Kultivate

Kultivate is een Nederlands merk dat is ontstaan in 2003 en dat zich specialiseert in het maken van herenkleding. Het doel van Kultivatie is om kleding te maken die anders is dan anderen en die de persoonlijkheid van de mannen laat spreken. Bij Kultivate zijn ze geen volgers en willen ze zelf een trend zetten in plaats van met de trend mee te gaan. Dit is ook goed aan de kleding van het prachtige merk te zien; de kleding is anders, hip, modern maar ook weer basic. Kultivate gebruikt verschillende basics als basis voor een nieuwe stijl. Het idee van Kultivate is dat mensen allemaal individuen zijn en dat mensen niet horen te volgen maar hun eigen weg moeten gaan.

Om Kultivate te dragen moet je dus een eigen persoonlijkheid hebben en niet achter de trends of andere mensen aan willen lopen. Je bent een individu en staat sterk in je schoenen. Als dit namelijk jouw persoonlijkheid is, dan past en staat de kleding van Kultivate perfect bij jou. De aparte designs en details zorgen ervoor dat de kleding een eigen uitstraling heeft en dat geen een shirt hetzelfde is van dit stoere merk. Het merk richt zich helaas voor nu alleen nog maar op mannen, maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst gaat brengen. Misschien breidt Kultivate zich in de toekomst wel uit tot een damescollectie en misschien zelfs wel een kindercollectie!

In de collectie van Kultivate zitten onder andere; T-shirts, shirts met lange mouwen, sweaters, broeken en accessoires. Je kunt op deze manier je gehele outfit samenstellen uit de prachtige collecties van dit mooie merk. Kultivate is dus kort gezegd eigenlijk een musthave merk voor elke man!

Bij Kultivate staat één spreuk centraal: ‘style is what you make of it.’ Deze spreuk is ontzettend belangrijk voor het merk, het draait er namelijk allemaal om dat je anders moet zijn dan anderen en dat je best een keer gek mag doen, omdat je al normaal genoeg bent! Wees dus jezelf en ben niet bang voor de mening van anderen. Het is jouw leven!

Kultivate shirts

De shirts van Kultivate zijn wel een van de bekendste producten van het merk. Samen met de sweatercollectie is de T-shirtcollectie ontzettend groot en verschillend. Zoals hierboven al gezegd zijn de ontwerpen van het merk basic met een gekke touch. Bij elk item is deze touch weer anders en dit zorgt ervoor dat geen één kledingstuk op elkaar lijkt. De items hebben bijvoorbeeld een bloemetjes design of een ander leuk printje, terwijl een andere trui of shirt of de collectie weer helemaal wit of zwart is met een heel klein geborduurd plaatje. Het zijn de kleine details die de items een karakter geven. Toch blijven de prints en details van Kultivate wel hun eigen stijl hebben, een cameleon of een flamingo zijn niet de standaard plaatjes die je op shirts vind, maar toch krijgt Kultivate het voor elkaar om de ontwerpen zo te maken dat ze er hartstikke stoer uitzien!

Circle of Trust

Circle of Trust is ook een Nederlands merk wat is ontstaan in 2005. Dit mooie merk doet veel mensen denken aan het prachtige merk Kultivate door een beetje dezelfde ontwerpen en designs. Circle of Trust heeft alleen wél een damescollectie, kindercollectie en een mannencollectie. De naam Circle of Trust staat voor de knopen in het logo van het merk. De eerste knoop staat voor verantwoordelijkheid, de tweede knoop staat voor bewustzijn, de derde knoop staat voor relaties en de vierde knoop laat het allemaal samen komen en verbind alle knopen met elkaar.

De kleding van Circle of Trust is stoer en wordt gemaakt van hoge kwaliteit stoffen. De items zijn basic maar met mooie details voor een prachtig geheel. Circle of Trust focust zich voornamelijk, zoals ze zelf zeggen, op spijkerbroeken. Dit is hun kracht en hier zijn ze ook mee begonnen. De collecties van dit prachtige merk worden vaak ervaren als hip, trendy en stijlvol en kan gedragen worden voor een casual gelegenheid maar kan, met de juiste styling, ook prima voor een wat chiquere gelegenheid.