Floris van Bommel

Floris van Bommel! Hét schoenenmerk als je houdt van kwaliteit, authenciteit en design. Het schoenenmerk van Nederlandse bodem is een begrip in schoenenland en een voorbeeld voor velen. Floris van Bommel heeft zijn strepen al ruim verdiend. Dat zie je onder andere aan een grote fanclub van Floris van Bommel liefhebbers. Eenmaal een Floris van Bommel gedragen wil je niet meer anders; zo schijnt het. We gaan even terug naar het begin en wat de schoenen van dit merk nou zo speciaal maakt.

1706 – is het jaar dat Reynier van Bommel, grondlegger van het familiebedrijf, zijn beroep als schoen- en laarzenmaker begon. 1795 – was het jaar dat de kleinzonen van Reynier de schoenen en laarzenmakerij naar Moergestel verplaatsten, waar inmiddels 9 generaties verder het bedrijf nog steeds is gevestigd. De huidige directie bestaat uit de 3 zoons van vader Frans van Bommel:  Reynier (vernoemd naar de grondlegger), Floris van Bommel (waar ook de merknaam na is vernoemd) en de jongste van het gezin Pepijn. Met elk zijn een eigen specialisatie (Floris als creatief directeur, Reynier als algemeen directeur en Pepijn als commercieel directeur) zetten ze een lange geschiedenis van schoenmakerij door.

Het merk begon onder Van Bommel schoenen en maakte kwalitatief hoogwaardige geklede en formele schoenen. Om gehoor te geven aan het veranderende modebeeld in 1990, toen het lopen op sneakers een echte trend werd, was daar de collectie onder de gelijknamige naam van de middelste zoon; Floris van Bommel. Het werd een jeugdigere en gewaagdere collectie die aansloeg als en bom. Waarom er gekozen is voor Floris ipv Reynier; omdat Floirs gewoon lekkerder bekt. 

Floris van Bommel dames

We kennen allemaal de Floris van Bommel mannen collectie maar daarnaast prijkt er ook een prachtige dames collectie op de schappen. Mooie elegante pumpssandalen, loafers en laarzen vind je in deze collectie terug. Vrouwen met klasse dragen de damescollectie van Floris van Bommel. De bekende dames collectie die voortkwam uit de samenwerking tussen Floris van Bommel en Lauren Verser was een mega succes. De aftrap was een wintercollectie in 2016/2017 die zo goed scoorde dat er nog een voorjaar collectie volgde.

Floris van Bommel schoenen

De Floris van Bommel schoenen hebben een eigenwijze twist. In de heren collectie vind je geklede, veterschoenen, boots en sneakers maar dan net even anders. De gehele collectie leent zich perfect voor een geklede stijl zowel voor zakelijk als casual. Het unieke aan de schoenen zit hem in de materialen en de details: een aparte kleur leer, gekke print, fel gekleurde veters of fel gekleurde zolen. In een oogopslag haal je de Floris van Bommel schoenen uit het straatbeeld. Als je dat kunt met je merk dan verdien je de naam als ‘de allergrootste’. Floris van Bommel is tijdloos, stijlvol met een eigen draai. Lees voor meer inspiratie bijvoorbeeld ook eens ons gave blog over Floris van Bommel damesschoenen met pauwenprint

De kwaliteit is uitmuntend, zorgen voor optimaal draagcomfort en de schoenen gaan bijna een leven lang mee. Floris van Bommel schoenen zijn schoenen waarmee je gezien kunt en wilt worden. Naast de schoenencollectie heeft Floris van Bommel ook nog en accessoire lijn. Hierin vind je voornamelijk matchende riemen voor bij je Floris van Bommel schoenen en Floris van Bommel Sneakers. Een mooie aanvulling op de schoenenlijn en op het totaal plaatje als het gaat om styling.

Floris van Bommel sneakers

De sneaker lijn van Floris van Bommel is net zo uniek en divers als de rest van de collectie. Van spannende en opvallende combinaties tot sophisticated geklede sneakers. Voor ieder wat wils in deze sneaker collectie. Door te voldoen aan de vraag in 1990 heeft Floris van Bommel de spijker op zijn kop geslagen. Ook met de sneaker lijn wisten ze vele harten te veroveren. De succes formule blijft werken en is niet te evenaren.

Hoe vallen Floris van Bommel schoenen

Wil je voor het eerst een paar Floris van Bommel schoenen kopen?! Dan is het best handig om te weten hoe de schoenen vallen. De herenschoenen van Floris van Bommel vallen vrij ruim. Koop deze dan ook zeker een halve maat kleiner. De dameslijn daarentegen valt klein dus voor de Floris van Bommel damesschoenen adviseren wij je een halve maat groter te kopen. De schoenen van dit merk zijn verder ook verkrijgbaar in breedtematen.

Vind meer maat adviezen terug in onze schoenmaten en schoenmerken tabel.