GIGA shoes

GIGA heeft verschillende soorten schoenen voor kinderen. Voor meiden hebben ze veel verschillende soorten laarsjes die gemaakt zijn van mooi leer, en deze hebben vaak een lekker warme binnenvoering om de voetjes goed warm te kunnen houden in de koude wintermaanden. In de zomer maakt GIGA leuke sneakers voor de meiden, de schoenen hebben dan vooral veel lichte kleuren. Ook hebben de meiden schoenen mooie details en soms hier en daar een glittertje. Dit doet GIGA zodat de schoenen nog wat meisjesachtiger worden. De glittertjes zijn voornamelijk op de sneakers, zowel in de wintercollectie als in de zomercollectie. Wel is te zien dat in de zomercollectie GIGA iets meer uitpakt met kleuren, glitters en plaatjes. Dit past ook meer bij de zomer en door de lichtere kleuren zijn de glitters dan ook beter te zien. De laarzen van de wintercollecties zijn vooral heel stoer, met riempjes en ruwe afwerkingen, maar zijn wel stijlvol en passen goed bij elke outfit.

Voor jongens zijn de schoenen van GIGA stoer en stijlvol. In de jongenscollectie van GIGA zijn er laarsjes, boots en ook sneakers. De sneakers worden vooral in de zomercollectie gemaakt, en zijn dan kleurrijk en vrolijk. Net zoals bij de meiden laarzen hebben de laarzen en boots van de jongenscollectie een gevoerde binnenkant die de voeten extra warm houden. De GIGA schoenen zijn van hoge kwaliteit en gaan dus niet snel stuk. Voor de ruwe jongens onderons zijn de schoenen dus perfect. De jongenscollectie is net als de meiden collectie in de zomer met wat meer kleur, en straalt ook meer vrolijkheid uit. De laarzen en boots zijn voornamelijk van donkerbruin, bruin en zwart leer. Dit ziet er stijlvol uit en zorgt er ook voor dat de schoenen bij veel verschillende outfits passen. Met een paar leuke GIGA schoenen ben je dus goed voor de hele winter/zomer! 

Over het algemeen zijn dus de schoentjes van GIGA stijlvol en klassiek met een stoer randje. De leuke schoenen van GIGA zijn te verkrijgen vanaf maat 24 en voor meiden t/m maat 40 en voor jongens t/m maat 42. Heb je dus als ouder een kleiner maatje en vind je de schoenen van GIGA ook zo leuk? Er is dus een kans dat je de schoenen past!

GIGA 

Wie kent het schoenenmerk GIGA niet? GIGA is in 2008 opgericht door de organisatie Brainwave. Vanaf het begin was het concept en het doel van GIGA duidelijk; stevige en mooie kinderschoenen maken. Het schoenenmerk is een van de bekendste kinderschoenen merken van Nederland. GIGA komt oorspronkelijk ook uit ons kikkerlandje, wat er voor zorgt dat de schoenen al snel hun plekje gevonden hadden in het kinderschoenen assortiment. GIGA richtte zich eerst alleen maar op meisjes, maar op de dag van vandaag maakt het merk ook leuke jongens kinderschoenen. De schoenen van GIGA zijn vooral laarsjes voor de meiden en voor de jongens zijn het stoere boots en laarsjes. Eigenlijk alle schoenen van GIGA zijn gemaakt van kwalitatief goed leer, zodat de schoenen fijn aansluiten om de kindervoetjes en er geen blaren zullen opspelen.

Kinderschoenen

Zoals hierboven al gezegd is GIGA bekend om zijn kinderschoenen, het merk maakt ook geen schoenen voor volwassenen, maar zeg nooit, nooit, want tot een paar jaar geleden maakte het merk ook alleen maar meiden schoenen. Dit is op de dag van vandaag veranderd en nu heeft het merk ook mooie jongensschoenen in hun collectie. GIGA komt elke zomer en winter met een nieuwe collectie die zij aanpassen op de laatste trends en ontwikkelingen in de schoenenwereld. Ze letten hierbij op het comfort voor de kinderen, kinderen moeten namelijk goed en lang kunnen lopen op hun nieuwe schoenen. Kinderen hebben het geduld niet om schoenen in te lopen, het heeft dus geen nut om schoenen te maken die niet vanaf het eerste moment meteen lekker zitten.

Ook is het altijd belangrijk voor kinderschoenen dat ze niet zomaar stuk gaan en dat de kwaliteit dus goed is. Kinderen rennen en spelen namelijk veel en klimmen overal op. Helaas is het zo dat daardoor de neuzen van de schoentjes vaak veel lijden en deze dan ook snel slijten. De kwaliteit van de laarzen van GIGA is hoog en de schoenen zijn allemaal van leer. De schoenen zijn dus ook goed mooi te poetsen met schoenpoets. Dit zorgt ervoor dat de schoentjes niet meteen na een keer spelen al helemaal aan het slijten zijn. Ook hebben alle GIGA schoenen stevige hielstukken en EVA rubberen loopzolen. Dit zorgt allemaal voor meer comfort van de schoenen en de stevige hielstukken zorgen ervoor dat de kinderen hun voetjes goed kunnen ontwikkelen en niet scheef zullen gaan staan/lopen.