomers, hartstikke comfortabel en super leuk, maar ook voor veel mensen lastig te combineren. Wij van To Be Dressed snappen dit en hebben daarom voor jullie alle tips en tricks op een rijtje gezet!

Er zijn ontzettend veel verschillende merken die prachtige espadrilles maken. Dus als je eindelijk een leuke outfit hebt gevonden waar bij je je espadrilles aan zou kunnen trekken, moet je nog kiezen tussen verschillende merken. We zetten dan ook met alle liefde de beste espadrilles merken op een rijtje, maar eerst; wat zijn espadrilles eigenlijk?

Espadrilles zijn lichte zomerschoenen die worden gemaakt van canvas of katoen. Vaak hebben de schoenen een zool van esparto, hennep of jute en soms wordt deze verstevigd met een laag rubber. De touwzool is dan ook het meest kenmerkende voor de espadrilles. Toen deze schoensoort net werd ontdekt, werden de schoenen voornamelijk voor boeren gemaakt. Dit omdat zij ontzettend comfortabel lopen. Ondertussen zijn de schoenen voor iedereen en zie je er ontzettend veel mensen mee lopen in de zomer. De schoenen zijn voor zowel mannen als vrouwen verkrijgbaar en kunnen gedragen worden onder verschillende outfits.

Espadrilles sleehak

Een van de nieuwste soorten espadrilles zijn met een sleehak. Deze schoenen hebben een net wat vrouwelijkere uitstraling en zijn ideaal voor een nettere gelegenheid. Je kunt de schoenen met sleehak dus dragen onder een mooi jurkje, maar ook onder een leuke spijkerbroek staan de schoenen ontzettend stijlvol. De sleehak maakt de schoen net wat vrouwelijker en dat geeft een prachtig effect. De espadrilles met sleehak zijn bekend geworden door modeontwerper Yves Saint Laurent. Op een beurs in Parijs kwam hij namelijk in 1970 in contact met de Spaanse espadrillesproducent Castaner. Hij slaagde erin het ontwerp van Yves Saint Laurent te produceren en de espadrilles met sleehak waren geboren.

Veters

Soms hebben espadrilles veters. Deze veters kunnen om het been van de drager worden gewikkeld en zorgen er simpelweg voor dat de schoenen wat beter op hun plek blijven zitten. De schoenen kunnen namelijk soms nog wel eens uit floepen, maar dit wordt met de veters voorkomen.

Deze soort espadrilles kun je eigenlijk ook weer onder elke outfit dragen die je zelf maar wilt. De schoenen kunnen onder een leuk zomers jurkje, maar kunnen ook zeker leuk staan onder een mooie, stoere jeans. De veter variant wordt voornamelijk alleen maar voor vrouwen gemaakt, net als de sleehak versie. Dit zijn dus de echt vrouwelijke varianten van de espadrilles.

Sneakers

Een wat minder bekende vorm van de espadrilles is die in een sneakervorm. Dit model ziet er een beetje uit als een sneaker, maar wordt gemaakt van canvas en hebben ook weer de wel bekende touwzool. Dit past natuurlijk goed bij het kenmerk van de espadrilles die we allemaal kennen.

De sneakervorm van de espadrilles kunnen ook weer onder elke outfit, sneakers zijn natuurlijk over het algemeen wat sportiever en stoerder en staan dus hartstikke leuk onder een leuke spijkerbroek of rok. Deze schoenen kunnen ook zeker door mannen worden gedragen, die kunnen de schoenen bijvoorbeeld onder een mooie korte broek dragen. De espadrilless sneaker wordt soms ook niet verkocht onder de naam espadrilles. Kkun je dus niet een mooi paar Superga’s vinden onder de naam espadrilles, kijk dan ook eens onder het kopje sneakers. Misschien zitten ze daar wel verscholen!

TOMS espadrilles

De espadrilles die we eigenlijk allemaal wel kennen zijn de normale espadrilles. Voornamelijk ook wel bekend van het mooie merk TOMS. Dit merk heeft verschillende variaties van de espadrilles, maar zijn wel gespecialiseerd in het maken van de normale basics. De normale espadrilles zijn voornamelijk erg casual en kunnen leuk zijn onder een casual outfit voor overdag, of bijvoorbeeld als je naar het strand gaat. De normale modellen zijn ontzettend leuk, maar niet zo geschikt voor een nette gelegenheid, daar zijn ze net wat te simpel voor. Als man zijnde krijg je een casual, beach-ready look met een paar stoere espadrilles aan.

Merken

  • Toms > Voor mooie en basic espadrilles ga je naar Toms, de meeste mensen kennen de espadrilles van dit merk.
  • Superga > Dit merk is een van de weinige merken die mooie espadrilles sneakers maakt.
  • Espadrij l’originale > als je Toms een iets te prijzig merk vind, is dit een goed alternatief.
  • Fred de la bretoniere > Voor wat chiquere espadrilles moet je bij dit prachtige merk zijn.
  • Unisa Espadrilles > Espadrilles met een mooie sleehak vind je bij dit mooie merk.