Festival outfit

Het festival seizoen is weer in aantocht en dat betekent dat er weer moet worden nagedacht over dé perfecte outfit. Festival outfits hangen ontzettend af van het weer, de trends, en wat voor soort festival het is. De festivals in Nederland hebben jammer genoeg regelmatig te maken met regenachtig weer, waardoor de grond ontzettend blubberig is. Ook is het in Nederland niet altijd even warm en kan het weer zo maar omslaan. Dit maakt het extra belangrijk om voor festivals in Nederland altijd een back-up outfit te hebben die je kan aantrekken als je geplande outfit niet helemaal past bij de weersomstandigheden. Dit kan door bijvoorbeeld een jasje mee te nemen, een paar grove laarzen of boots aan te trekken tegen de modder en een zonnebril is ook altijd handig voor als het weer toch wél goed is!

Trends 

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends rondom de festivals. Elk jaar worden de looks aparter, gewaagder en kleurrijker. Niemand kijkt je meer gek aan als je aantrekt wat jíj wilt. Mensen kunnen zichzelf zijn en dat is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Toch zijn er uiteindelijk elk jaar weer terug komen in de festivaloutfits.

Denim

Denim is al voor een lange tijd, op ontzettend veel momenten, een lifesaver geweest. Denim past namelijk overal bij en geeft je een stoere look. Voor een festival is een denim short of denim jas super handig en easy. Iedereen heeft wel een denim short of jas in haar kast hangen, wat er ook nog eens voor zorgt dat je dus niks extra’s hoeft te kopen! Budget en easy dus!

Combineer een denim short met een gave croptop en bijvoorbeeld een met bloemenprint bedekte kimono. Ook kun je een stoere, leren riem in de short doen voor een nóg stoerdere look. Als het iets kouder is kun je ook een normale jeans dragen met bijvoorbeeld een croptop of ander shirtje en een gave denim jas. Maak je outfit compleet met grove gouden sieraden en andere accessoires.

Rainbow hair

Een trend voor je haren heeft eigenlijk niks te maken met kleding, maar wel met een totale look. Haren zijn een belangrijk accessoire en zorgen ervoor dat je je look helemaal afmaakt. Een bekende trend van nu zijn beachy waves met gekleurde plukken. Dit is ontzettend vrolijk en stoer voor op een festival. Met L’Oréal colorista kun je je haar ontzettend gaaf kleuren voor één dag, een paar weken of zelfs permanent. Ideaal om zelf uit te proberen dus!

Wat ook helemaal in is voor de festivallooks zijn allemaal kleine vlechtjes in je haren en je coupe zo wild mogelijk. Braids en glitters zijn helemaal hot en zorgen voor een sportieve, zomerse look!

Lekker luchtig

Wat niet te missen is op een festival is een lekker zwierig jurkje of een luchtige broek. Hoe luchtiger hoe beter. Een luchtig en zwierig jurkje zorgt ervoor dat het warmer is dan bijvoorbeeld een croptop, maar het wordt niet te warm doordat het zo luchtig is. Het ziet er ook nog eens super gaaf uit met een gaaf paar laarsjes en een stoere riem. Ideaal dus voor in Nederland en het wisselvallige weer!

Om je vormen te accentueren kan je boven een losse broek een strakker shirt aantrekken. Bij een zwierige jurk kun je je taille accentueren met een stoere riem. Draag onder een zwierige jurk een stoer paar bikerboots voor een ruige look.

Flower power

Bloemen staan bijna centraal bij een festival look. Bloemenprint geeft je outfit een vrolijke, zomerse en zelfs een beetje een hippie-achtige look. Bloemen zijn perfect voor op een festival dus! Bloemenprint kun je met bijna alles wel combineren, helemaal op een festival. Tegenwoordig is niks meer te gek dus kun je je lekker uitleven!

Coachella

Coachella is een festival dat in 1999 voor het eerst werd georganiseerd in Palm Springs Californië. Vanaf 2012 vind het festival gedurende twee opeenvolgende weekenden plaats. Dit gebeurd elk jaar het tweede en derde weekend van april. Ondertussen is het festival uitgegroeid tot een van de grootste festivals ter wereld en s het festival, vooral onder jongvolwassenen tussen de 18 en de 30, ontzettend bekend. Op Coachella zijn elk jaar ontzettend veel celebrities te vinden en er worden veel verschillende persreizen georganiseerd naar het festival. Op het festival zijn mensen te vinden van allerlei verschillende landen.

Op het festival zijn er verschillende podia te vinden, zodat er voor iedereen wel wat leuks is. Het terrein wordt versierd met prachtige kunstwerken van bekende en onbekende artiesten. Op het festival zijn er ontzettend veel verschillende eet en drink tentjes te vinden die zijn verspreid over het gehele terrein. Coachella focust zich op het milieu en zorgt er voor dat er op een leuke manier afval kan worden verzameld.

Al met al is Coachella een festival voor op de bucketlist van elke festival lover!

Burning Man

Burning Man is een festival/evenement dat elk jaar wordt gegeven in de Black Rock Desert in Nevada. Het festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt op de eerste maandag van september. Burning Man is vernoemd naar het verbranden van de Wicker Man, hiermee wordt elk jaar het festival afgesloten. Het festival is begonnen in 1986 als een vreugdevuur ter viering van de zonnewende en is naarmate de tijd uitgegroeid tot een bekend festival.

Burning Man wordt omschreven als een experimentele samenleving, zelfuiting en zelfvoorziening. Burning Man focust zich niet op een bepaald onderwerp zoals muziek of kunst. De gedachte die achter Burning Man ligt is dat er een tijdelijke gemeenschap wordt opgebouwd waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan uiten in de puurste vorm. De mensen op Burning Man moeten zelfvoorzienend zijn en een belangrijke gedachte bij Burning Man is dat je vooral moet geven. Er wordt niet betaald met geld behalve op een paar plekken. Wat vooral bekend is van Burning Man is dat mensen zich kunnen uiten met kleding dragen, of juist geen kleding dragen. Dit maakt het festival ontzettend bijzonder en een evenement voor op de bucketlist van de ruimdenkende onder ons!