A Fish Named Fred

‘Don’t blend in, be proud and stand out!’ Deze citaat staat centraal voor het merk A Fish Named Fred. Het leven is namelijk veel te kort om gemiddeld en standaard te zijn. Cijfer jezelf niet weg met saaie kleding die wordt gedragen door de gehele mensenmassa, maar durf jezelf te zijn en wees niet bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan. A Fish Named Fred is een merk voor mensen die een beetje quirky zijn. Benieuwd naar A Fish Named Fred? Lees dan snel verder!

Fish Named Fred

De officiële naam van het merk is A Fish Named Fred. Misschien een gekke naam voor een kledingmerk zul je denken.. maar er zit een mooi verhaal achter. De dochter van oprichter Rob Schalker heeft de naam van het merk namelijk verzonnen. Toen ze op de basisschool zat, moest ze een opdracht doen waar dieren konden praten. Ze koos voor een klein visje en noemde hem Freddy. Al snel zei ze tegen haar vader: “Papa, als je ooit iets voor jezelf begint dan moet je het Freddy Fish noemen.” Alsof ze al doorhad dat haar vader ooit het succesvolle AFNF zou opzetten. Omdat de naam Freddy Fish al gebruikt word voor een computergame voor kinderen, veranderde Rob het naar A Fish Named Fred. Een excentrieke vis.

Rob Schalker besloot in 2011 dat het tijd was voor iets nieuws. Hij werkte sinds 1998 al voor grote bedrijven in de fashion-industry, voornamelijk in de sales en marketing. Daarnaast runde hij sinds begin jaren ’00 samen met een paar vrienden het kledingmerk NZA New Zealand Auckland. Dit merk richt zich op de Australische mode en ‘the Australian way of life’, veel outdoor en sport kleding. Toch kon hij niet helemaal zijn ei kwijt bij NZA New Zealand. In 2011 vond Rob dat het tijd was voor iets anders. In zijn tijd in de fashionbranche was hem opgevallen dat 80% van de kleding op elkaar lijkt en dezelfde stijl heeft. Merken spelen het veel te veel op veilig, zodat ze zeker weten dat hun kleding in de smaakt valt bij het grote publiek en er veel van verkocht wordt. Daarom wilde Rob iets totaal nieuws op de markt brengen. Het doel was al snel duidelijk: originele kleding met een beetje humor, dat toch commercieel is en voor een goede prijs verkocht kan worden. Zelf noemt Rob zijn merk quirky: een Engelse term waarin de begrippen grappig, uitgesproken en modieus samen komen.

Inmiddels is A Fish Named Fred al uitgegroeid tot een internationaal bekend merk. Het merk is namelijk verkrijgbaar in meer dan twintig landen verspreid over de gehele wereld. A Fish Named Fred staat niet meer in de kinderschoenen en doet echt mee met de grote spelers. Benieuwd geworden naar de kleding van A Fish Named Fred? Op To Be Dressed vind je een ruim aanbod AFNF kleding, dus neem snel een kijkje!A Fish Named Fred overhemd

Wat maakt A Fish Named Fred nu echt zo bijzonder? Wanneer je de collectie bekijkt, zul je dat gelijk zien. De printjes, het kleurgebruik, a Fish Named Fred weet elke keer weer iets bijzonders te creëren. Het merk haalt haar inspiratie uit de kleine, dagelijkse dingetjes. Zo was oprichter Rob Schalker op een feestje en zag hoe er wijn werd gemorst over een tafel. Dit zorgde voor karakteristieke wijnvlekken. Voordat de tafel schoon gemaakt werd, maakte Rob een foto van de tafel en gaf deze aan zijn design team. Zij wisten een prachtig nieuw printje te maken voor een overhemd uit de nieuwe collectie. Dit item werd later één van de bestsellers van A Fish named Fred. En A Fish Named Fred zou zichzelf niet zijn om niet verder in te haken op dit succes. Het merk kwam met twee eigen wijnen, verkrijgbaar in de winkels en bij high-end restaurants.

De overhemden van A Fish Named Fred zijn verfrissend, vrolijk en altijd opvallend. Het motto van het merk is dan ook niet voor niets “Be proud and stand out”. Elke nieuwe collectie is fris, scherp, verrassend en opvallend. Hoewel het merk veel meer prachtige items aanbiedt, ligt de focus voornamelijk op overhemden. De overhemden zijn geschikt voor een formele gelegenheid, voor een dag op het werk maar kunnen ook lekker casual gedragen worden. Het is maar net hoe je hem styled! Draag je overhemd bijvoorbeeld met een nette pantalon en een paar veterschoenen voor de perfecte look op een bruiloft. Ben je op zoek naar iets meer casuals? Draag je kleurrijke overhemd dan met een stoere spijkerbroek en een paar vette sneakers. Alles past bij A Fish Named Fred!