Mascolori

Zo nu en dan komt er een merk naar voren waarvan je denkt: waarom wist ik niet eerder van het bestaan van dit merk af? Zo’n merk is Mascolori. Dit oer-Hollandse merk weet iedereen te verrassen, van vicepremier Hugo de Jonge tot pop/rockband Roads To Roam. Mascolori heeft alles in huis om Nederlands nieuwe paradepaardje te worden. Lees snel verder om meer te ontdekken over Mascolori en haar prachtige schoenencollecties.

Het merk Mascolori is opgericht in 2011 en geboren in het Zuid-Hollandse Rotterdam. De oprichter van het merk is Jochem Grund. Mascolori is ooit begonnen als een schoenenmerk voor heren, maar inmiddels hebben ze hun assortiment uitgebreid met sokken, riemen en overhemden. Ook is het merk onlangs gestart met een damesschoenenlijn. De kracht van kunst, het ontdekken en verrassen van klanten en het durven van nieuwe wegen inslaan, dat is hoe je Mascolori het beste kunt omschrijven. Een gemiddelde fan van het schoenenmerk, die Mascolori liefkozend een Mascolorist noemt, delen deze zelfde waarden. Dat is één van de redenen waarom Mascolori zo’n doorslaand succes is geworden.

Elke nieuwe collectie wordt gedesignt in Rotterdam. De schoenen worden echter met veel liefde, passie, toewijding en vakmanschap gemaakt in het zonnige Portugal. Elk model heeft ongeveer een oplage van 75 stuks. Een Mascolori schoen is niet verkrijgbaar bij elke schoenenwinkel op de hoek. Wanneer je een Mascolori schoen draagt, is de kans klein dat je iemand tegen komt die dezelfde schoen draagt. Deze exclusiviteit is wat Mascolori ook zo interessant maakt. De schoenen worden met de hand gemaakt, door echte Portugese vakmannen die het liefde voor het vak delen.

Mascolori Rotterdam

Mascolori is Rotterdam en Rotterdam is Mascolori. In 2015 won Mascolori bijvoorbeeld ook de Ketelbinkieprijs voor “Beste Onderneming van Rotterdam’, iets waar Jochem Grund vandaag de dag nog steeds erg trots op is. Zelf vergelijkt Jochem Mascolori – en daarbij ook de gehele schoenenmarkt, met het werk van een architect. Een nieuwe schoenencollectie bestaat namelijk uit twee lagen: de bovenste laag, de toplaag is veranderlijk en trendgevoelig. De onderste laag, ook wel de kern genoemd, is tijdloos. Deze vergelijking is niet zomaar uit de lucht komen vallen. In 2014 zette Mascolori namelijk haar eerste samenwerking ooit op: die met de kunstenaars van de Markthal in Rotterdam. 

Jochem zag het enorme kunstwerk en wist meteen dat hij zo’n gave print ook voor zijn schoenen moest hebben. Deze eerste samenwerking was zo’n groot succes dat andere samenwerkingen al snel volgden. In ruim vijf jaar tijd heeft Mascolori meerdere succesvolle samenwerkingen gehad met onder andere met Pieter van Zandvliet, Benjamin Scheltema en Laan Irodjojo. Deze samenwerkingen zijn erg succesvol, omdat de schoenen een ‘echt’ verhaal vertellen en kleine kunststukjes worden. Natuurlijk blijft comfort nog altijd hoog in het vaandel staan bij deze samenwerkingen.

Mascolori damesschoenen

Wanneer je aan Mascolori denkt, dan denk je aan puntschoenen. Mascolori is immers zo populair geworden door hun puntschoenen. Na een aantal jaar wilde Mascolori eens iets nieuws proberen en zo kwamen ze met een nieuwe collectie waarin schoenen met een ronde neus de rode draad vormden. Ook lanceerde ze een sneakercollectie. Dit idee pakte echter niet zo uit als het merk graag had willen zien. Trouwe klanten vonden namelijk dat Mascolori een echt puntschoenenmerk was en dat zij hun afkomst niet moesten verloochenen. Toch heeft de oprichter van Mascolori geen spijt van deze keuze, omdat het een grote leerschool voor hem is geweest. Mascolori betrekt hun klanten bij nieuwe ideeën en neemt de wensen van trouwe klanten mee bij nieuwe ideeën en creaties.

Zo was er al een tijdje een groeiende vraag naar damesschoenen, maar zag Jochem dit eerst niet zitten. Hij wilde het merk namelijk ‘puur’ houden. Uiteindelijk besloot het merk om toch met een dameslijn te starten (wel alleen schoenen met een hoge hak), deze beslissing heeft Mascolori geen windeieren gelegd, want de damescollectie is een groot succes!

Mascolori shoes

Dat de schoenen van Mascolori mooi en van een uitmuntende kwaliteit zijn, wisten we natuurlijk al. Maar wat maakt een Mascolori schoen nu zo speciaal? De schoenen van Mascolori worden allemaal vervaardigd in Portugal. Ze worden niet zomaar in fabrieken gemaakt, maar worden allemaal met de hand gemaakt door echte vakmannen. Elke Mascolori schoen heft een met rubber geïnjecteerde, lederen en doorgestikte zool. Dit zorgt ervoor dat de schoen flexibel is en makkelijk mee buigt met elke beweging van de voet. Ook zorgt het merk ervoor dat je voet genoeg grip en stabiliteit heeft, waardoor je uren achter elkaar comfortabel kunt lopen of dansen. De zachte binnenvoering van runderleer zorgt ervoor dat je geen pijnlijke voeten krijgt tijdens het dansen of wandelen.

De combinatie van uitmuntende comfort en een uniek uiterlijk én de exclusiviteit van de schoenen maakt Mascolori een echt wereldmerk. Mascolori is nog maar een jong merk, maar het merk is verzekerd van een gouden toekomst.