Gaastra

Het begon allemaal in 1897 toen de 22-jarige Douwe Gaastra in Sneek een zeilmakerij opzette onder de naam D. Gaastra zeilmakerij. Hij zeilde zelf vaak en graag. Zij doel, zeilen sneller en efficiënter maken. Door hard werken lukte hem dit en hij werd bekend in de zeilwereld. Hij zorgde ervoor dat hij steeds modernere technologieën toepaste en ook begon hij langzaam aan het ontwikkelen (na een eeuw) van andere functionele accessoires en kleding voor het zeilen. Het merk ging steeds iets verder met de otnwikkeling hiervan en tot op de dag van vandaag is Gaastra een merk wat sportieve kleding maakt. Het merk is uiteindelijk echt doorgebroken in 1996. Alle kledingstukken van Gaastra zijn gebaseerd op watersportkleding, maar is er nu ook voor andere sporten die niet op het water plaatsvinden. Gaastra is nog steeds wel veel met het waterleven bezig, zo is Gaastra officieel partner van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, ook sponsort het bedrijf zeilevenementen. Nog steeds verkoopt Gaastra zeilkleding, dit doen ze namelijk onder de naam Gaastra Pro. Gaastra is een merk van eigen bodem en hier kunnen we met zijn alle trots op zijn.

McGregor Fashion Group

In het jaar 2000 werd Gaastra overgenomen door de McGregor Fashion Group. De McGregor Fashion Group is zelf opgericht in 1993 door Jeroen Schothorst en Ben Kolff. Het is een modehuis dat steeds populairder is geworden naarmate de tijd. De merken die het bedrijf beheert bevinden zich eigenlijk allemaal in een wat hoger marktsegment, dat betekent dat het om luxeproducten gaat en er dus ook een hoger prijskaartje aan hangt.

Onder de McGregor Fashion Group vallen onder andere merken zoals: McGregor, ADAM brandstore en ETP. Ondertussen zijn er een aantal dingen veranderd en is ETP geen onderdeel meer van de McGregor Fashion Group, ook is de naam van de Fashion Group veranderd in Doniger Fashion Group. In 2017 is het bedrijf helaas failliet verklaard, er is nog geprobeerd om een doorstart te maken, maar al snel werd duidelijk dat dit geen kans van slagen had. Omdat Gaastra natuurlijk deel uitmaakte van de Fashion Group zijn er helaas ook een aantal filialen van Gaastra failliet verklaard. Het merk houdt zichzelf, ondanks alle gebeurtenissen, nog steeds staande en dit zal zeker ook nog zo blijven in de toekomst.

Gaastra schoenen

Het fantastische merk Gaastra ontwikkeld niet alleen maar kleding, maar biedt ook prachtige schoenen aan. Dit zijn niet alleen sportschoenen, er zitten ook nette schoenen in de collectie. Deze schoenen worden gemaakt van een hoge kwaliteit leer. Wel hebben alle schoenen van Gaastra het comfortabele van een sportschoen en zorgt het merk ervoor dat de schoenen lekker om de voet zitten vanaf het moment dat je ze aan doet. Gaastra maakt schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. De modellen variëren tussen boots, laarzen, sneakers en zelfs slippers. De schoenen van Gaastra worden aangepast aan het seizoen, zo zijn er schoenen voor de warme zomertijden maar ook schoenen met bont erin zodat ze je voeten warm houden in de koude wintermaanden. De schoenen van Gaastra hebben een sportieve maar casual uitstraling, waardoor ze passen bij bijna elke outfit. De schoenen zijn voornamelijk van leer gemaakt en hebben vooral neutrale kleuren zoals; bruin, cognac, zwart of grijs.

Gaastra online

Gaastra biedt een ruim assortiment aan kleding en schoenen. Het merk is ontstaan vanuit de zeil industrie, maar heeft zich ondertussen verder ontwikkeld tot een volwaardig sportief kledingmerk. De kleding van Gaastra is niet specifiek alleen nog maar voor sportieve activiteiten, maar kan ook gewoon gedragen worden tijdens de vrije tijdsbesteding. De collectie van Gaastra bestaat uit; schoenen, jassen, T-shirts, overhemden en overhemden, truien, vesten en broeken. Ondanks dat de kleding van Gaastra niet perse meer sportieve doeleinden heeft, is de roots van sport en zeilen nog altijd terug te zien in de ontwerpen. De kleding is comfortabel en bied je alles wat je nodig hebt in elke situatie. De jassen van Gaastra lijken bijvoorbeeld niet dik, maar zijn mega gewatteerd waardoor ze je warm houden in de aller koudste situaties. De jassen zijn water- en winddicht, de zomerjurkjes en korte broeken zijn weer luchtig en zorgen ervoor dat je het niet te warm hebt!

Door de comfortabele en zachte stoffen zitten de items van Gaastra vanaf het eerste moment lekker en dankzij de goede kwaliteit hoef je ook geen afscheid van jouw Gaastra kledingstukken te nemen na één seizoen.

Het prachtige merk Gaastra biedt dames en herenkleding wat voornamelijk gedragen kan worden in de zomer. Wel biedt het merk jassen, truien en vesten voor de koele zomeravonden. Dit heeft te maken met de sportieve zeil achtergrond van het merk, als je aan het zeilen bent kan het namelijk soms aardig fris zijn. Verder biedt het merk prachtige kleding voor kinderen. Je kunt je kids dus hip en sportief aankleden met de mooie items van Gaastra. Ook voor kinderen zijn er verschillende collecties te vinden. Denk hierbij aan; schoenen, jassen, broeken of T-shirts.