Esprit

Het merk Esprit is één van de meest bekende en meest geliefde merken in Nederland. Esprit is echter geen Nederlands merk (en ook geen Duits merk, wat veel mensen wel denken). In Nederland lopen mensen al jaren weg met de kleding van Esprit. Jong, oud, dames en heren, Esprit is een merk voor het hele gezin. De laatste jaren had het merk een beetje een ‘suf’ imago gekregen, maar sinds kort is het merk een nieuwe weg ingeslagen en hebben zij het suffe van zich af weten te slaan.

Esprit online

Uit liefde is het merk Esprit ontstaan. Doug Tompkins en Susie Russell vielen als een blok voor elkaar terwijl ze onderweg waren naar Susie’s vakantiebaantje in Californië. Doug was een lifter en mocht met Susie meerijden door Californië. Wie had ooit gedacht dat ze slechts drie maanden later in het huwelijksbootje zouden stappen? Slechts een paar jaar later kregen zij het idee om een modemerk op te richten. In 1968 werden deze dromen werkelijkheid en richtten zij het merk Esprit de Corps op. Na een tijdje korten ze dit af naar Esprit, omdat Douglas en Susie dit beter vinden klinken. Het enige wat nog ontbreekt is een logo. Deze wordt iets later ontworpen door John Casado, één van de meest getalenteerde art directors van die tijd. Esprit is groot geworden in de tijd van de flowerpower: love, peace en harmony waren de drie kernwoorden voor de jaren 70. Het echtpaar Tompkins stond ook helemaal achter deze idealen. Esprit liep in die tijd ook voor op andere bedrijven. Zo namen zij maatschappelijke belangen en milieukwesties hoog in het vaandel. Esprit was één van de eerste merken die een ecologische collectie had. Deze collectie heette de Esprit ecollection, een collectie met kleding die met alleen biologisch katoen was gemaakt. In de jaren 80 was Esprit uitgegroeid tot één van Europa’s grootste kledingmerken. “Esprit is an attitude, not an age” werd omgedoopt tot de filosofie van het merk. Fotograaf Olievero Toscani wist deze filosofie prachtig te fotograferen. De jaren 80 stond voor Esprit in het teken van energie, kleur en de authenticiteit van de mens.

In de jaren 90 veranderde een hoop. De technologie ontwikkelde zich snel en de maatschappij werd steeds meer verdeeld in verschillende subculturen. Susie en Doug vonden engagement voor maatschappelijke thema’s altijd al belangrijk en dit bleef in de jaren 90 ook zo. Daarnaast steunt het bedrijf verschillende liefdadigheidsorganisaties. Tien jaar later, toen de 00’s begonnen, besloot Esprit om het roer om te gooien. Het merk kwam met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Voorheen was Esprit een kleurenmix van bonte kleuren, maar in de jaren 2000 kiest het merk voor de kleur rood. De kleur wordt niet alleen toegepast op het logo, maar wordt ook de rode draad in winkels en promotiemateriaal. Toch kreeg het merk in juist deze jaren flinke imagoschade. Het merk werd steeds meer gezien als een wat suffer merk voor oudere dames, terwijl het merk juist prachtige collecties heeft voor alle leeftijden. In 2015 kwam Esprit met de campagne #ImEsprit om te laten zien dat zij nog steeds trendy mode op de markt brengen. Het merk paste de collecties aan, vernieuwde winkels en campagnemateriaal en veranderde de filosofie naar “vrijheid, liefde, moed en toekomst”. De hele campagne rondom deze kernwaarden heeft Esprit terug op de markt gebracht. Het suffe imago is voorgoed van het merk af, bekijk de prachtige collectie van Esprit maar eens!Esprit jurk

Esprit staat misschien wel het meest bekend om de brede en wisselende collectie jurkjes. Het merk brengt elk seizoen een nieuwe collectie uit, die meeloopt met de laatste fashion trends. De lijfspreuk “We want to make you feel good to look good”, zie je vaak voorbij komen bij Esprit. Deze lijfspreuk schemert ook door in elke nieuwe collectie. De jurken van het Amerikaanse merk hebben een uitstekende pasvorm. Ben jij niet bang om je curves te laten zien, of ben je op zoek naar een jurkje die je taille accentueert? Je vindt het ongetwijfeld in de collectie jurkjes van Esprit. Op To Be Dressed vind je een uitgebreid aanbod van Esprit jurkjes, dus neem vooral een kijkje in onze Esprit outlet!

Esprit schoenen

Het Amerikaanse merk Esprit is ooit begonnen als een kledingmerk, maar inmiddels heeft het merk ook een mooie collectie schoenen en hebben ze zelfs een home-collectie! De schoenencollectie van Esprit is minstens zo groot als de kledingcollectie. Voor elke gelegenheid vind je wel een schoen die bij je past, van stoere boots tot keurige sandalen. De schoenenlijn bestaat uit een dames-, heren-, meisjes-, en jongenscollectie. De vrije filosofie van Esprit wordt ook doorgevoerd in de schoenencollectie. Of je nu op zoek bent naar basic sneakers, sandalen met vrolijke printjes of schattige laarsjes voor meisjes, je vindt het allemaal bij Esprit. Neem vooral een kijkje in onze Esprit schoenen outlet en laat je verrassen door het prachtige aanbod.