Magnanni

Als je op zoek bent naar een paar prachtig geklede schoenen is Magnanni een van de eerste merken die je bovenaan de lijst zult zien staan. Dit prachtige Spaanse schoenenmerk is ontstaan in 1954 en is begonnen met maar vijf werknemers. Het merk begon met het maken van schoenen, gewoon op de beneden verdieping van een huis. In 1956 is Sebastian Blance een partnerschap aangegaan met Antonio Garcia Pastor en dit had veel positieve gevolgen voor het merk. De producten werden gelanceerd onder een nieuwe naam; Blangar. In 1989 werd alweer de derde generatie van de Blanco familie geboren en deze jongeman werd het hoofd van het bedrijf. Miguel was het eerste lid van zijn generatie die in het familiebedrijf kwam maar na hem volgde er snel meerdere en werd het bedrijf een echt familiebedrijf. Ondertussen is het bedrijf nog steeds succesvol en bestaat het team uit familie, maar bezit het team van Magnanni wel meer dan vijf personen, het bedrijf is dan ook aardig gegroeid in de loop van de tijd.

Schoenen maken is een traditie in de familie, de familie maakt namelijk al jaren lang schoenen, het zit in hun bloed en elke generatie is er mee opgegroeid. Dit is ook goed te zien aan de schoenen die dit prachtige merk maakt. De schoenen hebben karakter en een verhaal. De schoenen worden namelijk handgemaakt en handgeschilderd. Dit geeft de schoenen een eigen uitstraling en zijn er ontzettend veel details waarmee de schoenen zijn afgewerkt. De schoenen van Magnanni worden gemaakt van soepel leer, zodat de schoenen er niet alleen maar mooi uitzien, maar ook fijn zitten. Het merk vindt het belangrijk dat de schoenen comfortabel zitten, zodat mannen er de hele dag op kunnen lopen. De schoenen van Magnanni zijn dan ook alleen voor mannen, het merk heeft zich tot op de dag van vandaag nog niet uitgebreid tot vrouwen schoenen. Wel maakt het merk tegenwoordig niet alleen meer geklede schoenen, maar heeft het merk zich uitgebreid tot sneakers, boots en loafers. De doelgroep van Magnanni is met deze uitbreiding van de collectie dus ook flink gegroeid, wat ervoor zorgt dat het bedrijf steeds weer succesvoller wordt.

Magnanni schoenen

De schoenen van Magnanni hebben een chique en gereserveerde look, maar zijn ook geschikt voor een casual outfit. De schoenen zijn, zoals hierboven al gezegd, handgemaakt maar ook handgeschilderd. Dit klinkt misschien heel logisch, maar dit is vaak niet het geval. Dit is dan ook een groot punt waar dit prachtige merk zich mee onderscheid. De modellen van dit mooie merk zijn stijlvol en voornamelijk voor wat chiquere gelegenheden. Toch kunnen deze beauty’s bij meerdere outfits en looks. De schoenen zijn wel voor mannen gemaakt die van een strakke look houden. De schoenen mogen dan wel handgemaakt zijn, maar ze zijn strak afgewerkt en hebben veel details die op het eerste oog niet meteen zichtbaar zijn. De schoenen zijn uitgerust met een zacht voetbed zodat het comfortabel zit, dit geldt voor alle modellen van de Magnanni collectie.

Magnanni maakt niet alleen maar geklede schoenen, maar heeft ook verschillende sneakers, boots en loafers. Ook deze modellen zijn weer met de handgemaakt en zijn ook handgeschilderd. De schoenen hebben de typische Magnanni uitstraling maar zijn wel wat meer casual. De boots zijn ontzettend leuk voor in de winter onder een mooie spijkerbroek en de loafers zijn een goed alternatief op de normale geklede schoenen in de zomer onder een leuke korte broek.

Heren schoenen

Schoenen zijn belangrijk voor je outfit, maar ook voor de stand van je voeten en benen. Voor veel mensen zijn goede schoenen een must en komen ze de dag niet door als ze geen goede schoenen aan hebben. Dit is logisch, want je voeten gebruik je de hele dag. Toch maken schoenen ook wel een beetje je outfit, onbewust kijken we namelijk vaak als eerste naar iemand zijn uiterlijk en daar horen schoenen bij. Nette en verzorgde schoenen geven je per direct een frisse en verzorgde look en dit is vaak wat je wilt dat je ook uitstraalt. Geklede schoenen zijn voornamelijk voor een wat chiquere outfit of gelegenheid, maar kunnen ook makkelijk onder een stoere spijkerbroek. Toch zal je een bouwvakker niet snel op geklede schoenen zien, dit heeft simpelweg gewoon te maken met comfort en veiligheid. Misschien loopt de bouwvakker op de hoek wel elke zondag op mooie geklede Magnanni schoenen. Maar dus ook als je niet van geklede schoenen houdt kun je bij Magnanni terecht, het merk heeft namelijk ook stoere sneakers in zijn collectie. Schoenen maken de man en dit weten wij bij To Be Dressed maar al te goed, wij hebben daarom ook een ruim assortiment aan schoenen waar jij jouw favoriete merken kan vinden, voor een scherpe prijs.