EDC

EDC het jongere zusje van het bekende merk Esprit is opgericht in 1998 in California. Door het succes van grote zus Esprit kreeg EDC meteen een vliegende start. Het merk werd meteen omarmd en groeide, net als haar grote zus, uit naar een volwaardig kledinglabel wat wereldwijd in tientallen landen wordt verkocht. EDC by Esprit is een merk gericht op dames en heren. Met een duidelijke jonge en trendy lijn onderscheidt ze zich van haar grote zus. Waar Esprit kiest voor basic en iets gereserveerd gaat EDC voor hip en trendy. EDC is verkrijgbaar in de de maten XS tot en met XXL. Herkenbaar voor de kleding van EDC is dat alle items goed gecombineerd kunnen worden met elkaar. EDC staat voor hip, jong en trendy, fast fashion met stijl! Laat je verrassen door de mooie collectie van dit prachtige merk.

EDC Esprit

EDC is opgericht in 1998 onder de vleugels van Esprit en was meteen een groot succes. Inmiddels een goede reputatie opgebouwd en enorm populair onder de jongeren. Het is ooit begonnen met een kledingcollectie alleen voor dames. Maar sinds 2002 voeren ze ook een herencollectie. EDC heeft een trendy aanbod kleding en accessoires voor dames en heren tegen een aantrekkelijk prijs.

Catwalk, muziekscene, magazines, influencers, trends en wereldsteden zijn de inspiratiebronnen voor de seizoenscollecties van EDC. Vlotte, draagbare items van topkwaliteit welke lang mooi blijven. Met maximale aandacht voor het materiaal, pasvorm en afwerking wordt er elk seizoen gewerkt aan een top collectie. Daarnaast zijn de combinatie mogelijkheden oneindig. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd worden in de stijl die jij wilt. Ben je in de mood voor casual, zakelijk of feestelijk? Door te mix & matchen creëer je de stijl die je wilt met de EDC collectie. Voor mannen vind je opvallende T-shirts, jeans, truien en hip denim shirts. De dames kunnen hun kledingkast vullen met mooi tops, jurken, rokjes en comfortabele jeans. Naast kleding heeft EDC ook sokken, schoenen, bodywear en sieraden. Dus van top tot teen kun je terecht bij EDC.

Esprit

Het bedrijf Esprit werd in 1960 opgestart door Susie Russell en haar toenmalige echtgenoot Douglas Tomplins. Onder de naam Esprit de Corp werden verschillende producten op de markt gebracht. In 1990 ging het stel echter uit elkaar en verkocht Douglas Tomplins zijn aandelen. Het bedrijf had toen een omzet van honderd miljoen euro door het succes in de jaren '80. In deze glorie jaren was Esprit erg populair geworden bij consumenten in Taiwan, Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

De collectie EDC by Esprit kleding toont iets meer lef en dat kun je goed zien door de jonge en trendy items die net een stapje verder gaan dan de Esprit Casual of Esprit Collection lijn. Hoewel EDC by Esprit kleding qua stijl verschilt van de andere Esprit productlijnen zijn de items uit de collectie EDC by Esprit kleding toch erg goed te combineren met bijvoorbeeld de productlijn Esprit Casual.

Biologisch katoen

Sinds maart 2018 is Esprit gestart met het verhogen van de hoeveelheid biologisch katoen in haar items. Alle producten waarin biologisch katoen is verwerkt zijn voorzien van een speciale hangtag. Biologisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden of synthetische meststoffen en geheel volgens strikte normen. Esprit kleding van biologisch katoen of een combinatie hiermee zijn OCS gecertificeerd. Deze standaard (Organic Content Standard) verifieert dat de kleding daadwerkelijk biologisch geteelde vezels bevat volgens het percentage zoals vermeld staat op het label in het artikel. Naast het gebruik van biologisch katoen zijn zij ook bezig om de hoeveelheid recyclede materialen in haar producten in de toekomst te verhogen. Het gebruik van gerecycleerde materialen tijdens het fabriceren van kleding helpt om afval te verminderen en creëert een duurzamere manier van kledingproductie. Het merk Esprit is gecertificeerd volgens de Recycled Claim Standard (RCS). Deze standaard bevestigd de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in een afgewerkt kledingstuk. 

Jonge en speelse mode, gericht op jongeren of wie zich jong van geest voelt: dat is waar EDC by Esprit kleding voor staat. Momenteel verkrijgbaar op vijf continenten en in meer dan veertig landen. Zelfbewust, natuurlijk, stijlvol en sensueel zijn de merkwaardes van Esprit en gelden zeker ook voor EDC by Esprit maar daar kunnen we dan nog vrolijk, levenslustig en speels aan toevoegen. Met 12 collecties per jaar voor dames en heren valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken in de EDC by Esprit kleding.

Esprit HOME

Ben je fan vanhet merk Esprit dan ben je zeker ook verliefd op de prachtige HOME collectie van dit merk. In de Esprit HOME collectie vind je alle items voor de aankleding van je kinderkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Van potjes, vaasjes, kandelaars en dienbladen tot badjassen, keukendoeken, gordijnen tot behang. Trek de EDC lijn door en woon werkelijk in EDC. Sfeervolle items gebaseerd op de trends van nu. Van Ibiza style, Romantic Botanics naar Cool Blue of Relax Winter. Elke seizoen vind je een nieuwe HOME collectie online.