Filling Pieces

Het prachtige merk Filling Pieces, wie kent het inmiddels nog niet? Filling Pieces is het unieke schoenenmerk, die de kloof tussen streetwear en high-end mode overbrugt van Nederlandse bodem. Wie wilt zulke schoenen nu niet in zijn schoenenkast?

Filling Pieces is een in Amsterdam gevestigd schoenenlabel, opricht in 2009 door Guillaume Philibert. Terwijl hij in het tweede jaar zat van zijn studie architectuur realiseerde Philibert dat er geen sneakers waren van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. Hij was uitgekeken op de schoenen van Adidas en Nike, maar sneakers van designermerken als Dior waren onbetaalbaar. Daartussen bleek niets te bestaan en ontdekte hij een gat in de markt. Philibert ging de uitdaging aan en begon een unieke schoen te ontwerpen die de kloof tussen streatwear en designermerken zou overbruggen.

Aan het einde van datzelfde jaar werd de allereerste Filling Pieces collectie geboren, bestaand uit alleen maar de bekende Low Top sneakers van suède en leer. Vrienden, familie en winkels werden gelijk verliefd op de schoenen die Philibert had ontworpen. Nu nog geen tien jaar later is het merk berucht op zijn comfortabele pasvorm, uniek design en de ruime keuze aan kleurencombinaties. Filling Pieces is uitgegroeid tot een exclusief modelabel voor dames en heren dat wordt gerockt door celebs wereldwijd.

Vandaag de dag bestaat de collectie uit verschillende unieke en eigentijdse modellen. Al de schoenen van Filling Pieces worden handgemaakt in Portugal met de beste Italiaanse materialen. Het merk blijft wel altijd trouw aan haar Amsterdamse roots, maar reist de hele wereld over om zich te laten inspireren door de waanzinnige stijlen en mensen over de hele wereld. De passie en de inspiratie van Filling Pieces wordt naar steeds meer plaatsen gebracht en zo wordt het een echt wereldwijd merk.

Filling Pieces schoenen

Er zijn twee verschillenden collecties Innovation en Signature voor dames en heren. In de innovatiecollectie vind je de meest vooruitstrevende ontwerpen. Bij deze collectie streeft Filling Pieces ernaar om grenzen te verleggen en nieuwe richtingen te verkennen en dit allemaal om de visie van de hedendaagse schoenen voortuit te helpen. Elke stijl binnen deze collectie is ontstaan uit de zoektocht naar innovatie. Of het nu gaat om nieuwe productietechnieken, nieuwe technische stoffen of gewoon het creatief bezig zijn met kleuren en patronen. In deze collectie vind je de meeste gedurfde sneakers van Filling Pieces.

Ga je liever voor basic. Dan is de Signature collectie meer iets voor jou. Deze kenmerkende collectie bestaat uit basisontwerpen, zoals de nu iconische Low Top sneaker, de eerste schoen die de kloof tussen streetwear en high-fashion overbrugt. Dat betekent alleen niet dat de Low Top niet meer zal evolueren. Elk seizoen experimenteert Filling Pieces met het toepassen van de nieuwste technieken, patronen, kleuren en luxe leer om de mensen weer te verrassen met deze klassieke sneaker. De kenmerkende Signature collectie laat zien dat het merk het erfgoed en de traditie respecteert, maar altijd oog voor de toekomst hebben.

Filling Pieces heren

Filling Pieces heeft een grote collectie schoenen, waaronder sneakers. Het meest gedragen exemplaar is nog steeds de Low Top. Deze schoen wordt gemakkelijk herkend in het straatbeeld. Elk seizoen heeft het merk weer verschillende kleuren en materialen, zodat je elke keer weer verrast wordt door deze sportieve sneaker. Maak een keuze uit een hoog of laag model van leer, suède of nubuck en je hebt de eerste stap gezet naar jouw nieuwste favoriete herenschoenen. Let bij de aankoop op dat de schoenen voor heren iets ruimer vallen, heb je bijvoorbeeld maat 43, kies dan voor maat 42. Voor de heren met grote voeten zijn Filling Pieces ook geschikt, de schoenen lopen namelijk tot maat 52.

Filling Pieces dames

Ook voor de dames heeft het merk een collectie waar je u tegen zegt. Van sneakers tot stoere laarzen uit de Innovation collectie. De damescollectie bestaat uit prachtige kleuren zoals roze, paars en oranje tot natuurlijke de fantastische basic kleuren. Naast kleuren wordt er ook gebruik gemaakt stoere printjes, zoals camouflage en of een uniek slangenhuidachtige print. Elk seizoen past Filling Pieces de kleuren en printjes aan met verschillende materialen. Dames met kleine voetjes kunnen bij Filling Pieces ook terecht, de schoenen lopen vanaf maat 35. De schoenen vallen wel iets ruimer, heb je maat 39 dan is het verstandig om maat 38 te kopen.

Filling Pieces Mountain Cut

Na de Low Top sneaker is de Mountain Cut de meest populaire sneakers van de Filling Pieces collectie. Dit model is ontworpen voor urban explorers, de schoen combineert een klassieke stijl met outdoor hardware. Er zijn verschillende soorten van deze schoen zoals, de tijdloze maar verfijnde sneaker met bergbeklimmersdetails of de op het wandelen geïnspireerde metalen veterhaken deze schoenen zijn praktisch en gemakkelijk, zodat kilometers lopen geen probleem meer is.