Moose Knuckle

Moose Knuckles is ontstaan in 2007, maar de familie van het merk was al sinds 1921 bezig met het doel om de Canadezen te beschermen tegen de kou. Het merk is dan ook een echt familiebedrijf. In 2007 ontstond Moose Knuckles en het merk geloofde dat ze de beste, stoerste maar ook meest luxe en stijlvolste sportkleding konden maken in de wereld. De eerste twee iconic styles van dit prachtige merk waren de fur-trimmed Stirling Parka en de Ballistic Bomber. Deze twee jassen werden al snel een musthave onder de, in de kou levende, mensen. Vanaf dit moment is het merk alleen maar zichzelf gaan verbeteren en hebben ze nog veel meer prachtige items uitgebracht. Zoals Moose Knuckles zelf zegt; ze keken niet meer achterom, alleen maar vooruit. Door deze tactiek heeft het merk zich tot op de dag van vandaag ontwikkeld tot een gewaardeerd kledingmerk dat bekend is in de hele wereld.

Seizoen na seizoen ging Moose Knuckles door met het creëren van Canadese kledingstukken afgestemd op het hedendaagse leven. Moose Knuckles liet het Canadese leven en de Canadese cultuur terug komen in elke stof, steek en rits. Op dit moment maakt Moose Knuckles waterproof jassen, lichtgewicht jassen, knitwear, T-shirts en accessoires. Door hun onberispelijke afstemming, luxe materialen, hardware, aandacht voor detail en wilde houding heeft het merk veel lof verdiend van verschillende luxe retailers wereldwijd.

Zoals Moose Knuckels zelf zegt: ‘’Wij cultiveren eigen Canadees talent en vaardigheden en leven om de industrie te innoveren, uit te dagen en te leiden.’’

Moose Knuckle parka

Moose Knuckles heeft verschillende parka’s in hun collectie. De parka was samen met de bomber het eerste model dat het merk op de markt bracht en met hun vertrouwde parka is het merk dan ook groot geworden. Ondanks dat de parka al voor een lange tijd in de collectie zit, doet Moose Knuckles nog steeds geen afscheid van dit pareltje. De parka’s van Moose Knuckles zijn met prachtige details afgewerkt en hebben vaak een bontkraag als versiering. De capuchon is van de jas af te halen en er weer op te zetten, dit geldt ook voor de bontkraag. De parka’s zijn waterdicht en zijn de warmste jassen in de collectie van Moose Knuckles.

Jassen zijn over het algemeen een ontzettend belangrijk kledingstuk. In ons kleine kikkerlandje kan het weer flink omslaan en helaas is daar niet veel voor nodig. De winters kunnen behoorlijk koud zijn en ook de herfstige dagen kunnen toch flink tegenvallen. Hierdoor is een jas vaak de redder in nood, maar toch komt de snijdende wind vaak erdoorheen. Met een gave jas van Moose Knuckles komt dit niet meer voor! Door de hoge kwaliteit en de ontwerp methode zijn de jassen van Moose Knuckles helemaal winterproof!

Moose Knuckles jas

In de collectie van Moose Knuckles zitten prachtige jassen voor mannen en vrouwen. De jassen zijn voornamelijk gemaakt voor de winter, maar er zijn ook wat dunnere varianten. Deze jassen zijn lichtgewicht en zijn dus ook minder warm. Ideaal dus voor in de herfst of op een wat warme winterdag. Bijna alle jassen van Moose Knuckles hebben een donkere uitstraling. Vaak zijn de jassen zwart of donkergroen. Deze kleuren zijn ontzettend mooi voor in de koude, donkere wintermaanden! Wel worden de jassen van de dames gesierd door een kleurrijke bontkraag. Deze is bijvoorbeeld fel roze of fel blauw. Dit geeft de jassen een speelse en bijzondere uitstraling en voegt iets meer kleur toe aan de donkere jassen. De jassen zijn van hoge kwaliteit en zijn wind en water dicht. Met de juiste verzorging gaat een mooie Moose Knuckles jas dan ook een leven lang mee.

Moose Knuckles Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. In het zuiden wordt het door de VS begrenst en in het oosten door de Atlantische Oceaan. De westelijke grens wordt gevormd door de Amerikaanse staat Alaske en de Grote Oceaan, en in het noorden ligt de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa en de grootste steden zijn Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. Het klimaat in Canada is vaak erg koud. Grote delen van het land hebben zeer koude winters met temperaturen die in het Noorden en op de prairies regelmatig onder de -40 graden Celsius komen. De zomers kunnen daarentegen weer ontzettend warm worden. Moose Knuckles heeft zich laten inspireren door de koude winters in Canada en besloot op een dag om jassen te ontwikkelen die men zou beschermen tegen de winters. Dit is het merk behoorlijk gelukt en op de dag van vandaag zijn de items van dit prachtige merk verkrijgbaar over heel de wereld!